Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Kwi 2015 20:43 

srebrny
W momencie skasowania lotu automatycznie przebukowują na inny termin, a potem w mailu wysyłają zapytanie czy zgadzasz się na nowy termin czy chcesz zwrot kasy. Miałem tak samo jak u ciebie, tzn. najpierw sprawdzając rezerwację u nich na stronie zauważyłem, że data wylotu się zmieniła, a po jakimś tygodniu przyszedł mail z informacją o anulowaniu lotu.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#42 PostWysłany: 06 Kwi 2015 20:48 

Loty: 151
Kilometry: 294 990
Czyli co dzwonić na tym skype czy pisać maila ? Chyba że już po ptokach :<
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 06 Kwi 2015 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
Potwierdzam, że cała rozmowa trwała około 25 minut (z czasem oczekiwania). Polecam na Skypie uruchomić bezpłatny pakiet rozmów (i pamiętać aby go wyłączyć przed upływem miesiąca, inaczej pobiorą abonament, ca 50 zł), niestety nie obejmuje on Filipin, ale obejmuje Singapur i HongKong (alternatywne numery podane w mailu od Cebu), zatem można rozmowę przeprowadzić FF ;)
silazak lubi ten post.

#44 PostWysłany: 07 Kwi 2015 08:17 
Awatar użytkownika

srebrny
PiotrP napisał(a):
Witajcie,

Mam taki problem, czy może raczej niezgodność. 28 stycznia kupiłem przeloty DUB-MANILA-DUB w terminach 25 paź- - 9 listopad. Wszystko przeszło rezerwacja jest, natomiast nie otrzymałem e-maila z e-ticketem lub jakims potwierdzeniem. Cóż uznałem, że po prostu nie wysyłają na maila, na ich stronie po wpisaniu nr rezerwacji wszystko było OK i jakoś nie przejmowałem się tym co się dzieje z rezerwacją. Dzisiaj tj. 06.04 wchodzę na swoją rezerwację i ogarneło mnie lekkie zdziwienie ponieważ zamiast powrotu do Dubaju 9 listopada jest napisany 10 listopad. Nikt mnie nie informował o tym procederze nie dostałem żadnego telefonu, maila itp.

Ogólnie rezerwacja dalej jest "Confirmed" ale czy powinieniem jakoś się zaniepokoić tzn. napisać do nich maila lub coś w tym rodzaju?

Kupowałem wczoraj bilety Manila-Boracay i dostałem maila z rezerwacją więc nie wiem już sam co robić.

jeśli Ci pasuje nowy termin to olej temat
mam podobną sytuację, kupując bilet DXB-MNL-DXB nie dostałem maila z potwierdzeniem, ale rezerwacja potwierdzona
Przed chwilą z ciekawości sprawdziłem i też mi przebukowali powrót z 18.XI na 19.XI i nie dostałem żadnego maila z informacją, ale, że mi to nie przeszkadza to nic nie będę robił
Co ciekawe wszystkie pozostały loty po Filipinach, potwierdzenia na maila przyszły, brak tylko DXB-MNL

Widzę, że wycięli 2 loty tygodniowo (z 7 do 5) więc sprawdzajcie rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 07 Kwi 2015 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
U mnie też zmiana o jeden dzień i żadnej informacji. W moim przypadku wylot dzień później z DXB mało mi pasuje. Czy jest z nimi jakiś kontakt mailowy?

#46 PostWysłany: 07 Kwi 2015 09:23 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
U mnie sytuacja j/w lot przeniesiony z 4.11 na 5.11 bez informacji mailowej .
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 07 Kwi 2015 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Napiszcie proszę jak załatwiacie (załatwiliście) zmianę daty lotu, jeśli zaproponowana przez nich Wam nie pasuje.

Jeśli kupiliście jakieś loty po Filipinach w Cebu lub AirAsia posprawdzajcie je sobie. U mnie na dwa loty w tych liniach w obu zmiany godzinowe. Informacji mailowej żadnej !!!

#48 PostWysłany: 08 Kwi 2015 10:33 

PiotrP napisał(a):
Nie no mail na pewno dobry sprawdzone na starej rezerwacji. Ale oni tak jakby sami mi przebukowali na 10 listopada mi to w sumie pasuje 1 dzień więcej :).
Ale czy mam się niepokoić z tego powodu, czy aby nie anulują nagle całego biletu albo coś ?

Piotr gdy mi anulowali lot dostałem email z propozycją lotu na następny dzień jednak nie było mi to na rękę więc zadzwoniłem i przebukowałem . Cebu zaproponował :

We sincerely apologize for any inconvenience this may have caused you.

Options available to the guests are as follows:

•Rebook without charges for travel within 30 days

•Put in Travel Fund ticket value without penalties (except for KOREA flights)

•Refund without penalties

Ps. dla bezpieczeństwa zadzwoń do Cebu i poproś o ponowne wysłanie emaila (najtaniej będzie przez Skype). A tu numery do Cebu: Manila = (+632) 70-20-888
Cebu = (+6332) 230-8888
Hongkong = (+852) 39733800
Singapore = (+65) 31580808
Australia = (+612) 91192956
 Profil Relacje PM off
Robek.Bobek uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 11 Kwi 2015 23:44 

Loty: 106
Kilometry: 207 973
Jeśli jeszcze nie macie biletów do Dubaju to ciekawą opcją jest obecna promocja UIA z Kijowa do Dubaju na jesień. Ja swój bilet na listopad kupiłem za 530 zł. Do Kijowa można się dostać za 300 zł samolotem lub znacznie taniej drogą lądową.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 12 Kwi 2015 11:45 
Awatar użytkownika

niebieski
silazak napisał(a):

dzięki za informację i powitanie na pokładzie,
jestem wściekła, bo słyszałam, że często i gęsto anulują loty, ale trafili w czuły punkt planu
żadnej informacji mejlowej, więcej od dłuższego czasu mam zainstalowaną apkę TripCase. która informuje mnie o zmianach poszczególnych lotów, która online sprawdza rezerwacje przy każdym uruchomieniu
no i nic, a na stronie Cebu po zalogowaniu rzeczywiście nie ma lotu 4 listopada

wylot z Dubai kupiłam ostatniego dnia aktywacji mojego konta wizz i miałam ciasną zakładkę w Dubaju,
wcześniejszy termin do Dubaju 3go listopada też mnie nie urządza, bo muszę dokupić dodatkowo dolot z PPS do MNL co w tych dniach kosztuje 50 EuR czyli prawie tyle co dolot obecnie z Dubaju do Sofii
sory za osobiste żale, ale sprawdźcie swoje rezerwacje

#51 PostWysłany: 15 Kwi 2015 08:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Przed chwilą dostałem maila od cebu, że skasowali mój lot, ale proponują dzień później.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Kwi 2015 12:28 

cyberpunk64 napisał(a):
silazak napisał(a):

wcześniejszy termin do Dubaju 3go listopada też mnie nie urządza, bo muszę dokupić dodatkowo dolot z PPS do MNL co w tych dniach kosztuje 50 EuR czyli prawie tyle co dolot obecnie z Dubaju do Sofii
sory za osobiste żale, ale sprawdźcie swoje rezerwacje

Jeszcze jest sporo czasu - z pewnością jeszcze znajdziesz dolot z PPS za rozsądne pieniądze... a jeżeli zmierzasz do El Nido to może podróż do Coron i następnie stamtąd lot może też być rozważany..
Oczywiście nie zmienia to faktu, że Cebu leci sobie w ***** no ale to tanie linie i trzeba brać to jakoś pod uwagę przy takich długich tripach..
powodzenia!
 Profil Relacje PM off
cyberpunk64 uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 15 Kwi 2015 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
Przed chwilą dostałem maila od cebu, że skasowali mój lot, ale proponują dzień później.

wiadomość mejlowa dotarła do mnie także dzisiejszego dnia,
proponują w sensie, że wstępnie przebukowali Twój bilet na kolejny dzień, co musisz zatwierdzić, a inne opcje

Options available to the guests are as follows:

•Rebook without charges for travel within 30 days

•Put in Travel Fund ticket value without penalties (except for KOREA flights)

•Refund without penalties

szczególnie pierwsza opcja jest ciekawa i korzystna dla tych, którzy nie kupowali jeszcze dolotów, bo nowe loty można chyba ustawić wg tej informacji chyba +/- 30 dni, a kupując w pośpiechu te bilety brało się jak linia dawała
ponieważ bilety wiza kupowałam za punkty, ostatecznie zdecydowałam się pozostać przy 5 listopadzie (niestety dni urlopowe nie są z gumy, chociaż może teraz bym coś innego pokombinowała, jakąś jeszcze kilkudniową wycieczkę do Angkor czy coś takiego, ale oczywiście znów w tym czasie było promo wizza) i przebukowałam bilety wizzaira za 22 Eur/bilet do Sofii - bez dopłaty, bo kupowany bilet był droższy od nowego, i tak taniej niż wcześniej planowanie zakup biletów smartwings z Pragi :)
w opcję tańszych biletów w okresie Wszystkich Świętych na Filipinach raczej nie wierzę, bo to okres świąteczny zapewne,
mam kupione bilety na Coron, a stamtąd będziemy drogą wodną kierować się do El Nido.
Czasami brakuje człowiekowi cierpliwości, reaguje nerwowo i kupuje wszystko co dają, bo promo,
czasem tego można żałować, ale najczęściej, jak się nie chwyta tych okazji natychmiast, to uciekają

#54 PostWysłany: 19 Kwi 2015 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
U mnie ta sama historia - przebukowali mi na dzień później. Skuteczny sposób na zmianę terminu tylko telefonicznie. Rozmowa trwała 20 minut, z czego na koniec musiałam czekać 2 razy po 3 minuty aż konsultantka potwierdzi dokonanie zmiany. Koszt rozmowy przez skype 8 zł. Po tej akcji stwierdziłam, że z kupowaniem dolotów wstrzymam się do jesieni...
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 20 Kwi 2015 21:18 

no widzę , ze sporo osob ma zmiany. Mi by nie przeszkadza zmiana tez, gdyby nie to, ze idalenie na zakladke kupiłam bilet od nich do sydney, no i teraz musze dzwonic jak widze, bo potrzebuje jak już dzień wcześniej być w Manili, a nie dzień później, żeby polecieć dalej:/ esz
Obym ze zwiedzaniem Dubaju zmiescila się w 3 tyg z Wawy to najważniejsze :)
No i dolotow nie planuje kupowacpoki co :) skoro tak zminieja.

Nadal szukam ludzi którzy wybierają się miedzy 12-28.10

-- 20 Kwi 2015 21:19 --

jeszcze mam pytanie, czy ma znaczenie, o której godzinie do nich się zadzwoni?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 27 Kwi 2015 16:33 

merryjm napisał(a):
no widzę , ze sporo osob ma zmiany. Mi by nie przeszkadza zmiana tez, gdyby nie to, ze idalenie na zakladke kupiłam bilet od nich do sydney, no i teraz musze dzwonic jak widze, bo potrzebuje jak już dzień wcześniej być w Manili, a nie dzień później, żeby polecieć dalej:/ esz
Obym ze zwiedzaniem Dubaju zmiescila się w 3 tyg z Wawy to najważniejsze :)
No i dolotow nie planuje kupowacpoki co :) skoro tak zminieja.

Nadal szukam ludzi którzy wybierają się miedzy 12-28.10

-- 20 Kwi 2015 21:19 --

jeszcze mam pytanie, czy ma znaczenie, o której godzinie do nich się zadzwoni?

24/7 bez znaczenia
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 01 Maj 2015 02:07 

Leszek S. napisał(a):
Ja lecę z żoną w październiku dokładnie 06.10. 14.10. Ktoś się wybiera w tym terminie?

hej Leszek S.

My ladujemy z Hong Kongu w tym terminie, jakie macie plany?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Maj 2015 16:58 
Awatar użytkownika

Dubaj - Manila - Dubaj 01.10 - 12.10 - zapraszam do kontaktu
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:20 

my 4-14.10 plan to Bohol i okoliczne wysepki
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:45 

Hej my dopiero 14-tego mamy lot do Cebu , pierwszy tydzień spędzamy na Luzon....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość