Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#11 PostWysłany: 07 Sty 2013 17:29 

Ja leciałem w ubiegłym tygodniu z WAW do BUD Wizzem przeniesionym z Modlina. Kartę wydrukowałem w domu dzień przed odlotem i też na lotnisku spotkała mnie niemiła niespodzianka w postaci zawrócenia mnie i skierowania do okienek po wymianę karty pokładowej. Wydruk A4 zabierają i wydają tradycyjną kartę pokładową. Niby nic strasznego, ale pół godziny w nerwach trzeba było odstać. Mogli chociaż jakoś wcześniej poinformować o tym lub niech otwierają więcej swoich okienek, bo widzę, że nie tylko ja nastałem w kolejce.
 Profil Relacje PM off  

❗Nie przegap❗ Duża obniżka cen w Wizz Air 💗🦩 Świetne kierunki w supercenach od 143 PLN 🔥😍 ❗Nie przegap❗ Duża obniżka cen w Wizz Air 💗🦩 Świetne kierunki w supercenach od 143 PLN 🔥😍
🚨Słońce i luksus na każdą kieszeń 💸🌅 Loty i 5🌟 hotel na Teneryfie za 1359 PLN 🔥🌴 🚨Słońce i luksus na każdą kieszeń 💸🌅 Loty i 5🌟 hotel na Teneryfie za 1359 PLN 🔥🌴
#12 PostWysłany: 07 Sty 2013 19:14 

Loty: 259
Kilometry: 387 536
niebieski
Leciałam wczoraj Ryanairem z Okęcia, obyło się bez żadnych problemów. Lot miałam 10.05, na lotnisku byłam ok. 8.45 (tylko podręczny). Po ok. 15 min. siedziałam już pod bramką, czekając na boarding.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:05 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
codriver napisał(a):
Ale rozumiem, że wystarczy wydrukować nową kartę pokładową na WAW (o ile się w ogóle da) i problem z głowy, tak?

Nie wystarcza. Moim znajomi mieli 28.12 wydrukowane już karty z WAW, a mimo to musieli jeszcze raz odprawić się przy check-in.

Dajcie znać czy i kiedy problem minie.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:12 

Zbanowany
sylwia_pl napisał(a):
codriver napisał(a):
Ale rozumiem, że wystarczy wydrukować nową kartę pokładową na WAW (o ile się w ogóle da) i problem z głowy, tak?

Nie wystarcza. Moim znajomi mieli 28.12 wydrukowane już karty z WAW, a mimo to musieli jeszcze raz odprawić się przy check-in.

Rozumiem ze ponowny check-in jest bezplatny ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:16 
Awatar użytkownika

srebrny
KubaRzeszow napisał(a):

Tak, jest bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Sty 2013 01:36 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
KubaRzeszow napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
codriver napisał(a):

Kosztuje od 30 do 60 minut stania w mega-kolejce :( Pewno niejedna osoba licząc że z wydrukowaną kartę z Wizza przejdzie od razu na security musiała mieć gorąco ... a kilka osób pewno wcale nie poleciała.

Odprawa jest bezpłatna.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sty 2013 11:39 

Zbanowany
Czyli trzeba byc nie 2 godziny przed lotem tylko conajmniej 3 ...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Sty 2013 12:19 

niebieski
ja raz 30-40min przed odlotem zostalem cofniety w celu wydrukowania nowej karty pokladowej wizzaira i tylko dzieki chamskiemu wbiciu sie do security check udalo mi dobiec do bramki na czas. ale nerwkowka jak sie patrzy...

przy okazji zastanawiam sie, jak to jest z pasazerami tradycyjnych linii lotniczych. oni tez musza stac w gigantycznych kolejkach i czy jak oni sie spoznia, to czy ich przewoznicy jakos sie nimi przejmuja? ewidentnie bez etiudy okecie nie radzi sobie z takimi potokami...
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Sty 2013 19:03 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Wizz nie ogarnia... Lot mam w pon. 14 do Rzymu, karty udało mi się wydrukować. 16 mam powrót, w systemie wisi, że do Modlina, kart pokładowych nie można drukować. Ciekawe kiedy udostępnią taką opcję skoro do ostatniej chwili nie będzie wiadomo czy otworzą Modlin. Nie widzi mi się latanie po kafejkach i drukowanie kart tam.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:31 

Robiłem rezerwację koło 2 miesiecy temu na wylot z WMI FRancą. na karcie mam dalej loty z i do WMI(dzis drukowane, na piatek). iść do check-inu z tą kartą na okęciu czy spokojnie do security-checku bez potrzeby wymieniania?

#21 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kriss1 napisał(a):
Robiłem rezerwację koło 2 miesiecy temu na wylot z WMI FRancą. na karcie mam dalej loty z i do WMI(dzis drukowane, na piatek). iść do check-inu z tą kartą na okęciu czy spokojnie do security-checku bez potrzeby wymieniania?

jak byś przeczytał temat, zamiast panikowac, to byś wiedział, że możesz iśc spokojnie

#22 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:40 

Ok, w takim razie pytanie czy mogę dokonać wymiany karty pokładowej wcześniej niż w dzień wylotu? Wylot mam o 6.30 i jeżeli jest możliwość uniknięcia porannego stresu to wolę to załatwić wcześniej. Dodam że lecę z rejestrowanym bagażem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:54 
Awatar użytkownika

srebrny
fatboy-slim napisał(a):
Ok, w takim razie pytanie czy mogę dokonać wymiany karty pokładowej wcześniej niż w dzień wylotu? Wylot mam o 6.30 i jeżeli jest możliwość uniknięcia porannego stresu to wolę to załatwić wcześniej. Dodam że lecę z rejestrowanym bagażem.

Jeśli lecisz z rejestrowanym to przy nadawaniu bagażu wymienią Ci kartę. Bądź tylko świadom, że to ta sama kolejka, w której staną również Ci, którym kart nie uznają. Więc nie przyjeżdżaj z rejestrowanym na 40 min przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Gorzej z tymi, którzy mają wylot od 16.01 - jak ja na przykład. Teraz nie idzie nawet odprawy zrobić, niby wszystko jest ok, po kliknięciu na "zgoda" wraca do początku. Cyrk ...

Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:23 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Wylot to albo na lotnisku Ci drukną albo dzień wcześniej Ci się uda... Gorzej jak masz np powrót 16 stycznia, nie masz nadal możliwości odprawienia się i wydrukowania karty pokładowej. Sądzę, że na zagranicznym lotnisku nikt nie będzie słuchał, że "nie dało się wydrukować" tylko będą kazali płacić za odprawę na lotnisku :evil: ale poczekam jeszcze kilka dni zanim się będę denerwował...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Sty 2013 19:26 
Awatar użytkownika

niebieski
https://wizzair.com/pl-PL/breaking_news

W końcu informacja o długiej odprawie pojawiła się oficjalnie na stronie wizza.

Ważna informacja dla pasażerów podróżujących z/do Warszawy

Z powodu licznych zakłóceń operacyjnych na lotnisku w Modlinie (WMI) Wizz Air największa niskokosztowa linia w Europie Centralnej i Wschodniej zdecydowała o przeniesieniu wszystkich lotów w okresie Świątecznym (od północy 17 grudnia do 22 stycznia) na lotnisko Chopina (WAW). Zmiana lotniska zapewni niezakłóconą podróż dla naszych 55 000 pasażerów w okresie Świątecznym, którzy w przeciwnym razie narażeni by byli na odwołania i zakłócenia lotów spowodowane brakiem systemu ILS na lotnisku w Modlinie.
Odprawa na lotnisku będzie zwolniona od opłat, ale może wiązać się ze znacznym czasem spędzonym w kolejce do odprawy.
Linie lotnicze Wizz Air potwierdzają przedłużenie swojej tymczasowej działalności operacyjnej na warszawskim Lotnisku Chopina do północy 22 stycznia, oczekując dalszych szczegółów związanych z naprawą pasa startowego na Lotnisku w Modlinie. Podjęcie decyzji o przedłużeniu tymczasowej działalności na warszawskim lotnisku było konieczne, aby umożliwić pasażerom planowanie przebiegu ich podróży, w czasie, gdy Wizz Air nadal oczekuje na aktualne informacje od portu lotniczego w Modlinie.

Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Sty 2013 23:42 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
ale nadal jest bałagan , nie rozumiem tylko tej jednej ale jakże ważnej kwestii

Dlaczego karty pokładowe przechodzą bez problemu , nie ma dodatkowych odpraw na lotnisku w przypadku Ryana , a w Wizzie - który w dodatku sam z siebie uciekł na Okęcie , robi cyrki z tymi kartami ? po gwizdek w takim razie sie odprawiać przez internet skro i tak musze drugi raz odprawić się ( a w zasadzie wymienić kartę pokładową ) na Okęciu ? Skoro jeden przewoźnik moze to drugi nie ? Coraz bardziej mnie to wkurza :-/

#28 PostWysłany: 10 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Jako ciekawostkę powiem tylko, że jeszcze 26.12 karty wizz działały bez problemów, 28.12 już nie (nie mam info o 27).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:04 

Witam. Dzisiaj w wolnym czasie byłem na Okęciu w celu wymiany kart pokładowej z takiej wydrukowanej przy odprawie online na taką, którą dają przy odprawie na lotnisku. Niestety zostałem poinformowany iż taka możliwość istnieje jedynie około 2 godzin przed terminem wylotu (lecę 13.01.2013 o 6:00), także wychodzi na to, że za bardzo nie ma sensu stawiać się wcześniej na lotnisku. Jedynie można wcześniej zając sobie miejsce w kolejce (dzisiaj karty pokładowe wydawali na stanowskach D41-D44 jak dobrze pamiętam). Tak w ogóle to kolejka szła dosyć szybko, a było całkiem sporo ludzi(około 18:15 były trzy loty Wizzaira), także myślę, że nie ma czym się przejmować. Przy bramkach bezpieczeństwa też nie było tłoku.
 PM off  

#30 PostWysłany: 13 Sty 2013 01:30 

Maris83 napisał(a):
Czyli jak ktoś leci LOTem na trasie BZG-WAW i transferowo z kartą Wizz wydrukowaną w necie podejdzie do gate, to go nie wpuszczą, a co za tym idzie 250€ nasze za odmowę przyjęcia na pokład? Czy gate może też wydrukować wtedy kartę jak w przypadku LOTu?

Nie, cofną cię do punktu odprawy biletowo-bagażowej?
P.S Jak tam 250 euro od Wizzaira za zmianę lotniska z Modlina na Okęcie? I jak tam z tymi tysiącami za bilet za 0zł z Alitalii?
O ile pamiętam o to pierwsze założyliśmy się nawet ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości