Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 04 Mar 2017 22:23 

Jak w PlusCar wyglada proces rezerwacji juz po uzupelnieniu danych i zaakceptowaniu rezerwacji?

Dostalem poki co emaila z potwierdzeniem rezerwacji. A co z platnosciami etc? Mozna wybrac platnosc gotowka na miejscu?

Zwrot i odbior mam w godzinach +/- 17:00 wiec sie tym najmniej martwie.
 Profil Relacje PM off  

Okazja w Aegean Airlines 😍 Tanie loty do Iraku od 542 PLN 🔥 Okazja w Aegean Airlines 😍 Tanie loty do Iraku od 542 PLN 🔥
🌴 Egzotyczna Sri Lanka w all inclusive 🍹 12 dni w hotelu przy plaży za 4778 PLN 🌴 Egzotyczna Sri Lanka w all inclusive 🍹 12 dni w hotelu przy plaży za 4778 PLN
#162 PostWysłany: 04 Mar 2017 23:46 

Co do Pluscar info z dzisiaj:
- po wylądowaniu po wyjściu skręcamy w prawo wychodząc przed na parkingi np. winda wjeżdżamy na 2 pietro poziom A
- przy rzędzie 35 stoi zakurzona biała Micra wycięciem w klapie bagażnika na wrzucenie kluczyków przy zwrocie nawet w godzinach pracy
-obok Micry krążą panowie w białych koszulach z logo firmy na kieszeni
-chcesz to robisz zdjecia, bo nawet nowe samochody są obtarte, spisujesz umowę (u mnie 1/4 baku i tyle zwracam), tylko z karty u mnie Mastercard Debit Alior Kantoru potraca kwotę z rezerwacji
- dostajesz kwit na darmowy wyjazd z parkingu i po chwili jesteś na autostradzie
 PM off  

#163 PostWysłany: 05 Mar 2017 11:40 

Czyli rozumiem, ze place jak biore auto.

Rezerwacje musze miec wydrukowana czy wystarczy jak pokaze emaila w telefonie?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 05 Mar 2017 12:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 333 011
Też płaciłem KK w PlusCar jak brałem auto, nie miałem nic wydrukowanego i nie było żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 05 Mar 2017 18:16 

Ok, dzieki za odpowiedzi ;)

To moj pierwszy wyjazd z wypozyczaniem auta i sie troche stresuje, ze cos pojdzie nie tak. Wole dmuchac na zimne.

DObrze, ze tu trafilem, bo juz mialem brac przez ryanair w goldcar.... ;p
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 05 Mar 2017 19:43 

Siemka

Mam pytanie do bardziej kumatych osób, mam zaplanowany pobyt na GC od 18 Marca, jest to wycieczka zorganizowana więc nie planuje wynajmować auta z lotniska. Będziemy wraz z żona w miejscowości Playa Del Ingles i planujemy w połowie pobytu wynająć na samochód by pozwiedzać wyspę. Teraz mam pytanko, czy:

:arrow: Wynajmować auto już teraz w konkretnej firmie (mniej więcej wiem jakiej, ewentualnie może ktoś ma coś do polecenia ;) )
:arrow: Czy bardziej opłacać się będzie wynająć już na miejscu od lokalnych firm? Jeśli tak to gdzie?

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdro ;)
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 05 Mar 2017 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
Zarezerwuj sobie samochód wcześniej bardzo polecam wypożyczalnie cabrera mediana (Cicar) dostarcza ci auto do hotelu . Ewentualnie jak znajdziesz coś tańszego na miejscu to zrezygnujesz. Wypożyczalnia która polecam nie pobiera żadnych depozytów. Wszystko płacisz gotówką przy odbiorze.

#168 PostWysłany: 15 Mar 2017 17:46 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Jeśli ktoś planuje wypożyczyć auto w Las Palmas to sprawdziłem teraz podczas wyjazdu 2 wypożyczalnie:
- Auto Moreno (Calle Sagasta 37) - dostaliśmy Fiata Pande prosto z salonu, wypożyczenie na 2 dni, płatność gotówką, brak zostawiania depozytu, proszą jedynie o numer karty kredytowej przy rezerwacji. Można się z nimi dogadać, że zostawiamy samochód u nich na parkingu na noc i odbieramy kolejnego dnia rano, aby nie płacić za drogie parkowanie w okolicy. Minus to brak możliwości zostawienia samochodu na lotnisku.
- Dollar Rent a Car - płatność gotówką, albo 100 euro depozytu albo podanie nr karty kredytowej, możliwość pozostawienia samochodu na lotnisku w każdej porze.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 15 Mar 2017 19:02 

Witam
3 tygodnie temu miałem podobne dylematy - główny punkt noclegowy w Playa del Ingles - po porównaniu wielu ofert stacjonarnych, najtaniej wyszło zarezerwować samochód przez internet http://www.autoreisen.es/, wsiąść w autobus i po 30 minutach odebrać samochód na lotnisku.
Wiem że to dziwnie brzmi, ale w stacjonarnych punktach tej firmy wszystko wychodziło o dziwo drożej.
Zwrot na lotnisku w nocy również bezproblemowy - wrzut kluczy w szparę okienną :-)

Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku - macie już plan zwiedzania?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 22 Mar 2017 12:39 

Witam, mogę potwierdzić to co wyczytałem na tym forum o autospluscar. Wypożyczałem po raz pierwszy auto i odbyło się wszystko bez problemu. Cena podana w rezerwacji w mailu była ceną ostateczną, płatność kartą. Tak jak inni płaciłem kartą debetową z alior kantor. Przy odbiorze auta Pani poprosiła o rezerwacje, powiedziałem że nie mam, na to miła Pani powiedziała, że nie ma problemu. Z drugim kierowcą też nie było problemu, tylko musiałem upomnieć się o wpisanie. Auto dostałem z 3/4 baku i tyle zostawiłem przy oddaniu. Przy zwrocie auta na parkingu byli przedstawiciele pluscara, chciałem im zwrócić kluczyki, ale kazali wrzucić do zaparkowanej micry. Nic nie oglądali, nie sprawdzali ilości benzyny.

Chciałem zarezerwować najtańsze auto za 92 euro za tydzień, od razu dostałem maila, że nie mają takiego auta, i mogą mi zaproponować za tę cenę reno twingo, ale chyba w wyższej klasie. Nadal było to małe auto ale miało klimę, która bardzo się przydała. Auto nówka, z listopada 2016 roku, miało na liczniku 3300 km.

Ktoś pytał wcześniej czy tymi najmniejszymi, najsłabszymi autami da się jeździć po górach na Gran Canaria. My jeździliśmy wszędzie gdzie chcieliśmy, byliśmy na najwyższym szczycie. Jedynie to auto było na tyle słabe, że pod góry tylko jedynka, maks dwójka. Po autostradzie nie było żadnego problemu. Problemem było zmieszczenie wszystkich bagaży, do bagażnika zmieściło się tylko dwie torby. Byliśmy w trójkę więc jedna walizka wylądowała w aucie i nie było problemu.

Spokojnie mogę polecić tą wypożyczalnie.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 26 Mar 2017 21:01 

Jadę na Gran Canari w połowie kwietnia - będę na samym południu wyspy (Maspalomas). Czy są jakieś w miarę "normalne" wypożyczalnie zlokalizowane w tym rejonie, a nie tylko na lotnisku?

Auto chcę wypożyczyć 2-3 po przyjeździe i ewentualnie oddać je na lotnisku, choć też nie jest to koniecznością.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 27 Mar 2017 00:13 

niebieski
Większość polecanych wypożyczalni ma biura również poza lotniskiem, dla przykładu Pluscar ma biuro w Puerto Rico, Cicar ma biuro w Maspalomas. Przejrzyj wątek i przejrzyj oferty na stronach wypożyczalni i sprawdź jaka lokalizacja jest najlepsza dla Ciebie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 31 Mar 2017 15:21 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
W tym Pluscar nie ma żadnych kaucji? Biorę w środę Hundaia i10. Da radę na 2 os? :)

#174 PostWysłany: 31 Mar 2017 15:38 

Kaucji nie ma, płacisz tyle ile podali w mailu
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 06 Kwi 2017 00:17 

niebieski
Aa dostaliscie od Pluscara jakis dowod rejestracyjny? My mamy tylko kontrakt. Zmienilem rezerwacje na Fiata Pande, dostalem prawie nowe 3800 km Twingo. Troche zaluje ze nie doplacilem do mocniejszego wozu. Pod gore dostaje to autko popalic.

#176 PostWysłany: 06 Kwi 2017 07:00 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
W Hiszpanii chyba zawsze dostaje się tylko umowę wypożyczenia. A auta przedstawione w ofercie są przykładowe i nigdy nie ma gwarancji, że akurat tę markę otrzymasz.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 07 Kwi 2017 00:31 

niebieski
Twingo dalo rade wyjechac na czubek wyspy. Dostalo w kosc, ale wyjechalo. Uwaga gc605 jest zamknieta, a nie ma wyraznej informacji. Po 10km zjazdu zobaczylem szlaban i ttrzeba bylo wracac. Polecam za to gc 606, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Zadnych barier, waska na jedno auto, jeden ruch zle kierownica i lecimy kilkaset metrow w dol, ale za to widoki...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

#178 PostWysłany: 07 Kwi 2017 15:21 

Bez problemu w PlusCar. Wypożyczyliśmy 9-os busa Renault Trafic - bardzo fajny silnik diesla na górki. Wjechaliśmy praktycznie w każdy zakamarek wysypy. Auto dość pokiereszowane jak na swój niski przebieg coś około 15 tys. Cena ropy odrobinę tańsza niż beznyny,

Droga GC-200 jest zamknięta, ale można dojechac do Mirador de Balcon od La Aldea - tuż przy nim jest postawiony szlaban.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 08 Kwi 2017 20:45 

niebieski
A trzeba jakos auto myc przed oddaniem? Troche jest zakurzone.

#180 PostWysłany: 10 Kwi 2017 06:20 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ja oddałem zakurzone i nie było z tym problemów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości