Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:21 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Witam serdecznie, to mój pierwszy post, szkoda, że od razu z problemem i z poszukiwaniem pomocy. Sprawa wygląda tak, wykupiłem w ryanairze loty: Poznań - Londyn STN, Londyn STN - Palma de Mallorca. Wszystko byłoby okej, gdyby nie to że przesunięto mi godzine odlotu samolotu z Londynu do Palmy. Teraz ląduję o 16:55 w Londynie, o 16:55 mam wylot na Majorkę. Czy jestem wstanie zdążyć na ten samolot? Czy będą w na mnie czekać, czy mogę się "pożegnać" z odlotem na Majorkę? Dodam, że wyjeżdżam 1 kwietnia. Liczę na pomoc. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:26 

niebieski
Nie masz żadnych szans by zdążyć.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:29 

nie dasz rady się przesiąść w 0 min.. a czekać za Tobą też nie będą bo masz bilet na odcinek z A-B i z B-C.. właśnie na tym polegają tanie linie, że przewożą z punktu A do B a przesiadki robisz na własne ryzyko.. jeżeli nie chcesz się pożegnać z Majorką to proponuję żebyś kupił lot dzień wcześniej do Londynu(na chwilę obecną 80,50 PLN) albo po prostu pozwiedzasz Londyn :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:33 

Dziękuję za odpowiedź. Czy jest jakaś szansa na przebukowanie biletu na dzień wcześniej bez jakiś "mega" dopłat przekraczających wartość nowego biletu?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
a za zmianę terminu lotu nie przysługuje wybór innego, czy coś takiego?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:36 

http://www.ryanair.com/pl/pytania/ile-k ... trasy-lotu
także 25 E czyli bardziej opłaca Ci się kupić normalnie bilet niż zmieniać datę..

@ Luxyfer
oni po prostu zmienili godzinę połączenia, a takie prawo chyba mają.. po prostu wraz z wejściem rozkładu letniego od 27 marca zmieniają godzinę odlotu..

Ostatnio edytowany przez Ziela, 21 Lut 2011 17:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:42 
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
a za zmianę terminu lotu nie przysługuje wybór innego, czy coś takiego?

Przysługuje zmiana jeśli zmienili lot o ponad 2h

Ziela napisał(a):
http://www.ryanair.com/pl/pytania/ile-kosztuje-zmiana-daty-godziny-lub-trasy-lotu
także 25 E czyli bardziej opłaca Ci się kupić normalnie bilet niż zmieniać datę..

@ Luxyfer
oni po prostu zmienili godzinę połączenia, a takie prawo chyba mają..

25 euro + różnica w cenie biletów :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lut 2011 17:57 

Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam nauczkę na przyszłość. Nic, pozostaje mi jeden dzień zabawić w Londynie:)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Mar 2011 23:25 
Awatar użytkownika

Do Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Mar 2011 23:40 
Awatar użytkownika

Tak. Jeśli umiesz po angielsku to można na irlandzką infolinię zadzwonić, jest tańsza.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Wrz 2011 18:12 

Witam . @Mateusz, i jak wyszło ze zmianą terminu lotu ? Kilka tygodni temu zakupiłem bilet GDN-STN ,15 październik wylot 14 40 , powrót następnego dnia. Wczoraj otrzymałem wiadomość, że godzina wylotu została zmieniona na 20 40 . Piszą , że mogę zaakceptować nową godzinę lub mogę domagać się o zwrot kosztów za bilet. Ta duża zmiana popsuła mi plany i najchętniej przesunąłbym wylot o tydzień . Jeśli przysługuje mi prawo zmiany daty to czy jest możliwość załatwienia sprawy osobiście na lotnisku czy tylko przez telefon ?

Z góry dzięki za odpowiedź !
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Wrz 2011 19:14 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
stanley___ napisał(a):
Witam . @Mateusz, i jak wyszło ze zmianą terminu lotu ? Kilka tygodni temu zakupiłem bilet GDN-STN ,15 październik wylot 14 40 , powrót następnego dnia. Wczoraj otrzymałem wiadomość, że godzina wylotu została zmieniona na 20 40 . Piszą , że mogę zaakceptować nową godzinę lub mogę domagać się o zwrot kosztów za bilet. Ta duża zmiana popsuła mi plany i najchętniej przesunąłbym wylot o tydzień . Jeśli przysługuje mi prawo zmiany daty to czy jest możliwość załatwienia sprawy osobiście na lotnisku czy tylko przez telefon ?

stanley, na lotnisku na pewno tez mozesz - ale nie latwiej zadzwonic? ja ostatnio robilam zmiane przez telefon, bez zadnych problemow (czyt. oplat) w przypadku zmiany odlotu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Wrz 2011 20:00 

dialam napisał(a):
stanley___ napisał(a):

stanley, na lotnisku na pewno tez mozesz - ale nie latwiej zadzwonic? ja ostatnio robilam zmiane przez telefon, bez zadnych problemow (czyt. oplat) w przypadku zmiany odlotu.

dialam - możesz dokładniej opisać swoją sytuację? Ja mam ten sam przelot co stanley, moją sprawę też tu opisałem i myślałem, że zmiana daty lotu (np. wylot dzień wcześniej) nie jest możliwa.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Wrz 2011 13:17 

Pojechałem na lotnisko i bez problemu w kasie biletowej zmieniono mi termin lotu. Załatwienie sprawy przez telefon jest oczywiście wygodniejsze , ja przedwczoraj miałem inny lot więc zaoszczędziłem grosza na rozmowie telefonicznej .
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Paź 2011 16:53 

Witam
Mialem planowane polaczenie 3 listopada Lodz-Bergamo 9:55-12:10 nastepnie lot Bergamo-Gran Canaria o 20:10 Czasu na przesiadku duzo. Ale wlasnie dostalem maila od Ryanaira ze zmieniaja wylot Bergamo-Gran Canaria na 12:45
Moge oczywiscie dostac kase spowrotem ale taka opcja mnie nie ratuje bo mam wykupiony hotel od 3 listopada.
Teoretycznie mam szanse zdazyc na ten lot bo mam 35min + wiadomo ze Ryanair - jesli nie bedzie mial opoznien bedzie 30 minut wczesniej. Jesli jednak nie zdarze bede zalatwiony.
Moglibyscie mi doradzic jakie mam mozliwosci wyjscia z tej stresujacej sytuacji:

1. O 13:25-15:10 jest polaczenie BGY-BCN nastepnie o 16:35 BCN-LPA - takie polaczenie by mi pasowalo jesli nie bedzie duzych opoznien wszystko powinno pojsc gladko (mam tylko bagaz podreczny). Pytanie tylko czy Ryanair zgodzi sie zamienic 1 lot na 2 loty - port docelowy jest ten sam ale az 2 loty o duzo wyzszej cenie niz zaplacilem za 1 lot. Czy ktos byl w podobnej sytuacji i udalo mu sie wywalczyc drozsze polaczenie w tym samym dniu?

2. Swietna opcja byloby gdyby FR nie zmienial mojego polaczenia - sporbowalbym zdarzyc na swoje polaczenie - jedna jesli by mi sie nie udalo dostalbym od ryanair gwarancje na mozliwosc skorzystania z najblizszego polaczenia lotniczego na Gran Canaria - chociazby tego z pkt 1 ? Jak myslicie czy jest wogole taka mozliwosc?

Bardzo prosze o jakas pomoc, czy widzicie jakies inne rozwiazanie? A co z moim polaczenie lodz-bergamo? Jesli zdecyduje sie zrezygnowac z lotu, ktory mi przesuneli moje polaczenie z Lodzi traci sensu. Czy zwracaja rowniez pieniadze za to polaczenie?
Z gory dziekuje za wszelkia pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Paź 2011 18:00 
Awatar użytkownika

myślę, że ani 1 ani 2 nie wchodzi w grę. Ryanair to linia lowcost kupujesz bilet z punktu do punktu, więc nie obchodzi ich że masz potem następny lot. Możesz próbować zamienić lot na dzień wcześniej albo poszukać czy z jakiegoś innego lotniska w Polsce nie lecą do bergamo o takiej godzinie żeby wyrobić.

Poszukaj na forum dużo tematów o zmianie godzin w ryanie było. Jeden nawet dzisiejszy.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Paź 2011 15:38 

Dzięki za odpowiedz. Dzwonilem dzis do ryanaira i moge tylko zmienic ten lot bergamo-gran canaria na dowolny inny lot niekoniecznie z bergamo. Czyli moge np wybrac lot east-midlands-gran canaria i dokupic lot do east midlands. Sprawdzam juz kazde mozliwe polaczenie i mam troche metlik w glowie.
Moze ktos bardziej doswiadczony moglby mi pomoc znalezc jakies opcje? Odcinek lotu na gran canarie moze byc drogi bo cena nie ma znaczenia, tylko najlepiej zeby polaczenie z polski do lotniska z ktorego bedzie wylot na gran canarie byl jak najtanszy. Data wylotu najlepiej 3 listopada ale moze byc miedzy 2-4 listopad.
Krakow - East Midlands Thu, 3 Nov 13:20 14:55 2h 35 24.29 EUR
East Midlands - Las Palmas Thu, 3 Nov 18:40 23:10 4h 30 38.38 EUR

Ale połączenie do east midlands jest dosc drogie bo kosztuje 107zl + Kraków jest najdalszym miastem w Polsce poza Rzeszowem z którego mogłbym leciec. Jestem z Olsztyna i najbardziej pasuje mi Lodz, Warszawa, Gdansk, Poznan, ale jak bilet bedzie w dobrej cenie to moge leciec z dowolnego miasta :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Paź 2011 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety nic tańszego/sensowniejszego w podanych datach nie ma.
Chyba, że 2 listopada z Poznania przez Londyn za 144 zł
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 06 Kwi 2012 18:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Ryanair zmienił mi dziś termin lotu na 28.04 z ~20:00 na rano, a więc jest ponad 2h różnicy. Lot Kraków - Oslo Rygge. Dalej lecę na Korfu, więc zmiana mi nie przeszkadza, tylko czeka mnie dodatkowy czas w Moss. Ale zastanawiam się, co mógłbym ugrać na tej zmianie, bo Kraków - Oslo zawsze mogę dokupić raz jeszcze :). Czy ktoś zmienił takie loty na np. Kraków - Malaga, gdzie ceny zawsze są mało lowcostowe? A jeśli tak, jakie jest możliwe przesunięcie w datach w takim przypadku w Ryanairze?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości