Niebo w gębie! Tego nie możecie sobie odmówić w podróży. Oto najsłodsze specjały z całego świata
Nawet jeśli nie jesteście łakomczuchami, musicie spróbować tych narodowych specjalności. To po prostu rozkosz dla podniebienia.
W niemal każdym kraju możemy natknąć się na lokalny, słodki specjał. Nieważne, czy jest to ciasto, ciastko czy po prostu ciasteczko, warto takiego produktu spróbować. A co kraj to inny słodki rarytas. Sprawdźcie jakimi słodkościami uraczą was w Japonii, Austrii, Indiach i wielu innych krajach świata.
PoprzednieObraz 14 z 15Następne
Turrón (kraje hiszpańskojęzyczne)
Mieszkańcy Nikaragui mają słabość do supersłodkiej mieszanki herbatników, nugatu, miodu i migdałów. Deser ten jest znany jednak nie tylko w Ameryce Łacińskiej, ale także na Filipinach, w Hiszpanii czy we Włoszech. W wersji z hiszpańskiego Alicante Turrón pokrywa się opłatkiem i dzieli się nim w trakcie świąt.
Fot. Flickr/Lablascovegmenu/Lic. CC by
Mieszkańcy Nikaragui mają słabość do supersłodkiej mieszanki herbatników, nugatu, miodu i migdałów. Deser ten jest znany jednak nie tylko w Ameryce Łacińskiej, ale także na Filipinach, w Hiszpanii czy we Włoszech. W wersji z hiszpańskiego Alicante Turrón pokrywa się opłatkiem i dzieli się nim w trakcie świąt.
Fot. Flickr/Lablascovegmenu/Lic. CC by
PoprzednieObraz 14 z 15Następne