Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Kwi 2024 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 676 388
HON fly4free
Na TD wrzucili info o lotach OJ w C do różnych mniej znanych lotnisk w USA (m.in. Memphis, Fargo). Ceny zaczynają się od 5.5k PLN.

Przyglądając się bliżej zauważyłem, że da się znaleźć "niewiele droższą" opcję, gdzie w jedną stronę można polecieć w F. Przykład z BOI poniżej,
Przyznam, że w F jeszcze nie leciałem i nie wiem do końca czy jest to cena warta uwagi, ale postanowiłem wrzucić ;)

Załączniki:
ba.png
ba.png [ 21.1 KiB | Obejrzany 916 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Mikołajkowy city break na Cyprze za 959 PLN 🎅🌲🌤️ Loty i 3 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Mikołajkowy city break na Cyprze za 959 PLN 🎅🌲🌤️ Loty i 3 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2024 13:24 
Awatar użytkownika

złoty
A sprawdziles czy nie chodzi o nazewnictwo w USA w ktorym kazde C nazywane jest First? Bo cos mi sie wydaje ze chodzi o ostatni odcinek ktory jest wykonywany z US do US.

#3 PostWysłany: 10 Kwi 2024 14:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
-- 10 Kwi 2024 12:28 --

Wiadomo ;)

-- 10 Kwi 2024 13:14 --

Za niecałe 11k można zrobić RT w F do Kalifornii.

Załączniki:
san.png
san.png [ 17.16 KiB | Obejrzany 803 razy ]
BA1.png
BA1.png [ 16.12 KiB | Obejrzany 859 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 10 Kwi 2024 14:25 

HON fly4free
To będzie międzynarodowe F, tyle że ani w AA ani w BA nie rzuca ono jakoś szczególnie na kolana. W BA przynajmniej nie ma wtedy ryzyka trafienia, w razie podmiany samolotu, na tą straszną starą C :D Co do dorobku milowego to warto pamiętać, żeby nie wrzucać tego do programu BA po zmianach, bo aviosy idą od kasy a nie dystansu; zdecydowanie lepiej wtedy np. do AS albo ewentualnie QR. No chyba że ktoś ma / chce koniecznie mieć status w programie BA; IMO lepiej robić/utrzymywać status w QR, bo nawet jeśli trudniej trochę niż w BA, to przynajmniej wraz ze zdobyciem / odnowieniem dostaje się kredyty na upy do wyższej klasy, a ze statusem w BA nic nie ma extra.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 10 Kwi 2024 14:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeśli where to credit nie kłamie, za taką podróż do SMF byłoby ok. 51k mil AS. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że nie jest to super oferta :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość