Współczesny turysta to oszczędny turysta. W praktyce oznacza to często rezygnację z eleganckich restauracji na rzecz bardziej przyziemnych atrakcji.
Food trucki i kolorowe budki opanowały już dawno większość światowych metropolii.Sprawdźcie, co serwują i konsumują na ulicy.
PoprzednieObraz 13 z 14Następne
Quesadilla
Pochodzący z Meksyku placek kukurydziany wypełniony roztopionym serem, najczęściej typu Oaxaca. Opcjonalnie w środku znajdziemy ziemniaki, grzyby, paprykę jalapeno, kiełbaski chorizo i inne składniki. W niektórych regionach Meksyku można znaleźć nietypowe odmiany quesadilli, np. z sosem z kwiatów dyni.
fot. Wikipedia/Paul Goyette/Lic. CC by-sa 2.0
Pochodzący z Meksyku placek kukurydziany wypełniony roztopionym serem, najczęściej typu Oaxaca. Opcjonalnie w środku znajdziemy ziemniaki, grzyby, paprykę jalapeno, kiełbaski chorizo i inne składniki. W niektórych regionach Meksyku można znaleźć nietypowe odmiany quesadilli, np. z sosem z kwiatów dyni.
fot. Wikipedia/Paul Goyette/Lic. CC by-sa 2.0
PoprzednieObraz 13 z 14Następne