Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 28 Lis 2022 08:03 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Zamiast streczować wózek można kupić pokrowiec na niego i tam też napchać rzeczy razem z wózkiem.
 Relacje PM off  

#142 PostWysłany: 11 Gru 2022 21:01 

rafalekl napisał(a):
Ok, a czy ktoś może potwierdzić że w ostatnim roku latał z dzieckiem (4lata) i mógł nadać bezpłatnie fotelik?
Ze strony wizza zniknęły wszystkie informacje na temat fotelików. Taki fotelik nadaje się przy stanowisku checkin przed security?
Podbijam ten temat. Przerabiał ktoś z dzieckiem 2+.

Generalnie bedziemy przerabiać sytuację: podróż z dzieckiem 2.5 i niemowlakiem.

Wykupione infant extra seat dla niemowlaka. Tu rozumiem kwestia prosta przejdzie wózek i przejdzie fotelik.

Natomiast czy w przypadku 2.5 latka czy bedzie możliwość nadania bezpłatnie fotelika?
 Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 11 Gru 2022 22:20 

srebrny
Dla 2,5-latka fotelik lub wózek spokojnie przechodzi.
 Relacje PM off
Rutras lubi ten post.

#144 PostWysłany: 16 Lut 2023 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 135 097
niebieski
Jak uważacie? Jak bym coś takiego chciał nadać jako bezpłatna spacerówka dla dziecka to przejdzie? Czy mogą być problemy?

https://fuxtec.pl/wozek-skladany-transp ... p-527.html
 Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 16 Lut 2023 19:24 

srebrny
Wymiary po złożeniu nie odbiegają zasadniczo od innych dziecinnych wózków więc nie powinno być problemów.
 Relacje PM off
dworkam lubi ten post.
dworkam uważa post za pomocny.

#146 PostWysłany: 11 Maj 2023 13:10 

Cześć, ostatnia informacja na temat nosidla górskiego w Wizzair jest z 2019, chcialabym się upewnic , ze nic sie nie zmienilo- czy dla 4 latka zamiast wózka można wziąć nosdilo górskie (Deuter)? W Ryanair nie ma z tym problemu , ale jak to jest w Wizzair? Nigdzie na ich stronie nie ma info. W Ryanair można np wziać dla dziecka hulajnogę jako srodek lokomocji (zamiast wozka), a ktos wie jak o w Wizzair?
 Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 19 Maj 2023 06:19 

Lecieliśmy na majówkę do Alghero, Ryanair z KTW. Dziecko <2lat i prawie 5lat. Bez problemu przyjęli za darmo 2 wózki dziecięce spacerówki w stanowisku nadawania bagażu.
 Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 26 Paź 2023 15:20 

Paulix86 napisał(a):
Tez jestem zainteresowana tematem, planujemy odwiedzic znajomych w Szkocji pod koniec roku, a bardzo chcielibysmy zabrac nasz jednokolowiec do biegania(pobyt planujemy spedzac aktywnie).

Odkopuję temat ;) @Paulix86, czy udało się przewieźć biegowy/rowerowy wózek? Ewentualnie ktoś inny może się podzielić doświadczeniem czy jako wóżek przejdzie przyczepka? U nas to Chariot Cougar 2, więc dość duży - ale składa się na płasko.
 Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Rutras napisał(a):
Pytanie czy bez problemu i dodatkowej opłaty przewiozę wózek gondolę 2-częściową plus dostawkę do wózka? Dodam podróż z niemowlakiem i dzieckiem prawie 3-letnim.

Hej, będę leciał W6 z 6-miesięcznym dzieckiem z gondolą. Rozumiem, że taką gondolę (nie spacerówkę) za free przy check-inie nadam?
@Rutras wszystko było ok? nikt się nie czepiał?

#150 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:36 

Loty: 120
Kilometry: 293 498
niebieski
Olaf napisał(a):
Paulix86 napisał(a):
Tez jestem zainteresowana tematem, planujemy odwiedzic znajomych w Szkocji pod koniec roku, a bardzo chcielibysmy zabrac nasz jednokolowiec do biegania(pobyt planujemy spedzac aktywnie).

Odkopuję temat ;) @Paulix86, czy udało się przewieźć biegowy/rowerowy wózek? Ewentualnie ktoś inny może się podzielić doświadczeniem czy jako wóżek przejdzie przyczepka? U nas to Chariot Cougar 2, więc dość duży - ale składa się na płasko.

Ja latałem swego czasu z BOBem tak więc też sporych rozmiarów wózek (dodatkowo zapakowany :) ) , nigdzie nie było żadnych problemów.
 Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 22 Mar 2024 16:29 

srebrny
smarzyk napisał(a):
Rutras napisał(a):
. Rozumiem, że taką gondolę (nie spacerówkę) za free przy check-inie nadam?

Nie będzie problemu. Dzieci mają swoje przywileje.
 Relacje PM off
smarzyk lubi ten post.

#152 PostWysłany: 22 Mar 2024 21:01 

Również potwierdzam, bo na przestrzeni ostatnich dwóch - trzech lat latałem z moimi maluchami (obecnie 4 lata i 1,5 roku w różnych kombinacjach):

1. Czerwiec 2021 - Ryanair - WRO- CFO - wózek składany zestreczowany - do strecza dowalone kilka słoiczków i jedna pucha mleka - przeszło bez problemu

2. Wrzesień 2021 - Ryanair - VIE - FAO - wózek składany oddany w rękawie

3. Październik 2022 - Wizzair - KTW - LCA - już z dwójką - zabrane wózek gondola plus doczepiana część - łącznir trzy naklejki przeszło bez problemu

4. Kwiecień 2023 - Wizzair - KRK - AGP - zabrany wózek składany, fotelik samochodowy skorupa i fotelik 9-18 kg - przeszło bez problemu

5. Listopad 2023 - Ryanair - KTW-CTA, Wizzair CTA- AUH - zabrany nowy nabytek podwójny wózek składany, fotelik skorupa i fotelik 9-18 kg - przeszło bez problemu. Jedna uwaga w AUH kazano nam zestreczować fotelik 9-18 kg (cena streczowania byłaby wyższa niż zakup na OLX), na szczęście po rozmowie z menedżerem nadali bez streczowania.

Wszystkie powyższe loty odbyły się bez dokupienia jakiegoś bagażu albo zapłacenia jakiejś opłaty na lotnisko.

Teraz młodsze dziecko kończy dwa lata, więc pewnie będzie chcieli w tych liniach w najbliższym roku - stosować podejscie:
- Wizzair - zabrać składany wózek podwójny, jeden fotelik 9-18 kg
- Ryanair - powinno bez problemu przejść składany wózek podwójny oraz dwa fotelik 9-18 kg.

Pozdrawiam,
 Relacje PM off
smarzyk lubi ten post.

#153 PostWysłany: 13 Maj 2024 22:42 

Podpowiedzcie co zrobić.
Za tydzień lecę z rodziną wizz airem do Rzymu. Ja, żona, dziecko 3 lata i 2 miesiące oraz drugie dziecko niespełna 1 rok.
Kupiłem 3 bilety dla dorosłych i jeden dla niemowlaka siedzącego na kolanach. W tym są 4 bagaże podręczne do 10 kg i jeden bagaż rejestrowany do 20 kg.

Chciałbym zabrać podwójny wózek spacerówka składany oraz dwa foteliki samochodowe z bazami i oczywiście walizkę jako bagaż rejestrowany.

Co z tych rzeczy będę mógł wziąć bez dodatkowych opłat a za co będę musiał zapłacić i ile? A może jest jakiś sposób żeby wszystko udało się zabrać bez dodatkowej opłaty?

Podpowiedzcie proszę, bo pierwszy raz lecę z dzieciakami i z takim bagażem...
 Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 14 Maj 2024 11:21 

Według mnie i moich dotychczasowych doświadczeń:
- Na pewno nadasz wózek podwójny na najmłodsze dziedko (sam robiłem to kilkukrotnie)
- Powinno udać się nadać fotelik na starsze dziecko (też nadałem na prawie 4-latkę). Nie próbowałem z bazą, bo zawsze zabierałem kupione pod wyjazd używki z OLXa. Jeśli baza nie jest spora, postarałbym się ją ostreczować i puścić razem z fotelikiem.
- Jeżeli chodzi o fotelik na najmłodsze dziecko - to w Twoim wypadku nie wiem czy przejdzie to za darmo. Przeszłoby gdyby rezerwacja na niemowlę była jako "Extra Infant Seat" - wtedy bezproblemowo fotelik i wózek.

Możesz ewentualnie wykupić jeden rejestrowany, wszystko (foteliki i bazy) owinąć folią bąbelkową i streczem. To pod warunkiem, że zmieścisz się w wymiarach i wadze.

To na bazie moich doświadczeń. Na infanta zawsze leciałem na "Extra Infant Seat" (podmianka na polskiej infolinii) - bo bywało taniej i zawsze wtedy zabierałem fotelik i wózek.

Pozdrawiam
 Relacje PM off
kmi81 lubi ten post.
kmi81 uważa post za pomocny.

#155 PostWysłany: 18 Wrz 2024 22:02 

Nietypowe pytanie, związane z wózkiem dziecięcym i salonikami lotnisku.

W związku z tym, że chcielibyśmy rodzinnie skorzystać z saloników, które są dostępne zazwyczaj 3h przed wylotem, a odprawa bagażowa W6 i FR zaczyna się 2 h przed lotem

To czy podróżując wyłącznie na bagażu podręcznym (nie licząc wózka) jestem w stanie zawsze dostać stickera na wózek przed boarding gatem czy muszę zebrać stickera na check-in'ie?

W praktyce, jeśli pod boarding gatem to przyjeżdżając na lotnisko, idę przez kontrolę prosto do saloniku, w przypqdku check-in'u muszę czekać na 2h przed lotem.

Czy jest to od czegoś zależne? Od linii np. FR lub W6 albo od przepisów lotniska?

Nie udało mi się dotrzeć do takich informacji, więc proszę o informację lub jeśli macie o podzielenie się doświadczeniami.
 Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 18 Wrz 2024 22:09 

złoty
Praktyki linii lotniczej.

Jak masz bagaż nadawany to musisz czekać i wpierw go nadać. Na check in pytasz co z wózkiem.
 Relacje PM off
Rutras uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 23 Sty 2025 16:13 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
Przyznam, że o ile w Ryanie jest to fajnie zrobione, bo niemowlak może mieć 2 rzeczy np. wózek i nosidło/fotelik a starsze dziecko 1 rzecz (np. wózek lub fotelik samochodowy), to w Wizzair jeśli dobrze odczytuje, to jednak się trzymają tego, że zarówno niemowlak jak i dziecko mogą mieć po 1 rzeczy chyba, że wykupi się Extra Seat. Na Islandię bilety są po 180 zł, więc w tym przypadku bardziej opłaca mi się dać 144 zł za niemowlaka.
Jakie na początku 2025 są Wasze doświadczenia jeśli chodzi o 2 rzeczy dla niemowlaka? Da radę czy trzeba kombinować i pakować do jednej paczki wózek z nosidłem i streczować?

[ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości