Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 286 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:02 

niebieski
Kara napisał(a):
Stadiony: Chelsea i Arsenal. Wioski olimpijskiej już w zasadzie nie ma - jest teraz osiedlem mieszkaniowym. A stadion (w przebudowie) można obejrzeć tylko z oddali (np. z ArcelorMittal Orbit). Nt kortów nie mam zdania, ale - z ciekawostek - w Hampton Court jest ten, na którym grywał Henryk VIII. :)

Dzięki za odpowiedź. Czyli nie ma szansy wejścia na Stadion Olimpijski? W takim razie czy opłaca się wyjazd do wioski? A Wembley iść czy nie?
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#102 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:10 

niebieski
Wembley to taka ikona - dla "niefanow" strata czasu, dla fanow punkt obowiazkowy. Zaplanuj se wejscie wczesniej bo nie kazdego dnia mozna wejsc i ja np raz pocalowalem klamke. A korty... szczerze mowiac to puste korty to zadna frajda moim zdaniem...

Tu masz linka o tour de wimbledon: http://www.wimbledon.com/en_GB/museum_a ... 36163.html
 Profil Relacje PM off
kondziu98 lubi ten post.
kondziu98 uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:14 

niebieski
Może i tak ale nie dla trenera tenisa z którym się wybieram a który jeszcze ani razu nie był w Londynie. A w przypadku stadionu Wembley jest opcja zwiedzania stadionu bez przewodnika w miarę rozsądnej cenie?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:15 

Jeśli będziesz lądował na Stansted, to kolo wioski olimpijskiej możesz przejechać w drodze do Stratford. "Najleniwszy" sposób na obejrzenie stadionu to przejazd obok niego DLR albo Overground. Wembley, oczywiście też, ale jest trochę dalej od centrum. Na szybko skojarzyły mi się po prostu "klubowe", wycieczka po każdym z nich to min. 15+ funtów. Miłośnikom "klimatów" polecam stadion West Ham we wschodnim Londynie. ;)
 Profil Relacje PM off
kondziu98 lubi ten post.

#105 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:20 

niebieski
Niestety lecę W6 więc ląduję w Luton :/. W której strefie miejskiej komunikacji leży wioska bo rozumie że pewnie nie zaraz obok London Eye? A istnieje obniżenie w jakikolwiek sposób cen wstępu na stadiony np. poprzez angielski grupon albo podobne serwisy?
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:25 

W 3. Co do obniżek - nie wiem, ale oprócz Groupona poszukaj też w ofertach specjalnych np. Ticketmaster czy TimeOut.
 Profil Relacje PM off
kondziu98 lubi ten post.

#107 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:29 

niebieski
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Na pewno odwiedzę te stronki. Jeszcze mam jedno pytanko troszkę z innej beczki. Jakie aquaparki możesz polecić ze szczególnym uwzględnieniem zjeżdżalni w Londynie lub ewentualnie okolicach?
 Profil Relacje PM off
Anonim3 lubi ten post.

#108 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:28 

Z tą kategorią atrakcji jest, niestety, gorzej. Jedyny (w miarę) czysty basen ze zjeżdżalnią to Waterfront Leisure Centre w Woolwich (4. strefa we wschodnim Londynie). Dobre aquaparki są dość daleko od Londynu.

Bez zjeżdżalni, ale za to w wiosce olimpijskiej można poszaleć w London Aquatics Centre: http://londonaquaticscentre.org/swimming/public => np. opcja "Aqua Splash & Extreme Aqua Splash"
 Profil Relacje PM off
kondziu98 lubi ten post.

#109 PostWysłany: 22 Sty 2015 14:42 
Awatar użytkownika

złoty
Na 100 rocznicę wybuchu pierwszej wojny światowej zupełnie odnowiono Imperial War Museum - i to jest atrakcja naprawdę warta polecenia. Nawet mojej lepszej połowie, niezbyt interesującej się wojskiem i wojskowością, wystawa o I WŚ się bardzo podobała. Wstęp za darmo, najbliższa stacja metra to Lambert North.

Anonymous napisał(a):
czy do tego Muzeum Historii Naturalnej zawsze są takie duże kolejki? Bo już dwa razy probowałam się tam dostać ale zawijający kilka razy ogonek mnie skutecznie zniechęcił.

Mały hint z sprawdzony w ostatnią niedzielę - przy głównym spora zawijana kolejka, ale jest drugie wejście, od strony Victoria & Albert, przy którym kolejka była minimalna. Minus jest taki, że by dojść do głównego holu, to trzeba przedrzeć się przez część muzeum dla dzieci. Jest głośno i tłoczno :D
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 31 Sty 2015 14:44 

niebieski
Parę jednodniówek w Londynie zaliczonych, kilka lat temu nawet trochę dłużej. Co zwiedzać przy kolejnej jednodniówce? Gdzie wyskoczyć jeżeli wszystkie standardowe atrakcje zostały już odhaczone? Jakiś pomysł na Londyn alternatywnie?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 31 Sty 2015 15:07 

Ja bym szukała inspiracji na londonist.com.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 01 Lut 2015 19:31 

Kara napisał(a):
Ja bym szukała inspiracji na londonist.com.

świetny pomysl, szczegolnie gdy wycieczka weekendowa, londonist ma zawsze weekend to-do, np. opisany ten weekend: http://londonist.com/weekend/things-to- ... ruary-2015

poza tym londyn jest pelny atrakcji kazdego dnia. poszukaj sklepow/eventow na temat swoich zainteresowan, np. jak lubisz rowery to sklep raphy, look mom no hands, brick lane bikes, ...
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 01 Lut 2015 23:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zawsze i wszędzie Camden Town, zarówno w dzień jak i w nocy.
anulkax7 lubi ten post.

#114 PostWysłany: 01 Lut 2015 23:31 

Ja bym polecał skorzystać z London Eye po zmroku. Robi wrażenie. Można skorzystać z promo 2 za 1 mając bilet kolejowy : http://www.daysoutguide.co.uk/london-eye
 PM off  

#115 PostWysłany: 03 Lut 2015 12:26 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
niebieski
Poniżej macie propozycję zrobienia kółka w jeden dzień, którą zrealizowałem na jesień 2014. Bodajże 19,3 km :D i wcale nie z jakimś wielkim pośpiechem, wiele przystanków i ławeczek zaliczonych :) Nigdzie nie wchodziłem oprócz do muzeum sztuki nowoczesnej, zresztą było takie zamierzenie, że nie chodzimy po muzeach, a spacerujemy oglądając główne atrakcje z zewnątrz.

Tower of London, Tower Bridge, London Bridge, Monument, St Paul Cathedral, Millenium Bridge, Muzeum Sztuki Nowoczesnej, London Eye, Westmister Bridge, Palace of Westmister, Big Ben, Downing Street, Horse Guards, St. James Park, Buckingham Palace, Hyde Park, Primark na Marylebone Rd, Soho, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Somerset House, ponownie St Paul Cathedral.

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#116 PostWysłany: 24 Lut 2015 09:39 

niebieski
Wiecie może gdzie można w pobliżu Hyde Parku można dostać darmowe mapy i przewodniki po Londynie? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 24 Lut 2015 09:48 

Picadilly albo Victoria. Więcej informacji znajdziesz tu: http://www.visitlondon.com/tag/tourist- ... entre#list .
 Profil Relacje PM off
kondziu98 lubi ten post.

#118 PostWysłany: 24 Lut 2015 10:10 

Loty: 228
Kilometry: 614 249
Jeżeli chcecie dowiedzieć się co warto zobaczyć w Londynie polecam też wpis na moim blogu:
http://kashmir-road.blogspot.com/2013/0 ... dynie.html
Londyn jest świetny i na krótką i na długą wycieczkę i zawsze coś nowego do zobaczenia można tam znaleźć!
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Mar 2015 18:50 

Po zaliczeniu wszystkich must-see's w strefie 1 i 2, warto odwiedzić (kolejność przypadkowa):

1) Museum of London
2) Battersea Park
3) Saatchi Gallery
4) Geffrye Museum
5) Barbican Centre (znajdź oranżerię :) )
6) Shakespeare's Globe (przenieś się do czasów elżbietańskich - miejsca stojące na wieczorne przedstawienia to tylko kilka funtów)
7) Wellcome Collection
8) Dennis Severs House (wieczorem)
9) Leighton House
10) Bunhill Fields

Większość za darmochę. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 10 Mar 2015 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
niebieski
Jeśli ktoś się wybiera w ten weekend, to proponuję zaopatrzyć się w zielone wdzianko albo chociaż drobny detal i wpaść na Trafalgar Square na obchody St Patrick's Day:
http://www.visitlondon.com/things-to-do/event/7609013-st-patricks-day-2015
Po powrocie dam znać, czy było warto pójść ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 286 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości