Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 16 z 18Następne
Węgry - langosz
Specjalność węgierskiej kuchni, bardzo popularna wśród turystów. Jest to smażony na głębokim oleju okrągły placek przyrządzany z drożdżowego ciasta. Wyrabiane jest ono z dodatkiem tłuczonych, gotowanych ziemniaków. Przysmak ten najczęściej serwuje się ze śmietaną, czosnkiem, masłem czosnkowym lub tartym serem żółtym.
pingpongcat, shutterstock
Specjalność węgierskiej kuchni, bardzo popularna wśród turystów. Jest to smażony na głębokim oleju okrągły placek przyrządzany z drożdżowego ciasta. Wyrabiane jest ono z dodatkiem tłuczonych, gotowanych ziemniaków. Przysmak ten najczęściej serwuje się ze śmietaną, czosnkiem, masłem czosnkowym lub tartym serem żółtym.
pingpongcat, shutterstock
PoprzednieObraz 16 z 18Następne






