Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Wrz 2014 10:51 

proszę o info jaki jest najtańszy przewoźnik z Burgas lub Słonecznego Brzegu do Istambułu. Jeżeli możecie pomoc i podać jeszcze ceny będę zobowiązana
 Profil Relacje PM off  

Azja w najlepszym wydaniu 😍🌴 Tajlandia w sezonie od 2813 PLN 😎 Loty z 5 miast ✈ Azja w najlepszym wydaniu 😍🌴 Tajlandia w sezonie od 2813 PLN 😎 Loty z 5 miast ✈
Egipski raj w sercu Naama Bay 🌴🏖️ All inclusive w 4* hotelu od 1899 PLN 🍹🍴 Egipski raj w sercu Naama Bay 🌴🏖️ All inclusive w 4* hotelu od 1899 PLN 🍹🍴
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2014 10:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

http://www.bgrazpisanie.com/en/bus_line ... Btravel/20
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Paź 2014 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Z autopsji mogę powiedzieć, że wszyscy przewoźnicy mają cenę 60 BGN. Dla studentów 55 BGN, także jedyna różnica to kwestia godziny. My jadąc o 23:00 byliśmy w Stambule przed 6tą rano, najwięcej czasu schodzi się zdecydowanie na granicy bułgarsko-tureckiej.

#4 PostWysłany: 02 Cze 2016 20:56 

niebieski
Czy poza Nisikli (czy jak to tam się pisze) są inni przewoźnicy oferujący dojazd do Stambułu? Najlepiej z Primorska, choć możemy podjechać do Burgas, ale Nisikli powrót ma w środku nocy i będę miał trudno dostać się z Burgas do Primorska.

#5 PostWysłany: 02 Cze 2016 21:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeździło metro turizm, ale teraz faktycznie nie widzę rozkładu na ich stronie.

E: jeżdżą DO Burgas o 9:00 i 19:30 cena 75TL

#6 PostWysłany: 03 Cze 2016 18:33 

niebieski
Dzięki.

Chyba najprościej będzie sobie na miejscu w Primorsku po prostu skorzystać z lokalnego biura podróży, podobno są tam jakieś, a jako opcja awaryjna jakby jednak wszystkie biura akurat strajkowały czy coś zostanie zwykły autobus, bo bez sensu przyjechać do Burgas o 2 w nocy i nie wiadomo co robić do rana. A jak wrócę w środku nocy do Primorska to sobie spokojnie przejdę do hotelu piechotą. Widziałem, że są wycieczki za ok. 50 euro, więc cenowo to wychodzi podobnie.

#7 PostWysłany: 21 Cze 2016 10:46 

Loty: 80
Kilometry: 77 974
Witam serdecznie,

Czy są jakieś problemy jeżeli się jedzie z Burgas do Stambułu autobusem (na granicy itd?) Oczywiście trzeba posiadać wizę. Ale czy jest to bezpieczna droga?

Btw. czy ktoś planuje zrobić taki trip: http://www.fly4free.pl/na-styku-kontynentow-371-pln/

Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Cze 2016 10:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Droga bardzo ruchliwa i bezpieczna.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Cze 2016 11:15 

Dzięki. Pytanie jest też takie czy nie ma tam problemu w autobusie z porozumiewaniem się? I czy można kupić bez problemu bilety przez internet?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 21 Cze 2016 11:17, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Cze 2016 11:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Bilety kupisz przez neta lub w lokalnych oddziałach w Burgas, przewoźnicy to m.in. Metro, Nishikli, Istanbul seyahat.
Na granicy nie ma problemu nie musisz znać języka, jeżeli każą Wam wysiąść to wysiadasz, każdy bierze swój bagaż z luku i przechodzi przez skaner. Paszporty i wizę dajesz w okienku- stempelek i tyle.

#11 PostWysłany: 21 Cze 2016 12:58 

Ogromne dzięki :) Ostatnie pytanie: te autobusy dojeżdżają do jakiegoś ichniejszego dworca głównego czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Cze 2016 13:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak. Ogromnego dworca Bayrampaşa Otogar https://goo.gl/maps/nbQovrV95Bn Można też wysiąść po drodze na przystankach, o to musisz pytać na miejscu.

#13 PostWysłany: 22 Cze 2016 17:16 

niebieski
DonCamillo napisał(a):
Btw. czy ktoś planuje zrobić taki trip: http://www.fly4free.pl/na-styku-kontynentow-371-pln/

Ja akurat takiego tripu nie planuję, ale kiedy Ty się wybierasz? Ja będę ruszał z Burgas do Stambułu (i kolejnego wieczora wracał) pewnie 6 lub 7 lipca.

#14 PostWysłany: 22 Cze 2016 20:18 

kleyo napisał(a):

Ja akurat takiego tripu nie planuję, ale kiedy Ty się wybierasz? Ja będę ruszał z Burgas do Stambułu (i kolejnego wieczora wracał) pewnie 6 lub 7 lipca.

Wyruszamy prawdopodobnie 19 września bo 20 września mamy samolot z Ataturka. Szczerze mówiąc boję się jechać tam na dłużej (nie o siebie, ale o narzeczoną). I może to głupie, ale nie boję się zamachów (jak pracowałem w telewizji np. bardzo często latałem do Brukseli i mogło mnie tam to też czekać), ale jakiegoś porwania itd.

Czy jak coś możemy być w kontakcie i opowiesz czym jechałeś i jak się jechało? My planujemy wyjechać z Burgas wieczorem, żeby około 630 być w Stambule.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Cze 2018 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 65 896
Witam wszystkich,
Podczas próby zakupu biletów (Metro) woła mi o numer TC (TC Kimlik No). Z tego co się zorientowałem dotyczy to obywateli Turcji, ale zakup bez tego numeru nie chce przejść? Ktoś wie jak to obejść?

Pisałem przez kontakt, ale nikt nie odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Cze 2018 09:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Daj nr paszportu
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 22 Sie 2018 14:12 

Czy na koladzie ktoregokolwiek autokaru jadacego na trasie Burgas - stmabul sa toalety lub postoje na toalete? Z opinie na necie wyglada to bardzo slabo:( Jechal ktos i moze powiedziec jak jest? Drugie pytanie czy wize musze juz miec wczensije kupiona cyz moge kupic na granicy jelsi jade takim autokarem?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Wrz 2018 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 65 896
No niestety zakup biletów w Metro nie przeszedł, nawet z numerem paszportu. Wyskakiwał komunikat, że nieprawidłowy numer TC. Próbowałem kontaktować się z biurem obsługi, ale bez skutku.

Ostatecznie kupiłem bilety w Nisikli.
Jedyny minus jest taki, że płatność dokonywana jest na nie-szyfrowanej stronie, ale wystarczy jakaś dodatkowa karta na której nie trzyma się dużych kwot i raczej bez problemu.

@testorowa
Z tego co wiem wizy na granicy nie da się kupić.
Trzeba mieć ze sobą e-vise, którą można wyrobic na: https://www.evisa.gov.tr/pl/
Koszt: 20,55$
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Wrz 2018 19:34 

Na tej stronie przechodzi płatność za bilety Burgas-Istanbul-Burgas Strona jest po turecku ale łatwa , po jednym kursie na dobe o 23 z Burgas i o 19 z Istanbułu https://istanbulseyahat.com.tr/ Po ostatniej utracie wartości liry tureckiej cena jest w dwie strony ok 34 euro /260 TL/ Najlepiej zapłacić kartą w USD i ściąga z niej 40,62 usd, czyli jakieś 150 zł.
Wizę na granicy można kupić ,ale za 30 euro ,jednak lepiej wyrobić sobie on-line za wskazane 20,55 usd. Można to zrobić na smartfonie jadąc już autobusem i korzystając w Bułgarii z darmowego internetu w UE
 PM off  

#20 PostWysłany: 23 Sty 2019 12:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Metro Tuzim w Burgas odjeżdża z głównego autobusowego czy tego przy kolejowym, z którego miejsca?
Mozna kupić bilety w Burgas?
Kupował ktoś ostatnio przez internet?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość