Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 05 Maj 2014 16:33 

wskazany kontakt z airbnb przez formularz kontaktowy po zalogowaniu się na swoje konto, z przesłaniem potwierdzenia zmiany rezerwacji i czekać na ich odpowiedź (nie zaszkodzi nawiązać kontakt z hotelarzem, by też pomógł sprawę wyjaśnić)
 PM off  

All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN
Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
#262 PostWysłany: 05 Maj 2014 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
a na pewno to była zmiana rezerwacji? bo właśnie raz host miał mi tak zmieniać na inny pokój i wysłał nową rezerwację - musiałem mu wytłumaczyć co musi tam zmienić, żeby wysłać mi zmianę rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 05 Maj 2014 17:51 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Wracając do problemów z akcją weryfikacyjną. Czy komuś zdarzyło się kiedyś, by zakwestionowali mu "zwykłe" rezerwacje, robione za pomocą $$, a nie różnego rodzaju kuponów?
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Jak można zweryfikować osobę, która nie ma konta na żadnym portalu społecznościowym?
Wysyłam dowód i co dalej?

#265 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:05 

i jesteś w kropce, bo jak widzisz bez wybrania fb, google i czegoś tam serwis nie pozwoli ci przejść dalej...zapewne pozostaje kontakt przez formularz po zalogowaniu z airbnb
 PM off  

#266 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
i jesteś w kropce, bo jak widzisz bez wybrania fb, google i czegoś tam serwis nie pozwoli ci przejść dalej...zapewne pozostaje kontakt przez formularz po zalogowaniu z airbnb

to tak od dawna czy od teraz?
ja nie mam żadnych w/w a zweryfikowałem się dowodem.

#267 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:48 

pełnej weryfikacje nie wykonasz jedynie plikiem skanu dopuszczonego przez nich dokumentu, obecnie zwłaszcza po zmianie regulaminu bardzo często zaczęli wzywać do wykonania pełnej weryfikacji (podłączenia kont na fb, konta e-mail google gmail oraz 30-sekundowego filmiku z własnym wizerunkiem z trzymanym w ręce w/w dokumentem) - ogólnie istne FBI, ale to w końcu amerykański serwis, mi to nie odpowiada i też całkowicie zrezygnowałem z ich usług (gdzie indziej jest drożej ale za to profesjonalnie co jest dla mnie najważniejsze)
 PM off  

#268 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:57 
Awatar użytkownika

niebieski
ta dodatkowa weryfikacja jak rozumiem też często dotyczy osób, które mają już jakąś historię i opinie od gospodarzy?
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 06 Maj 2014 11:42 
Redaktor F4F

juliaka napisał(a):
ta dodatkowa weryfikacja jak rozumiem też często dotyczy osób, które mają już jakąś historię i opinie od gospodarzy?

Niestety podobno tak. Ponawiam swoje pytanie, czy portal kwestionował komuś rezerwacje robione bez kuponów?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 06 Maj 2014 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
W zeszłym roku 3 razy robiłam rezerwację bez kuponów - 2 razy z mojego profilu (weryfikacja tylko przez FB i numer telefonu), raz z konta znajomego, który też na pewno nie był specjalnie weryfikowany. Ze strony airbnb bez problemów. ALE to było w zeszłym roku. W tym roku (od niedawna) jest nowy regulamin, bardziej restrykcyjny w kwestii weryfikacji.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 06 Maj 2014 14:35 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
W marcu robiłam rezerwację z konta zweryfikowanego tylko kontem na fb - wszystko było ok.

#272 PostWysłany: 06 Maj 2014 14:43 

livien napisał(a):
W marcu robiłam rezerwację z konta zweryfikowanego tylko kontem na fb - wszystko było ok.

zeskanuj sobie już paszport lub dowód osobisty, uprasuj sobie garnitur/sukienkę do filmiku ;) , bo zapewne po ostatniej zmianie regulaminu lada chwila otrzymasz e-maila z prośbą-żądaniem pełnej weryfikacji
 PM off  

#273 PostWysłany: 06 Maj 2014 15:24 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
ogólnie istne FBI, ale to w końcu amerykański serwis, mi to nie odpowiada i też całkowicie zrezygnowałem z ich usług (gdzie indziej jest drożej ale za to profesjonalnie co jest dla mnie najważniejsze)

Racja, ja sobie też odpuszczam korzystanie z ich usług. Wolę dopłacić i korzystać z serwisów z poważnym podejściem do klienta!
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 06 Maj 2014 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Donovaninho napisał(a):
Jak można zweryfikować osobę, która nie ma konta na żadnym portalu społecznościowym?
Wysyłam dowód i co dalej?

Na ich stronce stoi coś takiego.

"Zdajemy sobie sprawę, że wielu z naszych gości nie posiada ani nie chce zakładać kont na portalach społecznościowych typu Google, Facebook czy LinkedIn. Pracujemy ciężko, aby zadowolić i te osoby! Jeśli nie masz konta Google, Facebook lub LinkedIn, możesz otrzymać weryfikację na podstawie stworzonego przez Ciebie krótkiego filmu profilowego, który będzie dostępny tylko dla naszych pracowników działu bezpieczeństwa.

1. przejdź do zakładki Edytuj profil > Zdjęcia i filmy;
2. nagraj krótki film, który pozwoli nam stwierdzić, że jesteś tą samą osobą z dokumentu tożsamości. Film pozostanie niepubliczny, mimo instrukcji na stronie, chyba że zdecydujesz inaczej;
3. nasz pracownik zweryfikuje go i skontaktuje się z Tobą w przeciągu kilku godzin."
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 06 Maj 2014 15:44 

niebieski
a ja myślę, że dodatkowe weryfikacje to zabezpieczenie przed multikontami. sam teraz mam trzy noclegi za ich pośrednictwem i postanawiam kończyć z tym serwisem. odbędę je i ewentualnie skorzystam tylko jak będzie może jakiś kupon. wtedy niczym nie ryzykuję, jak zablokują to zablokują. nie są na szczęście jedyną alternatywą. poza tym pozostaje jeszcze rezerwacja na współtowarzysza, którego nigdy nie polecę i do tego nie wpiszę współpodróżników do planu podróży. pożyjemy zobaczymy.

p.s.
zmienili reguły dotyczące depozytu. już nie autoryzują tej kwoty
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 07 Maj 2014 01:54 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Panowie i panie i jak tam walka z Airbnb? Czy komuś udało się odzyskać konto?

#277 PostWysłany: 07 Maj 2014 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi póki co nie. Cały czas ich męcze i średnio raz na 3 dni dostają info, że zablokowali i już i że nie mają obowiązku udzielać żadnych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:50 

Tydzień temu wysłałem prośbę o rezerwacje, ale mój potencjalny gospodarz ją anulował. Pieniądze widnieją na koncie jako zablokowane (płaciłem kartą deberową przez paypala). Kiedy mogę spodziewać się zwrotu? Czy opłata serwisowa w tym wypadku zostanie mi zwrócona?

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 12 Maj 2014 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie w analogicznym przypadku w styczniu 2014 trwało to 8 dni kalendarzowych. Dostałem zwrot całej zablokowanej kwoty, łącznie z opłatą serwisową.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 12 Maj 2014 23:20 
Redaktor F4F

U mnie też trwało to trochę ponad tydzień. Aczkolwiek jak skoczyłem w międzyczasie zapytać o to do banku, to byli w stanie udzielić mi informacji do kiedy będzie istniała blokada.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości