17 trunków z różnych stron świata, których musisz spróbować
Podobno nie ma lepszego sposobu na poznanie kultury danego kraju i jego mieszkańców, jak napicie się z nimi szklaneczki lokalnego specjału. Pamiętajcie tylko, aby zachować umiar, niektóre z tych trunków potrafią przyprawić o zawrót głowy.
PoprzednieObraz 12 z 17Następne
Absynt - Szwajcaria
Wysokoprocentowy napój alkoholowy, potocznie nazywany "Zieloną Wróżką" ze względu na kolor oraz właściwości psychoaktywne, jakie są mu przypisywane. Otrzymywany jest w procesie ekstrakcji różnego rodzaju ziół, przede wszystkim kwiatów i liści piołunu. W swej ojczyźnie, czyli Szwajcarii, absynt stał się w pełni legalny dopiero w 2005 roku.
fot. airguy1988 / flickr
Wysokoprocentowy napój alkoholowy, potocznie nazywany "Zieloną Wróżką" ze względu na kolor oraz właściwości psychoaktywne, jakie są mu przypisywane. Otrzymywany jest w procesie ekstrakcji różnego rodzaju ziół, przede wszystkim kwiatów i liści piołunu. W swej ojczyźnie, czyli Szwajcarii, absynt stał się w pełni legalny dopiero w 2005 roku.
fot. airguy1988 / flickr
PoprzednieObraz 12 z 17Następne