Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:09 

Z własnego doświadczenia opisanegovw tym temacie wydaje mi się, że w Marbesol powinno wyjść taniej z pełnym ubezpieczeniem, opcją full/full i zgodą na wjazd do Gibraltaru i Portugalii (kasa pobierana z karty dopiero przyvodbiorze wcwypożyczalni)
Kwestia przypisanego samochodu jest umowna, bo praktycznie wszyscy wypożyczają te najmniejsze najtańsze, a otrzymuje się za free klasę wyżej.
Trochę się jeszcze wstrzymaj, bo na listopad zapewne cena coś tam spadnie lub będzie promocja np. -20%
 PM off
mplucinski lubi ten post.
mplucinski uważa post za pomocny.

3 miejsca uwielbiane przez Polaków szykują drastyczne podwyżki podatków turystycznych. Wiza zdrożeje o ponad 70 zł! 3 miejsca uwielbiane przez Polaków szykują drastyczne podwyżki podatków turystycznych. Wiza zdrożeje o ponad 70 zł!
All inclusive w Turcji 🌴🏊 ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z aquaparkiem za 1549 PLN All inclusive w Turcji 🌴🏊 ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z aquaparkiem za 1549 PLN
#202 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:47 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Marbesol na 11 dni w opcji all.
Bez uwag. Wybrałem gwarantowany vw polo. Samochód nowy , z silnikiem tsi więc podrózowanie dość sprawne.
Pierwszego dnia na parkingu ktoś zarysował mi błotnik. Także polecam pełne ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Andaluzja
#203 PostWysłany: 30 Lip 2015 09:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Ktoś parę postów wcześniej wspominał o Gibraltarze.

Mam dwa pytania.

Czy wypozyczalnie traktują to jako wyjazd za granicę, czyli pewnie trzeba doczytać warunki i coś dopłacić ewentualnie?

Drugie już głupie, czy trzeba uiszczać jakąś opłatę?

Czy ktoś wypożyczał samochód na lotnisku w Maladze i ma jakies konstruktywne uwagi?

Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Andaluzja
#204 PostWysłany: 30 Lip 2015 09:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@kubus571
wypożyczałem w recordGO - bo najtaniej było (opcja z full ubezpieczeniem, aby bez depozytu). Pani od razu zapytała czy jadę na Gibraltar bo tam jakaś dodatkowa opłata jest. Chyba lepiej jest zostawić samochód w La Linea de la Concepción (tak zrobiliśmy) i przejść się po drodze startowej :) ... poza tym tam są baaaardzo długie kolejki do wjazdu.

więcej znajdziesz w wątku
wypozyczalnia-samochodow-malaga,1435,41216&start=200
kubus571 uważa post za pomocny.

#205 PostWysłany: 16 Sie 2015 20:59 

Marbelsol - luty tego roku.
Kontakt emailowy do bani.
Kontakt telefoniczny słaby.
:oops:
Znam juz Hiszpanię i Hiszpanów wiec jak mi Lufa po raz 3 tego samego dnia zmieniła przylot do Malagi to zadzwoniłem i mowię pa anglijski ze nie wiem kiedy i o której przylecimy.
Obsługa ok - no problem ' czyli przybywaj i bedzie OK.
Pannę z tablica zlokalizowałem przy wyjściu z terminala/ ostatnie pomieszczenie przed wyjściem z hali. Wiatr wiał wiec sie gdzieś tam schowała.
Odhaczony, dowieziony, odprawiony - no problem. Fiacizna Grande Punto w dobrym stanie.
Ceny grały mniej więcej - luty wiec im zależało na kliencie.
Oddałem po tygodniu - nie przekroczyłem limitu kilometrów a i Gibraltar olałem.
Ubezpieczenie oczywiście Full i tankowanie Full.
Polecam jak ktos ma luźne podejście do takich tematów.
Goldcara i całą resztę od kilku lat omijam szerokim łukiem za ich walenie w kulki.

pozdro,
k-a

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Sie 2015 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Literówka , Gib za Gig
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:47 

Mam takie pytanie - może podstawowe ale wolę się upewnić.

Czy bez problemu można przed 5 rano w sobotę oddawać auta w Marbesol albo Malagacar? Niby pokazuje te godziny do wyboru lajtowo ale wolałbym się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
Sprawdź godziny pracy wypożyczali. Jeśli będzie zamknięta w tych godzinach to za możliwość oddania auta, mogą naliczyć ci dodatkową opłatę.

#208 PostWysłany: 28 Sie 2015 14:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Warto tezsprawdzic czy maja key drop-off box. Np w Goldcar mozna podtsaaawic auto na parking i wrzucic kluczyki do specjalenj skrzynki i juz...nie trzeba czekac do otwarcia wypozyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 28 Sie 2015 14:12 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Warto tezsprawdzic czy maja key drop-off box

To dobra opcja, ale nie polecam jej w przypadku braku pełnego ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 28 Sie 2015 15:14 

Wiem, żę np. Avis czy Budget też mają drop-off box. Natomiast konkretnie chodzilo mi o te dwie firmy - Marbesol albo Malagacar. Pytałem bo może ktoś miał jakieś doświadczenie. Skontaktuje się z nimi i zobaczę.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 28 Sie 2015 15:26 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
@zspl wystarczy poszukać trochę, chwila szukania w regulaminie i jest odpowiedz:

marbesol:
Out of hours: 35 euros per car delivered, applicable to all bookings that are removed between 23:00 h and 07:00 h. Reserves will be considered only after hours in our office at Malaga Airport, being essential to facilitate the flight number. In the event that a flight is delayed and proceeds to retire the car between 23:00 h and 07:00 h this charge also applies.

#212 PostWysłany: 31 Sie 2015 10:35 

Pytałem bo to co wkleiłeś z regulaminu jest napisane taką angielszczyzną, że nic z tego nie wynika.

Po kontakcie z biurem obsługi - zwrot między 23 a 7 rano jest bezpłatny, za odbiór auta jest ekstra 35 euro.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 31 Sie 2015 11:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak widac po raz kolejny, zamiast polegac na ogolnych regulaminach, lepiej jest spraktykowac lub dowiedziec sie bezposrednio od pracownikow punktu... :-)
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 08 Wrz 2015 16:44 

Witam,

chce wypożyczyć samochód w Maladze w okresie 13.11.-23.11.2015. Jestem totalnym laikiem w tym temacie. Auto ekonomiczne typu fiesta,clio. Proszę o pomoc w wyborze opcji. nie chce przepłacać. Bardziej opłaca się teraz zapłacić więcej ale mieć spokój na miejscu czy teraz zapłacić jakieś grosze a potem na miejscu "bez pośrednika" wykupywać te wszystkie ubezpieczenia. Kurcze takie to wszystko zakręcone ze juz mam mętlik w głowie. Ludziska hel :D p!!:)
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 08 Wrz 2015 18:07 

Nie wiem czy się komuś przydadzą moje doświadczenia ale
W malagacar w kwietniu 2015 zostałem obciążony kwotą
Kilkuset euro za niewielką ilość piasku na dywanikach.
Nigdy więcej nie zdecyduje się na wynajem z kartą kredytową wiadomo do czego to prowadzi ;(
Tym razem byliśmy na w Benalmadenie na last minute z rainbow.
Namiar na wypożyczalnie bez karty dostaliśmy od rezydentki,
Obsługa po polsku auto dostarczyli i odebrali bezpłatnie pod hotel
Ich strona http://www.malagaudrive.com
Dostaliśmy mazde diesla. Udało mi się znaleźć zdjęcia z odbioru , nie miała ani jednej ryski :)
Bez zarzutu pozdrawiam
Mati

Załączniki:
IMG_3194.JPG
IMG_3194.JPG [ 120.89 KiB | Obejrzany 1399 razy ]

Ostatnio edytowany przez Mati1985, 09 Wrz 2015 14:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 08 Wrz 2015 19:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Jezli obciazenie w wysokosci kilkuset EUR za piasek w dywanikach (skad inad kuriozalne - przeciez mozna oddawac calkowicie brudne auto :-) ) bylo nizgodne z regulaminem wypozyczenia, to mozesz skorzystac z charge back na karcie kredytowej - wystarczy tylko skontaktowac sie ze swoim bankiem i rozpoczac procedure reklamacyjna. W przypadku gdy firma ma cos "za uszami" przewaznie prawie zawsze jakies kiepskie tlumaczenia nie przechodza juz w banku i bank zwraca przy pomocy organizacji kartowej. Sprawdzalem nie raz - dziala calkiem sprawnie - jedynie trzeba czekac okolo 30-60 dni...Zawsze warto sprobowac.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 20 Wrz 2015 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Działa Wam opcja excess na stronie doyouspain (lotnisko AGP)? Na żadnej przeglądarce nie pokazuje mi się :/
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 18 Paź 2015 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Cześć,

Od 15 do 16 listopada potrzebuję wynająć auto w Maladze (podróż do Gibraltaru). Czy korzystał ktoś z Marbesol w opcji All inclusive?
Wyliczyłem sobie i w sumie wyszło 71 Euro za 2 dni (Seat Ibiza lub podobny) + paliwo.
Piszą, że nie blokują nic na karcie, ale jak to jest w rzeczywistości?

Czy można się spodziewać jakiś kodów zniżkowych w listopadzie?

Proszę o opinie ;)

#219 PostWysłany: 18 Paź 2015 11:22 

Jest dokładnie tak jak piszesz, blokują na karcie tyle co pisze na potwierdzeniu rezerwacji zresztą kilka osób pisało tu co i jak w Marbesol w Maladze (trochę drogo, ja za 3 dni rok temu też w tej opcji płaciłem coś ok. 55 euro), jest spora szansa na jakieś kody promocyjne
 PM off  

#220 PostWysłany: 18 Paź 2015 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Anonymous napisał(a):
Jest dokładnie tak jak piszesz, blokują na karcie tyle co pisze na potwierdzeniu rezerwacji zresztą kilka osób pisało tu co i jak w Marbesol w Maladze (trochę drogo, ja za 3 dni rok temu też w tej opcji płaciłem coś ok. 55 euro), jest spora szansa na jakieś kody promocyjne

Dzięki za odpowiedź. Poczekam więc jeszcze trochę, bo jednak spora różnica w cenie, u mnie 71 Euro za 2 dni, a u Ciebie 55 za 3 ;)

Rezerwowałeś przez stronę internetową?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość