Niebo w gębie! Tego nie możecie sobie odmówić w podróży. Oto najsłodsze specjały z całego świata
Nawet jeśli nie jesteście łakomczuchami, musicie spróbować tych narodowych specjalności. To po prostu rozkosz dla podniebienia.
W niemal każdym kraju możemy natknąć się na lokalny, słodki specjał. Nieważne, czy jest to ciasto, ciastko czy po prostu ciasteczko, warto takiego produktu spróbować. A co kraj to inny słodki rarytas. Sprawdźcie jakimi słodkościami uraczą was w Japonii, Austrii, Indiach i wielu innych krajach świata.
PoprzednieObraz 13 z 15Następne
Panna cotta (Włochy)
Pochodzący z północnych Włoch deser przygotowywany ze śmietany łączonej z żelatyną i tworzącej rodzaj nieprzezroczystej galaretki. Do panny cotty dodaje się wanilię, mus owocowy czy skórkę z cytrusów, a następnie przelewa do okrągłej foremki. Gdy deser stężeje odwraca się formę i gotowa porcja wypada na talerz.
Fot. Flickr/Rebecca Siegel/Lic. CC by
Pochodzący z północnych Włoch deser przygotowywany ze śmietany łączonej z żelatyną i tworzącej rodzaj nieprzezroczystej galaretki. Do panny cotty dodaje się wanilię, mus owocowy czy skórkę z cytrusów, a następnie przelewa do okrągłej foremki. Gdy deser stężeje odwraca się formę i gotowa porcja wypada na talerz.
Fot. Flickr/Rebecca Siegel/Lic. CC by
PoprzednieObraz 13 z 15Następne