Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 10 Cze 2015 20:59 

Pawel_T napisał(a):
najtansza opcja, Panda
ubezpieczenie podstawowe.

aldam@ poniżej masz screen co masz w opcji full vel all inclusive do tego w przystępnej cenie (niczego by nie blokowali, a na pewno nie kaucji w takiej wysokości bo nie muszą)

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 31.71 KiB | Obejrzany 1283 razy ]
 PM off  

Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN
Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛 Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛
#182 PostWysłany: 11 Cze 2015 19:23 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Pawel_T napisał(a):
najtansza opcja, Panda
ubezpieczenie podstawowe.

aldam@ poniżej masz screen co masz w opcji full vel all inclusive do tego w przystępnej cenie (niczego by nie blokowali, a na pewno nie kaucji w takiej wysokości bo nie muszą)

Wychodzi że full to nie to samo co all ;)
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 11 Cze 2015 19:47 

Kto wypożyczał ten wie, że określenie full mocno przypisane jest ilości paliwa w baku, tyle
 PM off  

#184 PostWysłany: 16 Cze 2015 09:22 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Z tego co zrozumiałem autor postu wykupił dodatkowe ubezpieczenie a wypozyczalnia i tak zablokowała depozyt na karcie.
Chyba, że źle zrozumiałem wypowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 16 Cze 2015 09:59 

Z doświadczenia napisałem jak to wygląda: ile euro i za co zablokują masz napisane w warunkach na potwierdzeniu rezerwacji, które otrzymujesz na wskazany email (mi na ten przykład kwotę rezerwacji wyliczyło na ok. 55 euro w wersji all inclusive option, do opłacenia jak w warunkach kartą kredytową w momencie odbioru i ani centa więcej nie pobrało)
Piszę, bo autor zarzuca, że piszemy o Marbesol w samych superlatywach, a tu 2 x zonk, tyle, że autor przedstawia fakty mało szczegółowo i według mnie co najwyżej ma rację co do stanu opon pojazdu, ale to miał reklamować zaraz przy odbiorze samochodu.
 PM off  

#186 PostWysłany: 16 Cze 2015 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
@gorny77, napisalem wyraznie o co mi chodzi z kaucja. Pierwszy raz spotkalem sie, ze ja zaksiegowali. Edytowalem potem, ze mialem podstawowe ubezpieczenie. Czy mozesz wyjasnic czego nie rozumiesz ?
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 16 Cze 2015 10:50 
Awatar użytkownika

- slyszales o czyms takim jak BLOKADY na karcie ? Czy ja mam pretensje ? Napisalem wyraznie, ze PIERWSZY RAZ spotkalem sie z zaksiegowaniem kaucji za auto, wiec trzeba brac pod uwage taka ewentualnosc. Moge w innym temacie wrzucic informacje, ze LH przez tydzien nie zaksiegowala transakcji (wersja uproszczona, nie wiem czy bedziesz wiedzial co mam na mysli, w razie potrzeby wyjasnie), ktora wciaz wisi w blokadach pomimo, ze wystawila fakture. Czy tez dodasz, ze powinienem sie najpierw zwrocic do LH i banku w tej sprawie ?
- czy Ty jestes zawsze taki powazny ? wyluzuj troche. Nie kazdy ma czas, zeby od razu wszystko napisac. Wrzucilem fotke i krotki opis, po Twoim PW wyjasnilem jaka mialem opcje wykupiona. Jeszcze masz jakies pytania pracowniku Marbesol ?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pawel_T to jeszcze nie koniec Twoich przygod, gdy 1200EUR wroci na Twoja karta,
ze zdumieniem odkryjesz, ze Raiff nie uaktualnil salda dostepnych srodkow na karcie o te kwote
mam nadzieje, ze masz jeszcze daleko do wygenerowania wyciagu ;)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:03 
Awatar użytkownika

Zdziwisz sie, ja tez sie zdziwilem :D saldo od razu elegancko sie odswiezylo, na transakcji stracilem 20zl, wiec do przelkniecia :)
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
duzy plus dla Raiffa ze podkrecil swoj system na wyzszy poziom

Pawel_T nie wiem z czego to wynika ale w tym roku dwukrotnie mailem taka sytuacje:
wypozyczalem auto przez ECR, faktyczny odbior Enterprise i blokada byla ksiegowana od razu w ciezar rachunku,
zwrot nastepowal po okolo 2-3 dniach po oddaniu auta /Baleary/
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:08 
Awatar użytkownika

skoro offtopujemy i pojdzie do wywalenia - takie wpisy to ja rozumiem, bo nikt nie ma o to pretensji tylko informujemy innych uzytkownikow :)
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 18 Cze 2015 10:38 

Czy dysponujecie jakimis kodami znizkowymi do Marbesol lub Malagacar?

Znam tylko Hellofan do malagacar
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 18 Cze 2015 11:30 

Witam
Także poszukuje kodu promocyjnego do merbasol, może ktoś użyczy?
A do kolegi wyżej jak Działa ten Hellofan w Malaga car?
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 19 Cze 2015 10:07 

wpisujesz w odpowiednim miejscu i jest ciut taniej.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 26 Cze 2015 16:20 

Mam pytanie do osób rezerwujących auto w Marbesol, po jakim czasie potwierdzono wam rezerwacje na meila?
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 03 Lip 2015 09:50 

Dzięki wielkie za cały wątek i wszystkie wypowiedzi w nim :) Przeczytałam i jestem już mądrzejsza :D
Miałam wypożyczać auto w malagacar, ale tak jak jedna osoba stwierdziła - strona jest mało czytelna, dlatego wole Marbesol, mam wrażenie, że tutaj wiem dokładnie co zawiera kwota wypożyczenia. Jestem na etapie polowania na zniżki.

Podpowiedzcie mi, ile czasu zajmie mi podróż z Malagi na Gilbraltar / La Linea de la Concepcion? Z tego co czytałam to jest płatna autostrada i obok niepłatna ładna droga, nie wiem jeszcze którą wybiorę, nie jestem pewna czy dobrze liczę sobie czas trasy - pomóżcie :) I może od razu mi podpowiecie, czy jeśli stwierdzę, że jednak zajadę do jakiegoś miasteczka nad wodą (Marbella, Fuengirola, Estepona) to łatwo zjadę z tej głównej drogi czy to nie takie hop siup?

I jeszcze czeka mnie podróż z Sevilli do Malagi, bez zwiedzania po drodze, sama jazda na lotnisko - ile tutaj czasu muszę policzyć, żeby nie spóźnić się na samolot? :)

Będę wdzięczna za podpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 03 Lip 2015 09:58 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Zazwyczaj mapki google w miarę ok szacują czas przejazdu. :)
czesterka uważa post za pomocny.

#198 PostWysłany: 03 Lip 2015 10:14 

- co do wypożyczalni jak pasują ci warunki i cena to po wyborze rezerwuj, ewentualnie przy korzystnej zmianie cen lub jakieś promocji anulujesz
jeśli chodzi o promocje, to raczej na sezon wakacyjny, co jest chyba logiczne bym nie liczył, może później na jesień i dalej
- google maps jest całkiem pomocne i wystarczająco potrafi wyjaśnić gdzie i jak jechać (dodaj jakieś 30 minut, bo jedziesz pierwszy raz + to co ewentualnie odstoisz na granicy, w połowie września stałem ok godziny czekając w kolejce na wjazd do Gibraltaru i polecam wjazd
Ja jechałem bezpłatną, co jakiś czas są wjazdy na płatną , raczej trzeba się pilnować, by nie wjechać. Bezpłatna prowadzi przez miasteczka, praktycznie z stałym zakazem do 80 kilometrów na godzinę i masą rond, ale jedzie się dobrze i bezstresowo (przy drodze masz plaże, także spokojnie można zjechać, ale to bardziej chyba dopiero wracając, jadąc tam rozglądajćie się gdzie wam pasuje, by wracając się zatrzymać)
- Sevilla autostradą, lotnisko Malaga po przestudiowaniu google maps lub z pomocą dobrej nawigacji bezstresowo jakieś 20 minut, góra 40, bo zapewne tuż przed oddaniem będziecie chcieli zatankować
- rozważ wycieczkę do (choć nie wiem jak z wstępem)
el-caminito-del-rey,1255,70714
 PM off
czesterka uważa post za pomocny.

#199 PostWysłany: 03 Lip 2015 18:54 

@livien , @gorny77 - bardzo dziękuję za opinie :) Początkowo wierzyłam tylko mapom Google i opierając się na nich stworzyłam trasę wycieczki, ale później zaczęłam wątpić i się obawiać, tak więc uspokoiliście mnie, dziękuję :)

@gorny77 jesteś kolejną osobą polecającą El Caminito del Rey... Muszę to poważne rozważyć :) Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 26 Lip 2015 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Cześć,

W listopadzie wybieramy się we 2 do Malagi. Z racji tego, że lądujemy z 14 na 15 listopada, rano chcemy wziąć samochód i pojechać na Gibraltar oraz zostać tam do 16 listopada. Szukamy więc wypożyczalni. Po przeczytaniu kilku wątków, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie Malagacar. Pierwszy raz w życiu będę wynajmował samochód i mam trochę obaw. Czy poniższa oferta jest w porządku (samochód to Toyota Aygo lub podobny)?
Nie chcę mieć blokowanych środków na karcie kredytowej, bak full-full (w ofercie half-half - chyba to samo), powinno być również pełne ubezpieczenie.
Proszę Was o pomoc.

Dzięki

Załączniki:
malaga.jpg
malaga.jpg [ 119.02 KiB | Obejrzany 818 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość