Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sie 2013 22:27 

Witam, pozwalam sobie założyć temat bo szukałem odpowiedniego ale nie bardzo pasowały. Raz było takie samo pytanie w innym wątku ale odpowiedzi brak. Może akurat się komuś kiedyś jeszcze przyda.

Sprawa wygląda tak. Zakupiłem bilet w Tiger Airways, zapłaciłem, mam wydruk z numerem rezerwacji - jest to wydruk ze strony www. Nie dostałem natomiast potwierdzenia PDF na e-mail. Tam jest napisane, że do check-in na lotnisku potrzebuje tego Oficjalnego PDF. W internecie czytam, że to powszechny problem, że wystarczy ten nr rezerwacji + paszport i żadne PDF na lotnisku nie są potrzebne ale wolę się upewnić. Wystarczy tu zajrzeć (http://www.budgetflightfinder.com/airli ... ents-tiger) - połowa postów ludzi, którzy nie dostali PDF. Dzwonienie na te ich telefony to podobno jest walenie głową w mur bo albo zajęte albo nikt nie odbiera. Nie sprawdzałem bo trochę nie uśmiecha mi się dzwonienie do Singapuru i słuchanie muzyczki za zacne pieniądze :).
Czy ktoś miał podobną historię? Moja rezerwacja jest w ich systemie, tzn po wpisaniu numer i danych (imię, nazwisko) mogę ją podejrzeć ale mimo, że używam opcji "resend itinerary" to nic nie dostaje na maila.
 PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#2 PostWysłany: 08 Sie 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Zrob sobie wydruk rezerwacji do PDFa dla swietego spokoju. Bedziesz lepiej spal ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Sie 2013 23:57 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
spytam chociaż pewnie to zrobiłeś: spam sprawdziłeś?

jeżeli tam nie ma to dla swojego świętego spokoju zrób tak jak Pawel_T pisze, ale z tego co pamiętam to tiger nie robił takich cyrków z kartami pokładowymi jak wizzair i ryanair - ale dawno nimi leciałem i mogę źle pamiętać/mogło coś się zmienić
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2013 04:04 

niechaj zgadnę. Poczta w o2.pl ?

To standard.

musisz podac inny email, o2 nie przejdzie za nic

Dzwoń ze skype, na Singapur. Załóż sobie jakiś prosty mail na gmail specjalnie na tą okazję. Coś prostego po angielsku by azjatka skumała bez dziesięciu literowań. Nie rozłączaj się dopóki nie otrzymasz pdf. Generalnie z tą infolinią nie ma tragedii, mi wystarczyło doładowanie za najmniejszą kwotą na skype
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sie 2013 08:29 

johan25 napisał(a):
To standard.
Dzwoń ze skype, na Singapur. Załóż sobie jakiś prosty mail na gmail specjalnie na tą okazję. Coś prostego po angielsku by azjatka skumała bez dziesięciu literowań. Nie rozłączaj się dopóki nie otrzymasz pdf. Generalnie z tą infolinią nie ma tragedii, mi wystarczyło doładowanie za najmniejszą kwotą na skype

Dokładnie, poczta na o2.pl. Dzięki wielkie, będę to ogarniał w weekend. W necie piszą ludzie, że tam nikt nie odbiera, albo zajęte - ogólnie straszne cyrki z tą infolinią. W każdym razie będę próbował. Czasu mam sporo ale nie chcę na końcu utknąć na lotnisku bo nie mam OFICJALNEGO PDF tylko mój własny Nieoficjalny...

W takich chwilach zawsze słucham tego:

PM off  

#6 PostWysłany: 09 Sie 2013 18:48 

Mój kolega zrobił też post na facebookej stronie tigera mandali.

Napisał post + wysłał prv msg do nich na fejsie z nowym mailem i tez zadziałali

Uwaga! ważne. Post zamieszczaj na singapurskiej (indonezyjskiej) stronie na facebooku

na tej anglojęzycznej mają kompletnie wywalone w jakiekolwiek pytania / zero ustosunkowania się

https://www.facebook.com/TigerairMandala?fref=ts
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sie 2013 19:37 

johan25 napisał(a):
Mój kolega zrobił też post na facebookej stronie tigera mandali.

Napisał post + wysłał prv msg do nich na fejsie z nowym mailem i tez zadziałali

Uwaga! ważne. Post zamieszczaj na singapurskiej (indonezyjskiej) stronie na facebooku

na tej anglojęzycznej mają kompletnie wywalone w jakiekolwiek pytania / zero ustosunkowania się

https://www.facebook.com/TigerairMandala?fref=ts

Dzięki. Własnie wyslalem im wiadomosc. Jak nie pomoze to bede ich spamował dalej. Lot mam 1 listopada. Swoja droga to lipa z ta poczta na o2.pl Gdybym wiedzial to bym od razu utworzył jakies konto na bezpiecznym serwerze, zamiast sie teraz bujać z żądnymi weekendu Azjatami :)
 PM off  

#8 PostWysłany: 05 Lis 2013 03:51 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
@Don_Bartoss: jak sie skonczylo ?

Wlasnie kupilem MEL-SYD na III'14 , kasa sciagnieta z karty, nr rezerwacji jest , maila z PDF na interii nie ma, kosz pusty..

#9 PostWysłany: 05 Lis 2013 07:42 

Właśnie jestem w Australii lecialem tigerem tydzień temu na trasie melbourne alice springs sydney i jedynie prosili o paszport, nie chcieli nawet numeru rezerwacji

#10 PostWysłany: 05 Lis 2013 21:37 

tom971 napisał(a):
@Don_Bartoss: jak sie skonczylo ?

Wlasnie kupilem MEL-SYD na III'14 , kasa sciagnieta z karty, nr rezerwacji jest , maila z PDF na interii nie ma, kosz pusty..

Sorry, ze dopiero teraz odpowiadam ale bylem w podrozy. Skontaktowalem sie z nimi na facebooku i przeslali mi to oficjalne potwierdzenie na moj drugi adres (gmail).
 PM off  

#11 PostWysłany: 05 Lis 2013 22:56 

johan25 napisał(a):

To standard.

Czy podobne problemy z pocztą w o2pl. są przy zakupie biletów w cebu lub air asia? Poluje na bilety tych linii a mam poczte w o2
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości