Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

[ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 02 Mar 2023 23:53 

Loty: 85
Kilometry: 216 783
Darek M. napisał(a):
A ten milion trzeba tam trzymać czy wystarczy na krótko u nich mieć podczas wnioskowania o kartę?

Oficjalnie to jak nie będziesz utrzymywać salda (milion na koncie lub w produktach finansowych) to wypowiedzą Ci rachunek i karte.
 Relacje PM off  

#862 PostWysłany: 03 Mar 2023 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
Cytuj:
Udało się komuś dostać kartę BNP World Elite bez wpłacania 1 mln na konto?

Mnie nie. Wpłaciłem 10 mln.

Ja znam takiego co mu się udało dostać kartę bez problemu bez wpłacania złotówki.
1mln czy więcej trzymał tam już wcześniej.

#863 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Kalispell napisał(a):
Poza tym - ubezpieczenie podróżne w mBank jest aktywowane tylko gdy zapłacisz za bilety na całości podróży kartą MCWE - po kursie banku, a ten nie jest atrakcyjny. Ubezpieczenie z PKO działa zawsze i nie ma potrzeby zapłaty kartą Visa - choć ta i tak ma super kursy, bo organizacji VISA.

Po poczytaniu przepastnych OWU do MCWE chciałbym się upewnić, czy dobrze rozumiem, że powyższa informacja nie jest do końca prawidłowa...
Chodzi mi o następujący zapis w OWU do MCWE https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-osobyfiz/karty/warunki-pakiet-travel-world-elite-od-01-09-21.pdf:

"Artykuł 6. Czas trwania ochrony ubezpieczeniowej i prawo do świadczeń

1. Ochrona ubezpieczeniowa rozpoczyna się wyłącznie dla Podróży zagranicznych, których Koszty Podróży w całości, z góry zostały opłacone Kartą za wyjątkiem ochrony ubezpieczeniowej z tytułu Części F: Ubezpieczenie kosztów leczenia, która funkcjonuje niezależnie od dokonania w/w płatności".

Rozumiem powyższy zapis w ten sposób, że w przypadku ubezpieczenia kosztów leczenia (czyli przede wszystkim 7,5 mln EUR na pokrycie kosztów opieki medycznej i repatriacji), nie ma znaczenia, w jaki sposób pokryto Koszty Podróży.
W moim konkretnym przypadku chodzi o to, że mam zaplanowany i opłacony już wyjazd do USA, gdzie - jak powszechnie wiadomo - koszty leczenia są horrendalne, więc ubezpieczenie kosztów leczenia z MCWE byłoby na taki wyjazd jak znalazł. W systemie mbanku mam możliwość wyrobienia sobie tej karty (również z myślą o innych celach, nie tylko na potrzeby tego jednego wyjazdu). Pytanie jednak, czy aby na pewno fakt, że koszty 3 najbliższych podróży (m. in do USA) mam już opłacone innymi kartami nie będzie miał negatywnego wpływu na możliwość skorzystania z ubezpieczenia kosztów opieki medycznej w trakcie tych 3 podróży?
 Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:30 

złoty
@tropikey - jest tak jak myślisz, @Kalispell ma na myśli całość ubezpieczenia - ono działa w pełni (w całym zakresie np. też odwołania podróży itd.) jak zapłacisz kartą mB, ale ubezpieczenie kosztów leczenia działa za sam fakt posiadania karty.
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#865 PostWysłany: 28 Kwi 2023 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 337 778
złoty
@tropikey, w 100% potwierdzam. Nawet bez problemu dawali potwierdzenia ubezpieczenia zdrowotnego przy lotach do UA za czasów covidu niezależnie od sposobu opłacenia podróży.
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#866 PostWysłany: 28 Kwi 2023 12:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Dzięki za rozwianie moich wątpliwości :)

Teraz jeszcze tylko pytanie, czy ma ktoś jakieś (możliwie świeże) doświadczenia w zakresie zwolnienia z opłaty za wystawienie tej karty w mBanku? Z tabeli opłat wymija, że jest pobierana bezwzględnie, a dopiero przed kolejnymi rocznymi można się uchronić odpowiednim obrotem. Może jednak coś tam jednak przekonuje ich do zwolnienia z tej opłaty, np. "przeniesienie" kk z innego banku, albo infirbacja, że rozważam inną kk, ale jeśli mnie zwolnią z opłaty, to wybiorę właśnie tą mbankową? Te 1200 PLN jest jednak dokuczliwe.
 Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 28 Kwi 2023 12:44 

złoty
@tropikey - może nie odpowiem dokładnie na Twoje pytanie, ale chciałem ostatnio wyrobić dodatkową dla żony za darmo i... nie dało rady. Jestem ich stałym klientem od lat, mam kilka kk w mB i sensowne obroty. Powiedzieli, że z powodu dołączonej PP się nie da.
PS.
Odczytaj PW
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#868 PostWysłany: 29 Kwi 2023 09:54 

Ja dodam że nawet jak kasowałem kartę dodatkową to 'nie kusili' abym zostawił. Ich klientem jestem od 2005 r. bodaj.
P.S. Za 2 miesiące będę kasował swoją ciekawy jestem czy będą proponować pozostanie za brak poboru opłaty.
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#869 PostWysłany: 29 Kwi 2023 10:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja na razie tą odpuszczam i będę próbować z KK PKO BP Visa Infinite. W mBanku jestem od samego początku (jeszcze, jako Multibanku) i nie jestem entuzjastą PKO BP, ale jednak warunki tamtej karty są - z mojej perspektywy - korzystniejsze. Oczywiście, pozostaje pytanie, czy mi ją dadzą, ale tej kwestii dotyczy już inny wątek :)
 Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 30 Cze 2023 13:30 
Awatar użytkownika

złoty
Orientujecie się czy odnowioną kartę mBank wysyła tak jak pierwszą - DHLem? I czy odnowiona przychodzi w tym fancy czarnym pudełeczku?
 Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 30 Cze 2023 13:39 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Tak w pudełku, ale już bez katalogu PP.
Karty te wysyła BZ WBK - DHL.
 Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.
xyrxis uważa post za pomocny.

#872 PostWysłany: 22 Lis 2023 11:56 
Awatar użytkownika

złoty
W obliczu nadchodzącej współpracy Żubra z M&M pewnie rozpocznie się gorąca dyskusja o kartach kredytowych w Pekao. Niech zatem będę pierwszy:
Orientujecie się czy jest jakakolwiek szansa na jakiś uproszczony proces przeniesienia MC WE z mBanku do PEKAO z pominięciem weryfikacji spełnienia warunków?
 Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 22 Lis 2023 12:20 

złoty
@xyrxis to się zawsze może zmienić, ale niedawno rozmawiałem z Pekao i nie było opcji ominięcia "spełnienia warunków". A przeniesienie karty z innego banku w uproszczonej procedurze też nie istnieje - po prostu składasz wniosek o kartę (bez uproszczonych zasad przyznania kk).
 Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.

#874 PostWysłany: 29 Lis 2023 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
xyrxis napisał(a):
W obliczu nadchodzącej współpracy Żubra z M&M pewnie rozpocznie się gorąca dyskusja o kartach kredytowych w Pekao. Niech zatem będę pierwszy:
Orientujecie się czy jest jakakolwiek szansa na jakiś uproszczony proces przeniesienia MC WE z mBanku do PEKAO z pominięciem weryfikacji spełnienia warunków?
Nie. Nie ma
xyrxis lubi ten post.

#875 PostWysłany: 13 Gru 2023 10:36 

Cześć,

czy jest karta podobna do Pekao MC WE (nie spełniam wymogów)? Z dobrym ubezpieczeniem rezygnacji z wycieczki/wyjazdu? Mam Visę Inf. z PKO, więc chciałam coś innego. Bo Mile to chyba teraz tylko Pekao, prawda?
 Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 13 Lut 2024 20:03 

Hej.
Mam wstępną, pozytywną decyzję od mBanku odnośnie MC WE. W międzyczasie próbuję zdobyć PKO BP Visa Infinite.
Pytanie o mBank , w międzyczasie: czy płatności BLIK są traktowane jako transakcje kartowe czy przelew ( a więc i prowizja) ?
 Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 13 Lut 2024 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
uuutopsl napisał(a):
Cześć,

czy jest karta podobna do Pekao MC WE (nie spełniam wymogów)? Z dobrym ubezpieczeniem rezygnacji z wycieczki/wyjazdu? Mam Visę Inf. z PKO, więc chciałam coś innego. Bo Mile to chyba teraz tylko Pekao, prawda?
Pekao jeszcze na dzień dzisiejszy nie nalicza mil mm.
Infinity PKO ma w zakresie odstąpienie od podróży więc nie musisz szukać nowej kk

#878 PostWysłany: 14 Lut 2024 20:40 
Awatar użytkownika

niebieski
znana jest jakaś data od kiedy te M&M? Nigdzie nie mogę doczytać, poza kopiowanymi artykułami że w I kwartale 24.

Edit: Tak jeszcze mi przyszło do głowy - w niektórych krajach mile do różnym programów można zbierać, ale... potrącana jest miesięczna opłata 'za możliwość'. Przy większych obrotach i tak się opłaca, a kto nie potrzebuje to nie zbiera i nie płaci. Szczególnie w kontekście kart typu WE czy Infinity mówimy mimo wszystko o jakichś większych obrotach, co powinno produkować zauważalną ilość M&Msów.

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 14 Lut 2024 20:50, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 14 Lut 2024 20:47 

platynowy
Czy byłeś zamrożony przez ostatnie parę dni?
Wszystko jest w dedykowanym wątku.
viewtopic.php?t=17442
 Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 14 Lut 2024 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 14 Lut 2024 20:53 --

dzięki, przegapiłem :). Z zamrożeniem czy zaśnieżeniem raczej to wcale nie takie dalekie od prawdy.

-- 14 Lut 2024 21:08 --

Ale w tamtym wątku nie piszą np czy dla karty dodatkowej będzie osobny limit czy wspólny. Tam zdaje się fokus niespecjalnie na WE czy Infinite.
Kothson lubi ten post.

[ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], ZFR oraz 11 gości