Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#11 PostWysłany: 22 Sty 2011 19:58 
Awatar użytkownika

piotr72 napisał(a):
Wczoraj bylem w Kijowie i; za busa placilem 25 hrywien/OW a nastepnie 2 hrywny!!! za Metro do Centrum (2 lub 3 przystanki).
Taksowkarzy omijalem szerokim lukiem.

bo wylądowałeś w dzień, a nie tak jak było jeszcze jakiś czas temu, że lądowało się w Kijowie o 23:30 :) i nie było szans zdążyć na busa jak się miało bagaż rejestrowany ;)

a busik tani :) ja płaciłem za busa z dworca kolejowego na lotnisko: 30 UAH
a metro jest bez znaczenia ile przystanków, ale kosztowało mniej niż 2 UAH, 2 UAH kosztował przejazd Marszrutką.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#12 PostWysłany: 15 Lut 2011 11:52 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Sulik napisał(a):
bo wylądowałeś w dzień, a nie tak jak było jeszcze jakiś czas temu, że lądowało się w Kijowie o 23:30 :) i nie było szans zdążyć na busa jak się miało bagaż rejestrowany ;)

Obecnie przylot z Katowic to 23:50 więc też kaplica :(
Właśnie jestem na etapie rozgryzania transportu 7 osób z lotniska do centrum.
2 lata temu jechaliśmy busem (po 20hr) ale on jechał tylko do Wokzała, a potem lipa bo metro nie jeździ :(
Ale czytając powyższe posty widzę, że jest nadzieja na zorganizowanie busa z lotniska i to napawa mnie optymizmem.
Jakby ktoś miał jakieś świeże info bedzie miło.
Pozdr.

#13 PostWysłany: 18 Lut 2011 22:58 
Awatar użytkownika

Doczu napisał(a):
Sulik napisał(a):

Obecnie przylot z Katowic to 23:50 więc też kaplica :(
Właśnie jestem na etapie rozgryzania transportu 7 osób z lotniska do centrum.
2 lata temu jechaliśmy busem (po 20hr) ale on jechał tylko do Wokzała, a potem lipa bo metro nie jeździ :(
Ale czytając powyższe posty widzę, że jest nadzieja na zorganizowanie busa z lotniska i to napawa mnie optymizmem.
Jakby ktoś miał jakieś świeże info bedzie miło.
Pozdr.

Jak macie nagrany nocleg, to spróbuj skontaktować się z ludźmi od noclegu, to wam załatwią transport ;) tak wiele hoteli i hosteli robi, po cenach rynkowych, ale masz większą pewność, że dojedziesz w dobre miejsce ;), a na 7 osób koszt się rozłoży ładnie.

Albo busy wg. godzin (ale czy godzin się trzymają, nie sądzę ;P )

http://kbp.com.ua/english/transport/bus ... stops.html
powinniście zdążyć na ten 0:40
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Lut 2011 23:25 

niebieski
Sulik napisał(a):
Jak macie nagrany nocleg, to spróbuj skontaktować się z ludźmi od noclegu, to wam załatwią transport ;) tak wiele hoteli i hosteli robi, po cenach rynkowych, ale masz większą pewność, że dojedziesz w dobre miejsce ;), a na 7 osób koszt się rozłoży ładnie.

No tak zrobiłem, ale trzeba by zapłacić 2 x 40$ za 2 taksówki bo do jednej nie wejdziemy, a to już sporo. Ale jest plus tego rozwiązania, że klucze od kwatery miałby taksówkarz.
Mam jeszcze nr do taksówek "rejsowych" po 180 hr , i ostatecznie jak coś to z tej opcji skorzystamy. Ale liczę że uda się nająć jakiegoś busa by obnizyć koszta.

#15 PostWysłany: 08 Wrz 2011 08:25 
Awatar użytkownika

Świeże info :). Tabliczki na autobusie głoszą, że od 5:40 do 23 (chyba) jeżdżą co 15 minut, a nocą co pół godziny. Nie wiem, czy faktycznie w nocy tak jest, bo nie miałem okazji sprawdzić, ale w dzień faktycznie jest ich sporo, jeden za drugim jeździ.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Mar 2013 02:05 

niebieski
przed wyjazdem (na podstawie głównie wątków na tripadvisor) mieliśmy zamiar (4 osoby z bagażem rejestrowanym) jechać do miasta SkyBusem za 25 UAH od osoby,
http://kbp.aero/en/transport/sky-bus/
o ile nie wynegocjujemy taksówki za 200 UAH;
mieszkaliśmy blisko dworca, ale po drugiej stronie niż staje SkyBus, razem ok. 1,5 km do hotelu i jak wykazała późniejsza wizja lokalna po drodze było dużo schodów zwykłych i ruchomych;
uparciuchy nie chciały zejść poniżej 250 UAH (czyli 100 PLN) i w końcu się złamaliśmy; pojazd okazał się nieoznakowanym gratem, ale dowiózł nas sprawnie i za umówioną cenę; prawdopodobnie kurs lotniskową korporacją z nowym taborem, taksometrem i możliwością płacenia kartą wyniósłby ok. 300 UAH
http://kbp.aero/en/transport/sky-taxi/

po obfitych opadach śniegu Kijów był przez dwa dni sparaliżowany, w dniu odlotu dopiero wszystko zaczęło wracać do normy, a z powodu śniegu do kolan trzebaby większą część drogi nieść walizki w ręku; jeszcze wieczorem wypełniłem formularz w SkyTaxi z pytaniem, czy zabiorą nas w swojej promocji za pół ceny i spodziewałem się jakiegoś SMS; rano wysłałem do nich maila, na który nie dostałem nawet potwierdzenia odbioru, a próby telefonicznego kontaktu dawały rezultat "nieprawidłowy numer";
zrobiło się nerwowo, zadzwoniłem do drugiej firmy z listy:
http://www.go2kiev.com/view/taxi.html
gdzie zaoferowano przejazd za 150 UAH podając numery rejestracyjne pojazdu;
przed hotelem czekały na nas dwie taksówki, ten ze SkyTaxi powiedział, że oni "ne otwieczajut" więc odpowiedziałem, że to ich problem

generalnie taksówka na lotnisko kosztuje tam taniej niż z lotniska
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Lis 2013 06:07 

platynowy
Czy wie ktoś czy da się dojechać jakoś do Boryspolu (nie Kijowa)? Nie ma na ten temat informacji na stronie lotniska... Rozważam tam nocleg.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Lis 2013 10:18 

niebieski
metrem i potem trzeba podejść trochę.

#19 PostWysłany: 29 Sty 2014 23:38 

a może ktoś ma pomysł jak w ogóle dotrzeć do Kijowa z Lublina? w miarę ( do 400 zł w dwie strony) i bezpiecznym transportem? loty chyba odpadają, przynajmniej z tego co udało mi się sprawdzić :? muszę być na lotnisku w Kijowie ok godziny 5.30 rano (wylot o 7 rano)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Lut 2014 14:22 

karla - jak kupisz wcześniej to ukraińskim przewoźnikiem (UIA) z Warszawy mozna dolecieć, my lecielismy za 450 zł bodajże w obie strony
 Profil Relacje PM off  

#21 PostWysłany: 14 Lut 2014 14:23 

Doczu napisał(a):
No to z Lublina do Lwowa PKS'em lub na raty przez Przemyśl
a z Lwowa pociągiem do Kijowa. Przynajmiej się wyśpisz w pociągu.

@karla
nie , bo możesz utknąć we Lwowie lub na przejsciu jak nie ogarniesz tematu :)
to opcja tylko dla tych co temat testowali już

Ostatnio edytowany przez Abcn 16 Sie 2015 08:27, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 14 Lut 2014 14:35 

SkyBus za 40 UAH OW, dla mnie najlepszy wybór. Częste kursy.
 PM off  

#23 PostWysłany: 04 Maj 2014 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
Z dworca glownego (stacja metra Vokzalna) na Boryspol odjezdza Sky bus (50 UAH) i male busiki (tez po 50). Busiki czekaja przed dworcem, natomiast na sky busa trzeba przejsc caly dworzec. Czas przejazdu ok. 50 min. W ciagu dnia nie ma problemu, nie wiem jak jest w nocy. sky bus podobno co 15 min odjezdzaja,ale nie sprawdzalem. A busik - jak sie zapełni - to jedzie :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:04 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Zareklamuje drivera, z którym miałam okazję podróżowac ostatnio w 2 razy na trasie lotnisko Boryspol- centrum Kijowa (RT). Szczególnie przy trzech-czterech osobach, nawet z dużym bagażem warto skorzystac z jego terenowej toyoty. To Vitalij, jezdzi dla blacklane, do tego ma też prywatny biznes. Pomocny, uczynny, pomógł mi zmieniając specjalnie dla mnie kurs jadąc na lotnisko. Zostawił mi namiar, którym z Wami się dzielę: http://wittotaxitransfer.com/
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Lip 2014 18:38 

niebieski
Też z nim jechaliśmy z lotniska tydzień temu z Blacklane tą Toyotą. Nawet myślałem, że to był Land Cruiser, a wg zdjęcia to był chyba 4-Runner. Pytał się, czy nie przeszkadza nam, że to nie mercedes. No i nietypowa trasa, bo przecież wszyscy Polacy jadą do Hiltona. Od Blacklane dostaje 25 EUR i za tyle można go samodzielnie wynająć. Też polecam dla np. 4 osób.

Lotnisko nie reklamuje już sky-taxi i jak zwykle były kłopoty z potwierdzeniem zamówienia online w innej formie taksówkowej oraz przyjeżdżało co innego niż powinno (patrz mój post sprzed ponad roku) - kod w Blacklane już nie chciał zadziałać.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Lip 2014 13:15 

niebieski
chyba nie mogę już edytować, miało być "firmie taksówkowej"

Skybus i autobus 322 to zdaje się to samo, jeździ różny tabor, a z tej aktualizowanej strony wynika, że nawet w nocy najdłuższa przerwa między kursami to 50 minut:
http://www.eway.in.ua/en/cities/kyiv/routes/448

dla kilku osób znających miejscowe realia lub mających tubylca do pomocy najtaniej pewnie byłoby pojechać metrem do stacji Boryspilska i stamtąd wziąć taksówkę nawet poniżej 100 UAH
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Paź 2014 19:13 

niebieski
Czy jestem coś do zabicia czasu niedaleko lotniska ? mam 4 godziny na przesiadkę i niekoniecznie chce mi się siedzieć na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Paź 2014 21:31 

tartal napisał(a):
Czy jestem coś do zabicia czasu niedaleko lotniska ? mam 4 godziny na przesiadkę i niekoniecznie chce mi się siedzieć na lotnisku ?

Mi się wydaje że nie zdążysz obrócić. Lotnisko jest na totalnym odludziu.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Gru 2014 16:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
gmak napisał(a):
dla kilku osób znających miejscowe realia lub mających tubylca do pomocy najtaniej pewnie byłoby pojechać metrem do stacji Boryspilska i stamtąd wziąć taksówkę nawet poniżej 100 UAH

Czy istnieje jakaś inna opcja dostania się na metro Boryspilska z lotniska niż taxi? Jakiś autobus/marszrutka?
Potrzebuje dostać się do stacji metra Klovska (na trasie lini metra M3) Czasowo na pewno szybciej byłoby metrem z Boryspilskiej niż skybusem do centrum Kijowa a potem metrem powrót do Klovskiej. Jakby taxa kosztowała 100 UAH to byłoby ok, ale bez tubylca myśle że będzie ciężko bo mój ukraiński nie jest na tyle dobry i od razu skumają że obcokrajowiec, więc cena w góre. Ktoś wie coś na tematu transportu do metra Boryspilska?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Gru 2014 16:51 

Kierowca Skybusa zatrzymuje się na stacji metra Charkowska, bilet też kosztuje taniej. Jak płacisz mówisz do niego że wysiadasz na Charkowska i kierowca zatrzyma się na przystanku. Tam możesz wysiąść z autobusu i wsiąść w metro. Sprawdzone, robiłem już tak.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 03 Lut 2015 13:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.
JarekGdynia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości