Współczesny turysta to oszczędny turysta. W praktyce oznacza to często rezygnację z eleganckich restauracji na rzecz bardziej przyziemnych atrakcji.
Food trucki i kolorowe budki opanowały już dawno większość światowych metropolii.Sprawdźcie, co serwują i konsumują na ulicy.
PoprzednieObraz 2 z 14Następne
Singara
Uliczna potrawa popularna w Bangladeszu. Jest bliską kuzynką hinduskiej samosy. Ma postać niewielkiej kieszonki z ciasta wypełnionej farszem ziemniaczanym i warzywnym. Wszystko to jest następnie pieczone na ogniu. Dużą zaletą singary jest jej niska cena - w Bangladeszu można kupić dwa tuziny takich ciastek za dolara.
fot. Wikipedia/Bellayet/Lic. CC by-sa 3.0
Uliczna potrawa popularna w Bangladeszu. Jest bliską kuzynką hinduskiej samosy. Ma postać niewielkiej kieszonki z ciasta wypełnionej farszem ziemniaczanym i warzywnym. Wszystko to jest następnie pieczone na ogniu. Dużą zaletą singary jest jej niska cena - w Bangladeszu można kupić dwa tuziny takich ciastek za dolara.
fot. Wikipedia/Bellayet/Lic. CC by-sa 3.0
PoprzednieObraz 2 z 14Następne