Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1585 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 28 Kwi 2015 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
samo natężenie ruchu w rejonach jeziora Como w lipcu jest spore, są miejsca z bezpłatnym parkingiem?

Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN
Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛 Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛
#122 PostWysłany: 03 Maj 2015 16:48 

Czy ma ktoś pomysł na jakąs wypożyczalnię aut we Włoszech, która ma niskie prowoizje za zwrot auta w innej lokalizacji?
Niestety wszystkie znane mi wypożyczlanie/agregatory doliczają kilkaset PLN za taką usługę
Konkretnie PISA - BGY
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 03 Maj 2015 19:09 

niebieski
Kibek,

Ile dni będziesz wypożyczał auto? Sicily by Car dolicza 0 EUR za 3+ dni!
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 04 Maj 2015 13:43 

niebieski
ziolo1988 napisał(a):
samo natężenie ruchu w rejonach jeziora Como w lipcu jest spore, są miejsca z bezpłatnym parkingiem?

Ja polecam wziac auto - samo jechanie wzdluz lini brzegowej to juz miejscami spora atrakcja. Poza tym masz niezaleznosc od rozkladow - my w Lecco bylismy 2 godziny, ale juz np. w Menaggio moze z pol godziny (tyle, co krotki spacer). Poza tym fajnie plynie sie tez promem - a prom bez problemu zabiera auto (kosz 2 os. plus auto 15 euro).

Parkingi? Ciezko raczej zaparkowac za darmo - my placilismy - ale nie bylo jakos drogo, w Lecco za 2 h chyba 2-3 Euro, w Bellagio za 45 minut cos kolo 1 euro, w Como za 4 godziny chyba tez max z 5 euro. Wszedzie sa parkomaty.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off
ziolo1988 uważa post za pomocny.

#125 PostWysłany: 04 Maj 2015 14:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

tomasz.tomczuk napisał(a):
Kibek,

Ile dni będziesz wypożyczał auto? Sicily by Car dolicza 0 EUR za 3+ dni!

Najlepiej skorzystać z ECR - będziesz mieć cenę ostateczną z one wayem w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 09 Maj 2015 19:21 

Witam,
planuję wypożyczenie małego auta w Pizie na tydzień. Wyszukuję poprzez różne wyszukiwarki.
Najlepsze ceny daje FireFly i Hertz.
Proszę o Wasze opinie, doświadczenia z tymi firmami.
I najważniejsze pytanie: w trakcie wstępnej rezerwacji jest opcja "Pełnego zabezpieczenia" - jest to koszt 30zł dziennie - o co tak naprawdę chodzi? czy to nie jest nabijanie w butelkę?
I ile może wynosić depozyt zabezpieczający (kaucja)?

-- 09 Maj 2015 20:18 --

Taki zapis znalazła w Hertz:
Wypożyczalnia wynajmu samochodu wymagać będzie pozostawienia depozytu zabezpieczającego (kaucji) w wysokości 500,00 € podczas odbioru samochodu. Jeżeli główny kierowca okaże kartę debetową, kwota depozytu zostanie pobrana z okazanej karty; jeśli główny kierowca okaże kartę kredytową, kwota depozytu zostanie tylko 'zablokowana' (tymczasowo niedostępna). Depozyt zostanie zwrócony po zakończeniu wynajmu, pod warunkiem, że wszystkie warunki zostały spełnione, wyłączając VAT.
Samochód zawiera wkład własny w razie uszkodzenia w wysokości 1300,00 € wyłączając VAT.
Samochód zawiera wkład własny w razie uszkodzenia w wysokości 2000,00 € wyłączając VAT.

Rozumiem że 500uro mi zablokują na karcie, a te kwoty 1300 i 2000?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 10 Maj 2015 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
pysia1976 napisał(a):
Witam,
planuję wypożyczenie małego auta w Pizie na tydzień. Wyszukuję poprzez różne wyszukiwarki.
Najlepsze ceny daje FireFly i Hertz.
Proszę o Wasze opinie, doświadczenia z tymi firmami.
I najważniejsze pytanie: w trakcie wstępnej rezerwacji jest opcja "Pełnego zabezpieczenia" - jest to koszt 30zł dziennie - o co tak naprawdę chodzi? czy to nie jest nabijanie w butelkę?
I ile może wynosić depozyt zabezpieczający (kaucja)?

-- 09 Maj 2015 20:18 --

Taki zapis znalazła w Hertz:
Wypożyczalnia wynajmu samochodu wymagać będzie pozostawienia depozytu zabezpieczającego (kaucji) w wysokości 500,00 € podczas odbioru samochodu. Jeżeli główny kierowca okaże kartę debetową, kwota depozytu zostanie pobrana z okazanej karty; jeśli główny kierowca okaże kartę kredytową, kwota depozytu zostanie tylko 'zablokowana' (tymczasowo niedostępna). Depozyt zostanie zwrócony po zakończeniu wynajmu, pod warunkiem, że wszystkie warunki zostały spełnione, wyłączając VAT.
Samochód zawiera wkład własny w razie uszkodzenia w wysokości 1300,00 € wyłączając VAT.
Samochód zawiera wkład własny w razie uszkodzenia w wysokości 2000,00 € wyłączając VAT.

Rozumiem że 500uro mi zablokują na karcie, a te kwoty 1300 i 2000?

Jak uszkodzisz samochod, to moga pobrac do tych kwot na pokrycie zniszczen. Dlatego wlasnie masz opcje pelnego zabezpieczenia, zeby wyeliminowac udzial wlasny - excess. Chociaz jak to czytam po polsku to mam watpliwosci co to znaczy ;-)

#128 PostWysłany: 10 Maj 2015 15:18 

Cześć,

Potrzebuje rady.

Chce wynajac samochod w terminie 27-31.05 na lotnisku w Bergamo

Wyszukuje na tej stronie
http://www.autoeurope.pl

i po wyborze firmy wynajmującej mam do wyboru dwie trzy opcje tego samego samochodu:

- pakiet podstawowy
- pakiet ze zwrotem udzialu wlasnego (okolo 1/4 kwoty wiecej)

o co chodzi w przypadku pakietu podtsawowego? Domyslalm, ze w obu przypadkach zostanie zablokowana jakas kwota na mojej karcie kredytowej. Cy w przypadku opcji 1 nie zostanie mi ona zwrocna?

dzieki
b
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 10 Maj 2015 15:56 

niebieski
Chodzi tutaj o to ,że jeśli uszkodzisz auto to mogą Cię obciążyć do jakiejś kwoty.

Czyli z udziałem własnym, jeśli uszkodzisz auto, a udział wynosi np. 1000 euro to:

uszkodzenie auta - koszt naprawy 500 euro - pobierają Ci 500 euro
uszkodzenie auta - koszt naprawy 1000 euro - pobierają Ci 1000 euro
uszkodzenie auta - koszt naprawy 2000 euro - pobierają Ci 1000 euro

druga opcja to zniesienie udział własnego - czyli takie dodatkowe ubezpieczenie, kosztuje np. 100 euro więcej ale za nic nie odpowiadasz jeśli uszkodzisz auto.

blokadę jako depozyt zrobią pewnie i tak i tak, jeśli nic z auta nie zginie to zwrócą Ci kwotę, jeśli uszkodzisz to w pierwszym przypadku Cię obciążą a w drugim oddadzą i tak.
 Profil Relacje PM off
Asiaaar lubi ten post.
Asiaaar uważa post za pomocny.

#130 PostWysłany: 10 Maj 2015 20:48 

dzieki.

Juz kumam :)

Jednka będę wynajmowal na http://www.rentalcars.com bo lepsze ceny

Zastanawiam się tylko nad wypozczalnia

Czy ktos ma dswiadczenie z:

1. goldcar
2. noleggiare
3. firefy

?

Która z tych trzech wypozyczalni jest najlepsza opcja? Jaka kase blokuja na karcie?

dzieki
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 10 Maj 2015 21:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Goldcar ma fatalną opinię - trzymać się z daleka.
Firefly to tania marka Hertza - też ma słabą opinię, ale lepszą od Golda.
Noleggiare to nowy gracz na rynku, podobno bardzo przyzwoity (za 2 tygodnie pierwszy raz z nich skorzystam) - blokują 1100 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:40 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
Niedawno wypożyczane niezależnie 2 samochody w Noleggiare przez ECR - wszystko ok.
Jedyny problem to trzeba być przygotowanym na blokady po 1100e i tylko kartami kredytowymi, których lepiej mieć zapas, bo nie wszystkie przechodzą.

#133 PostWysłany: 11 Maj 2015 12:46 

Potrzebuje samochodu w Bari na 5-6 dni. Polecacie coś?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 01 Cze 2015 13:27 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ostatnio coraz bardziej na włoskim rynku rozpycha się Noleggiare. Brałem u nich auto w ten weekend i odczucia mam raczej mieszane.

Kolejka faktycznie mała, a raczej jej brak. Procedura standardowa, aczkolwiek wszystko wypełnia się na pojedynczych kartkach, które potem są kserowane, potem kserowane od ksera - ogólnie całość sprawia wrażenie braku profesjonalizmu... Blokada 1200 EUR, pracownik proponował za 14 EUR ubezpieczenie zmniejszające kwotę blokady do 375 EUR. W moim przypadku dostałem umowę i wszystkie papiery na Forda Fiestę, a kluczyki dostałem od… Citroena C3. Po interwencji okazało się, że miał być C3, pan dopisał nowy numer auta do umowy i kolejne ksero ksera… Noleggiare ma parking poza lotniskiem – przyjechać miał po nas busik – czekaliśmy na niego 25 minut (!!). Dojechaliśmy na plac, poszukaliśmy samochodu i pierwsze wrażenie – jest brudny z zewnątrz. Mi to nie stanowiło problemu, ale jest to dość dalekie od ogólnie przyjętego standardu wypożyczalni. Odpisaliśmy wszelkie zarysowania, których było mnóstwo, co ciekawe tylko w jednym egzemplarzu – dla nas… Druga rzecz co nas uderzyła to palący się napis „service” – ale tu pan z placu powiedział, że to dlatego, iż serwisują go u przysłowiowego Heńka, a nie w autoryzowanym Citroenie, ale auto jest 100% sprawne. Jako że bardzo się spieszyłem i nie miałem wolnej chwili na podróż znowu do biura wziąłem auto takie, jakie było. Dalej w podróży okazało się, że samochód ma jeszcze 2 rzeczy niesprawne – nie działała pompka od spryskiwacza i tempomat. Dodatkowo sprawiał wrażenie jakby przetrwał ze 2 wojny, na liczniku 28 tys. km – mocno zaniedbany. Mimo wymienionych mankamentów samochód jeździł i dla mnie to najważniejsze. Po powrocie pracownik dość dokładnie obejrzał samochód, sprawdził stan paliwa i koło zapasowe i odwiózł na terminal. W naszym przypadku było OK. I znów – jeden egzemplarz i tylko dla nich, kartki dla nas z adnotacją że jest OK nie przewidziano, a kserowanie tego u nich w biurze nie było takim prostym zagadnieniem…

Reasumując – moim zdaniem poziom obsługi był zdecydowanie niski, ale również i cena była bardzo niska. Czy skorzystałbym raz jeszcze? Za te pieniądze jak najbardziej. Nie lubię chamskiego naciągactwa na dodatkowe koszty w jakie bawi się GoldCar czy Firefly, a w Noleggiare takiego nie było, mój samochód nie musi błyszczeć itd, więc mogłem pojeździć i takim, niemniej dziwię się, że taka szanująca się firma w ogóle wypożycza auta w takim stanie. Jeśli za te same pieniądze można wziąć u konkurencji nie będącej GoldCarem/FireFly – polecam skorzystanie z usług Noleggiare.

Pragnę jeszcze nadmienić, że mój przypadek był jednostkowy, na placu mieli też sporo samochodów wyglądających lepiej od naszego.
 Profil Relacje PM off
Łysolek lubi ten post.
Łysolek uważa post za pomocny.

#135 PostWysłany: 01 Cze 2015 14:02 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
dzięki Dmirstek za opinie, w przyszłym tygodniu tez biore u nich auto w Bergamo tej samej klasy co Ty, opisze co i jak po powrocie

#136 PostWysłany: 02 Cze 2015 00:31 

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jaki depozyt na karcie kredytowej blokuje SicilyByCar w przypadku kupienia dodatkowej maksymalnej opcji z rentalcars albo z autoeurope (zero wkładu własnego, ubezpieczenie kół, szyb, podwozia, dachu itp, zredukowany depozyt zabezpieczający)? Mam na karcie limit do ok 600 euro i chciałbym wiedzieć czy będę w stanie odebrać samochód. Czy istnieje opcja podzielenie sumy depozytu na 2 karty kredytowe?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 02 Cze 2015 00:45 

Opisywane przez Ciebie ubezpieczenia są oferowane przez pośrednika i wypożyczalnie nie będą interesowały. Albo wykupisz ubezpieczenie w wypożyczalni bezpośrednio, albo będzie blokada na karcie zgodnie z taryfikatorem wypożyczalni. 600 euro może być za mało.
 PM off  

#138 PostWysłany: 02 Cze 2015 07:37 

gradziej napisał(a):
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jaki depozyt na karcie kredytowej blokuje SicilyByCar w przypadku kupienia dodatkowej maksymalnej opcji z rentalcars albo z autoeurope (zero wkładu własnego, ubezpieczenie kół, szyb, podwozia, dachu itp, zredukowany depozyt zabezpieczający)? Mam na karcie limit do ok 600 euro i chciałbym wiedzieć czy będę w stanie odebrać samochód. Czy istnieje opcja podzielenie sumy depozytu na 2 karty kredytowe?

20 maja wypożyczałem w Bergamo i SicilyByCar blokowało mi 1000 euro wiec 600 bedzie raczej za mało. Z tego co pamietam oferowali mi ubezpieczenie za 12 euro / dzien, sprawdź dokładnie na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 02 Cze 2015 14:25 

Moja oferta wygląda w ten sposób jak na tym printscreenie. Czy nie są to opcje oferowane przez wypożyczalnię? Jest ona droższa niż oferta podstawowa

Załączniki:
oferta.jpg
oferta.jpg [ 56.84 KiB | Obejrzany 6774 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 02 Cze 2015 16:08 

Pan na infolinii w rentalcars powiedzial mi ze jest to produkt wypożyczalni. Czy ktoś kiedyś korzystał z tego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1585 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości