Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 15 Kwi 2015 04:12 

Ba Fana napisał(a):
Z uwagi na fakt ,że jesteście Wszyscy bardzo mili i pomocni, to Was jeszcze wykorzystam-he :-)
Gdzieś na forum wyczytałem,że na Dubajskich sukach lokalsi oferują do sprzedaży podróbki znanych marek. Macie wiedzę na ten temat? Zegarki, ciuchy itp. Jakie są ceny oferowanych przez nich przedmiotów. Dzięki za odpowiedzi.

Byłem 2 razy w Dubaju, ale nigdy nie spotkałem się z procederem sprzedaży podróbek, a często odwiedzałem różne bazary...
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#62 PostWysłany: 30 Kwi 2015 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
Sprzedają podróbki, w sklepie na bazarze Bur Dubai Souk facet chciał mi wcisnąć RayBany wg. Niego oryginalne za 300 dirhamów, po negocjacjach przyznał się, że są to podróbki i chciał sprzedać za 60.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 01 Maj 2015 07:33 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Cen nie znam bo nie pytałem ale w okolicy targu złota jest bardzo dużo handlujących kopiami rolexów i tym podobnych. Z daleka mówią że to kopia i zapraszają do sklepików w małych uliczkach. To samo dotyczy koszulek znanych i droższych marek.

dużo chodziliśmy po targach i mniejszych uliczkach ale propozycje zakupu pojawiały się właściwie tylko w okolicach targu złota. Widzieliśmy tez sklepik z perfumami w tym rejonie ale nie wchodziliśmy wiec nie mam pojęcia czy kopie czy oryginały.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 02 Maj 2015 01:19 

Na którym terminalu ląduje Wizzair 1,2,3 ?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 02 Maj 2015 02:44 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
wizzair laduje na lotnisku DWC a nie DXB. DWC jest troszke oddalone od Dubaju.

#66 PostWysłany: 05 Maj 2015 23:10 
Awatar użytkownika

srebrny
kontynuujac wczesniej poruszany temat rozmow VoIP:

-rozmowy glosowe whatsapp sa blokowane
-skype2skype nadal dziala swietnie
-VoIPy betamaxa działajo
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: DUBAJ!
#67 PostWysłany: 19 Maj 2015 21:44 

Witajcie!
Na przełomie lipca i sierpnia tego roku wybieram się z przyszłą żoną w podróż poślubną do Dubaju. Bilety lotnicze kupiliśmy w WizzAir w promocyjnej cenie, z międzylądowaniem w Budapeszcie. W związku z tym, że nigdy nie byliśmy w tamtej części świata, mam sporo pytań i wątpliwości, na które odpowiedzieć mi mogą tylko osoby, które już tam były. Zależy nam na tym, aby poznać opinie osób, które zwiedziły Dubaj, a nie te, które wystawiają biura podróży. A więc tak:

1. Kwestie wizowe – wiem, że jeszcze do niedawna do Zjednoczonych Emiratów Arabskich potrzebne były wizy, teraz ten obowiązek zniesiono. Czy to prawda? Nie ma problemów na granicy?
2. Pogoda – podobno w tych miesiącach jest tam masakrycznie ciepło, jednak my z różnych powodów nie możemy jechać w innym terminie. Jak ochronić się przed takimi warunkami? O czym pamiętać?
3. Jak wygląda poruszanie się po Dubaju? Najlepiej taksówką, wynajętym samochodem, czy komunikacją miejską? Mamy w planach udanie się do Abu Dhabi i szukam najlepszego rozwiązania. Jak wygląda kwestia z kartami do metra?
4. Kwestia ubioru – jak najlepiej się ubierać, żeby nie przeszkadzać lokalnym mieszkańcom, a tym samym nie udusić się w tamtym klimacie?
5. No i najważniejsze – Dubai Entertainer – kupony zniżkowe na atrakcje w Dubaju
- czy warto go kupić?
- czy jeśli kupię książkę z kuponami, to będę mógł skorzystać z promocji hoteli, gdzie zapłacę za dwie osoby tak jak za jedną?
- czy nie ma problemu z realizacją takich kuponów w miejscach atrakcyjnych takich jak parki wodne, restauracje, centra rozrywki?

Póki co, to tyle, jeśli będę miał dodatkowe pytania, na pewno będę pisał. Będę wdzięczny wszystkim za jakiekolwiek odpowiedzi czy wskazówki, bo chcemy przygotować się do podróży jak najlepiej, nie naciągając się przy tym na jakieś niepotrzebne koszta.
Dzięki!
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: DUBAJ!
#68 PostWysłany: 19 Maj 2015 21:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na wszystkie pytania odpowiedzi znajdziesz przy pomocy tego: search.php
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 20 Maj 2015 13:41 

Nie wszystkie informacje znalazłem, większość było, ale nie do końca to, czego chciałem się dowiedzieć, więc będę wdzieczny, jak będę mógł dowiedzieć się tutaj.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 20 Maj 2015 13:50 

Z rzeczy, które mogą być trudne do znalezienia na tym forum, jest chyba tylko ochrona przed upałem. Ale na to pomaga: klimatyzacja, lekkie nakrycie głowy, przewiewne stroje, wachlarz i regularne picie wody z cytryną i solą (względnie uzupełnianie płynów i soli fizjologicznych w inny sposób).

Użyj może funkcji, którą podpowiedział Ci @Zeus, albo kliknij na "ZEA" w linku powyżej reklamy.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 20 Maj 2015 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
1. Nadal potrzebujesz wizy przebywając w ZEA. Obecnie dla Polaków jest darmowa I wydawana na 30 dni.

2. Przy upałach, które będą w tym czasie w Dubaju, jedyną sensowną opcją jest siedzenie w hotelu pod klimą przez większość dnia.

3. Najlepiej poruszać się taksówką, a najtaniej metrem i autobusami. Jeśli będziesz tydzień w Dubaju to kup srebrną kartę i załaduj bilet tygodniowy. Przy wizycie do 5 dni lepszą opcją będzie karta czerwona. Z Dubaju do Abu Dhabi jeżdżą wygodne autokary. Z dworca autobusowego do Wielkiego Meczetu najlepiej pojechać taksówką albo skorzystać z autobusu nr 54.

4. Ubierz się jak Ci wygodnie. Stosowny ubiór obowiązuje jedynie w konkretnych miejscach. Kobieta nie powinna być zbyt wyzywająco ubrana.

5. Warto. Oszczędza się dużo kasy na atrakcjach i jedzeniu. W przypadku hotelów kupony dają możliwość drugiego noclegu za darmo. Nie chodzi więc w tym przypadku o zniżkę na drugą osobę.

Swoją drogą jest sporo tematów związanych z ZEA i faktycznie znajdziesz konkretne odpowiedzi na zadane pytania.

Image
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 16 Cze 2015 15:09 

niebieski
Z tego co widze sa 2 aquaparki (a moze i wiecej). Ktory lepszy? Wild Wadi czy Aquaventure? Podobno kupony są tylko na Wild Wadi?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 16 Cze 2015 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
Wiza dla Polakow wbijana jest na granicy/kontroli do paszportu czy trzeba sie o nia wczesniej postarac juz w Polsce?

#74 PostWysłany: 16 Cze 2015 16:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Wbijana na lotnisku/granicy. Nic nie musisz robić.
lillymy lubi ten post.

#75 PostWysłany: 17 Cze 2015 11:12 
Awatar użytkownika

Cooper84 napisał(a):
Z tego co widze sa 2 aquaparki (a moze i wiecej). Ktory lepszy? Wild Wadi czy Aquaventure? Podobno kupony są tylko na Wild Wadi?

Kupony są do obu parków wodnych. Polecam jednak wybrać się autobusem do Abu Dhabi, a następnie do parku Yas Waterworld ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 17 Cze 2015 12:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@Garuda88 - dla jasności - kupon do Aquaventure od tego roku jest tylko w wersji Entertainer KIDS. W zwykłym go nie ma, więc jeśli @Cooper84 będzie miał zwykły Entertainer, to wybór jest prosty - Wild Wadi lub wspomniany YAS, do którego też jest tam kupon. Ja miałem obydwie książki i wybrałem Aquaventure. Następnym razem odwiedzę pewnie wspomniane Yas Waterworld, ale to już nie Dubaj tylko AD. Wild Wadi postawił bym za nimi, choć nie byłem, ale decydując co wybrać tak mi wyszło ;)

Polecam też po raz kolejny przyjrzeć się wersji zwykłej i KIDS, wg mnie w 90% przypadków jadąc tylko we dwójkę, wystarczy wersja KIDS, która jest 2x tańsza, posiada wiele kuponów dla dorosłych w tym jak już wspomniałem kupon do Aquaventure, którego w zwykłym nie ma.

#77 PostWysłany: 17 Cze 2015 12:31 
Awatar użytkownika

W takim razie mój błąd, nie słyszałem o tych zmianach ;) Potwierdzam, że wersja KIDS jest dobrym wyborem. Kupon do Ferrari World, Yas Waterworld, Aquaventure. Brakuje mi w niej tylko kuponu do Kaleidoscope. W przypadku Wild Wadi, kupony w tej książce są jedynie dla dzieci poniżej 1,1m ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 17 Cze 2015 12:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie w KIDS jest jeden kupon na Ferrari World, jest Yas Waretworld, jest Wild Wadi, lodowisko w Dubai Mall, stok narciarski w Mall of Emirates, Delfinarium, czy Akwarium w Dubai Mall, kupony na Jeep Safari kilku firm i wiele, wiele innych.

Generalnie jadąc w 2 osoby, na 99% nie warto myśleć o zwykłej książce, większość osób nie bierze tego pod uwagę, bo myśli że wersja KIDS jest tylko dla dzieci. Jednak prawie na każda atrakcję jest też jeden kupon dla dorosłych ;) Wbrew pozorom - kids jest 2x tańszy, a daje dużo większe oszczędności przede wszystkim przez obecność jednocześnie Aquaventure i Ferrari World czego nie ma w zwykłej książce - jedyne założenie to jazda we 2 osoby, bo zazwyczaj kupony dla dorosłych są pojedyncze.
lillymy uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:48 

Loty: 43
Kilometry: 104 574
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się kupić złoto w Dubaju i sprzedać w Pl lub Sydney.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 09 Lip 2015 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
Szczerze to nie wiem. Ale bedac w sklepach dużo Rosjan zakupowało złoto. Także pewnie się opłaca. Ja balbym się ze mnie oszukana i sprzedadzą jakiś trefny towar.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość