17 trunków z różnych stron świata, których musisz spróbować
Podobno nie ma lepszego sposobu na poznanie kultury danego kraju i jego mieszkańców, jak napicie się z nimi szklaneczki lokalnego specjału. Pamiętajcie tylko, aby zachować umiar, niektóre z tych trunków potrafią przyprawić o zawrót głowy.
PoprzednieObraz 14 z 17Następne
Raki - Turcja
Uważana za narodowy napój Turcji, Raki produkowana jest z winogron i aromatyzowana anyżem. Zawiera 40-50% alkoholu. Tradycyjnie raki rozcieńcza się chłodną wodą, można dodać kostki lodu. Trunek serwuje się zazwyczaj z przystawkami, takimi jak: melony, biały ser i ryby.
fot. TooN LAURENT / flickr
Uważana za narodowy napój Turcji, Raki produkowana jest z winogron i aromatyzowana anyżem. Zawiera 40-50% alkoholu. Tradycyjnie raki rozcieńcza się chłodną wodą, można dodać kostki lodu. Trunek serwuje się zazwyczaj z przystawkami, takimi jak: melony, biały ser i ryby.
fot. TooN LAURENT / flickr
PoprzednieObraz 14 z 17Następne