Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Air ASIA check in
#1 PostWysłany: 31 Paź 2013 00:48 

Rejestracja: 23 Gru 2012
Posty: 299
Loty: 225
Kilometry: 284 723
Czy w Airasia jest obowiazkowy check in online czy spokojnie sie mozna odprawic na lotnisku

Dzieki
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Air ASIA check in
#2 PostWysłany: 31 Paź 2013 00:57 

Rejestracja: 17 Paź 2013
Posty: 47
Zbanowany
tomalo77 napisał(a):
Czy w Airasia jest obowiazkowy check in online czy spokojnie sie mozna odprawic na lotnisku

Dzieki

czesc mozesz zrobic za darmo w domu , albo w kiosk w lotnisko , na taki Self Check In "zrob to sam"
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Air ASIA check in
#3 PostWysłany: 31 Paź 2013 15:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2011
Posty: 6843
zależy gdzie - w Indonezji masz za darmo lotniskowy check in, ale w Malezji już na przykład tylko w lotniskowych samoobsługowych kioskach, jeśli pójdziesz do stanowiska pracowników zapłacisz
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Air ASIA check in
#4 PostWysłany: 31 Paź 2013 16:01 

Rejestracja: 18 Sie 2010
Posty: 322
niebieski
A jak jest w Bangkoku i Phukecie?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Air ASIA check in
#5 PostWysłany: 31 Paź 2013 16:20 

Rejestracja: 17 Paź 2013
Posty: 47
Zbanowany
Rysiek , ja mam lot 12.02 - 29.02 Bangkok Phuket i Phuket Bangkok , wiem ze napewno jest Self check in , wystarczy tam pisac numer rezerwacja i wydrukowasz bilet
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Air ASIA check in
#6 PostWysłany: 31 Paź 2013 20:05 

Rejestracja: 02 Kwi 2013
Posty: 884
Zbanowany
http://www.airasia.com/ot/en/check-ins/ ... e-web.page
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 09 Cze 2015 19:20 

Rejestracja: 19 Cze 2014
Posty: 387
Loty: 38
Kilometry: 74 391
Czy jesli nie chce dokonywac odprawy on-line wystarczy zglosic sie z paszportem (nr rezerwacji? wydrukiem czegos ... ? ) na lotnisko ?
Jesli tak to ile wczesniej ?:) No i oczywiscie czy nie ma za to dodatkowych oplat ?:)

Pytam bo jak dotad latalem tylko W6 i FR oraz wiem ze w "drogich" liniach jak np. Qatar tak mozna :)

AirAsia to niby "tanie linie" wiec jak to jest ? :P

A Cebu Pacific ?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 09 Cze 2015 19:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011
Posty: 794
Loty: 260
Kilometry: 405 999
niebieski
Jesli chodzi o AirAsiaX najpierw odprawaisz sie online, dostajesz wydruk, a potem idziesz na lotnisku do okienka i przybijaja Ci pieczatke. Bez niej odprawa jest niewazna.
_________________
Image

2018: WRO (x2) EDI DUB KRK(x3) SXF SOF WAW (x3) NCE MUC FRA YYZ (x2) HAV SZZ CRL POZ DTM RZE BOD LTN KEF KTW
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 10 Cze 2015 17:35 

Rejestracja: 09 Paź 2013
Posty: 1915
Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
a w kiosku AA na lotnisku?
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:10 

Rejestracja: 19 Cze 2014
Posty: 387
Loty: 38
Kilometry: 74 391
seba napisał(a):
Jesli chodzi o AirAsiaX najpierw odprawaisz sie online, dostajesz wydruk, a potem idziesz na lotnisku do okienka i przybijaja Ci pieczatke. Bez niej odprawa jest niewazna.


Rozumiem, że MUSZĘ to zrobic on-line ??? Bo bede wtedy w trasie i moze byc z tym problem :) O ile sie nie myle opcjja dostepna 14 dni przed wylotem ??
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Lut 2012
Posty: 984
Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Moi Drodzy, czy w Air Asia i w Cebu odprawa na lotnisku jest płatna? Trzeba się w końcu odprawiać online czy nie?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Mar 2013
Posty: 91
Loty: 77
Kilometry: 250 316
W AirAsia platna jest tylko odprawa na lotach krajowych w Malezji .
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Cze 2014
Posty: 1732
srebrny
O ile dobrze pamiętam odprawa Air Asia na lotnisku kosztowała 10MYR na krajówki, na międzynarodowe z KUL drukujesz kartę pokł. w kiosku za free.
_________________
"If you come to Poland you won't see anything else but just round faces and flat heads."
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Lut 2012
Posty: 984
Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Dziękuję, mi chodzi o Filipiny. Rozumiem, że w tym wypadku na lotnisku jest za free
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 28 Sie 2015 13:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Mar 2013
Posty: 91
Loty: 77
Kilometry: 250 316
Jezeli chodzi o AirAsia to tak. Tylko pamietaj zeby miec przy sobie potwierdzenie rezerwacji, bo sprawdzaja przed wejsciem na lotnisko.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Odprawa online AirAsia
#16 PostWysłany: 08 Mar 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Maj 2014
Posty: 14
Loty: 96
Kilometry: 264 725
Witam. Dzisiaj zrobiłem odprawę online na lot z bkk do surat thani. Wydrukowałem boarding pass, ale na dole strony są puste pola przy informacji na temat paszportu. Teraz nie wiem, czy już nie trzeba przy odprawie wpisywać informacji o paszporcie (nr i data ważności) czy jakimś cudem ominąłem to, ale wtedy chyba odprawa by nie przeszła pozytywnie. Wiem, że zawsze trzeba było wpisywać te informacje, dlatego mam pytanie czy coś się zmieniło w tej kwestii czy może na loty krajowe w tajlandii nie wymagają?
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 08 Mar 2016 20:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 1663
złoty
Jak nie jesteś pewien czy jest to błąd drukarki (drivery) czy softu przewoźnika, to możesz zainstalować apke AirAsia i bording pass z niej pokazać. Raczej nie odprawiloby Cię jeśli te dane są wymagane, a ich nie podales
_________________
navigare necesse est
Image
Góra
 Relacje PM off
lepolak uważa post za pomocny.
 
 
#18 PostWysłany: 08 Mar 2016 20:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Maj 2014
Posty: 14
Loty: 96
Kilometry: 264 725
No właśnie nie podawałem żadnych dodatkowych danych i normalnie odprawa przeszła.
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 09 Mar 2016 02:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Mar 2013
Posty: 91
Loty: 77
Kilometry: 250 316
Wszystko w porządku, podczas odprawy na loty krajowe nie potrzeba wpisywać numeru paszportu.
Góra
 Relacje PM off
lepolak lubi ten post.
lepolak uważa post za pomocny.
 
 
#20 PostWysłany: 09 Mar 2016 15:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Maj 2014
Posty: 14
Loty: 96
Kilometry: 264 725
Dzięki !
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group