Sprawdźcie, jakie europejskie specjały nie tylko szybko zaspokoją głód, ale również będą wyśmienicie smakować. Czy są wśród nich Wasze ulubione przekąski?
PoprzednieObraz 2 z 25Następne
Czechy - Smažený sýr
Specjalność naszych południowych sąsiadów to pokrojony w grube plastry, panierowany w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażony na złoty kolor w gorącym oleju, ser. Smažený sýr podawany jest zazwyczaj z surówką, frytkami i sosem tatarskim. Niekiedy w budkach typu fast food sprzedawana jest wersja w bułce.
fot. Ben Sutherland, flickr
Specjalność naszych południowych sąsiadów to pokrojony w grube plastry, panierowany w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażony na złoty kolor w gorącym oleju, ser. Smažený sýr podawany jest zazwyczaj z surówką, frytkami i sosem tatarskim. Niekiedy w budkach typu fast food sprzedawana jest wersja w bułce.
fot. Ben Sutherland, flickr
PoprzednieObraz 2 z 25Następne






