Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: WIZZ MultiPass
#81 PostWysłany: 25 Maj 2023 18:13 

Loty: 33
Kilometry: 84 201
niebieski
Nie napalajcie się Wizz wiele obiecuje, a efekt końcowy pewnie będzie rózny. To miało wystartować od początku maja, mamy już koniec miesiąca i dalej nic nie wiadomo. Zbyt piękna ta reklama żeby była prawdziwa w przypadku tej linii. Może do września zdążą.

P.S. koniec miesiąca dobrze wypada w najbliższych miesiącach, więc dało by się tym One Way-em oblecieć, bilet tam w jednym miesiącu, a powrotny w drugi.
 Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#82 PostWysłany: 25 Maj 2023 21:25 

niebieski
Velanar napisał(a):
Ostatni post kucharjb chyba rozwiewa watpliwosci, chociaz moze jest ktos kto korzysta z One Way Multipass i moglby to potwierdzic? ;)
1. Nie wiem czy rozwiewa. Na grafice jest napisane: "All international routes from Poland" czyli rozumiejąc dosłownie nie wrócisz do Polski na Multipass, tylko lot z Polski?

2. A jak mam WDC grupa i wezmę lot z Multipass, to mogę reszcie osób kupić z WDC? Ktoś wie?
 Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 26 Maj 2023 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 170 301
Jeżeli będzie na osobnej rezerwacji to… pewnie nie :? Zależy jak będzie ostatecznie wyglądała procedura płacenia za loty multipass, czy po prostu w ostatnim kroku będzie opcja zapłacenia „tokenami”, czy będzie to jakaś osobna zakładka.
 Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 01 Cze 2023 12:53 

No, wychodzi na to, że w końcu dziś wystartowal MultiPass ;)
 Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 01 Cze 2023 13:19 

Loty: 33
Kilometry: 84 201
niebieski
Ktoś wie czy to jest na loty z Polski czy do Polski też ? Gdyby ktoś miał to i mógł sprawdzić jakie rezerwacje może dokonać to byłbym wdzięczny. Dotyczy oczywiście abonamentu w jedną stronę.

Drugie moje pytanie to lot tam i z powrotem co jeśli będzie na przełomie mięsiecy czyli wylatuje w czerwcu a wracam w lipcu ? Czy da się to z tokenów czerwcowych bo jeśli nie to bez sensu bo zeby zarezerwować lot tam i z powrotem traci się 4 tokeny(2 lipcowe i 2 czerwcowe)
Dodatkowo z tej grafiki wychodzi że nawet jak sie kupi w dwie strony to pierwszy lot zawsze musi być z Polski bo jest napisane wszystkie połaczenia międzynarodowe z Polski.
 Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 01 Cze 2023 13:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Artykuły z głównej, ale nowych informacji jak na lekarstwo:
https://www.fly4free.pl/wizz-air-multip ... onamentow/
https://www.fly4free.pl/wizz-multipass- ... co-uwazac/

Osobiście będę się przyglądał jak to będzie działało w praktyce, ale konieczność wykupienia abonamentu na 6 miesięcy moim zdaniem mocno ograniczy grupę docelową.

Jeżeli ktoś się zdecyduje to liczę, że podzieli się tutaj opinią jak to w praktyce działa, bo widzę kilka nieprecyzyjnych zapisów, które w zależności od interpretacji dadzą lub nie dodatkowe możliwości :)

Ostatnio edytowany przez l__j, 01 Cze 2023 15:16, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 01 Cze 2023 15:02 

Czy jeśli wykupimy usługę w dwie strony za 478zł, to czy będzie można podróżować na przełomie miesiąca?
Np. wylot 30 czerwca a powrót 2 lipca? Czy wtedy ta podróż będzie opłacona za tokeny czerwcowe?
 Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 01 Cze 2023 15:04 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
złoty
Z regulaminu ważniejsza punkty:
Cytuj:
https://multipass.wizzair.com/multipass-terms-pl.pdf

Jakie daty wyłączone:
Cytuj:
Notwithstanding Point 5 above, You cannot book a flight that departs and/or arrives in the
period between (ie. these periods are exceptions from the general rule contained in Point 5
above and are thus not covered as a Wizz MultiPass benefit)
(a) 5 January and 8 January,
(b) 28 March and 2 April,
(c) 23 December and 26 December, or on
(d) 31 December.

Na jakich trasach działa:
Cytuj:
A one-way or return flight may cover flight(s)
(a) from an eligible airport in Italy to another eligible airport in Italy,
(b) from an eligible airport in Poland to any eligible airport in the network, or
(c) from any eligible airport in the network to an eligible airport in Poland.

Ograniczenia w abonamencie przy wykorzystaniu tokenu na kwalifikowanych trasach
Cytuj:
You cannot book a flight where, because of your booking, the number of Wizz MultiPass
holders would exceed
(a) 20% in case of flights under Point 5.2 (a) or
(b) 15% in case of flights under Point 5.2 (b)-(c).

Jakby można wykorzystać token One Way na powrocie na przykład z Kanarów to byłoby fajnie. Albo wykorzystać wszystkie tokeny w sezonie letnim i płacić dalej za abonament. Poza tym na dalekie trasy to fajna opcja. ja jednak nie kupię.
 Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#89 PostWysłany: 01 Cze 2023 15:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 431
Kilometry: 687 285
Oferta kierowana na rynek polski i włoski a regulamin wyłącznie po angielsku? 8-)
Sudoku lubi ten post.

#90 PostWysłany: 01 Cze 2023 17:36 

Loty: 948
Kilometry: 909 293
platynowy
Bo w ten sposób Wizzair niesie swój krużganek oświaty. Kto nie zna języków, ten latał nie będzie. :roll:
3 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 01 Cze 2023 17:54 

srebrny
Z tym zapisem o 15% mogą sobie blokować dowolne trasy, bo to jest przecież niesprawdzalne.
 Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 01 Cze 2023 19:37 

Kupione w wersji za 478 zł :)

Mam chatę na Teneryfie...
 Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.

#93 PostWysłany: 01 Cze 2023 19:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 431
Kilometry: 687 285
@wersus79 Ja tylko wtrącę, że w regulaminie nie widzę punktów 5.2.(a)/(b)/(c) 8-) Pewnie mieli deadline i tak wyszło :roll:

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

#94 PostWysłany: 01 Cze 2023 20:14 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
złoty
Też widziałem te ich babole regulaminowe. Traktuję to jako chochliki, które i tak nie zaszkodzą wizerunkowi Wizzair.
 Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#95 PostWysłany: 01 Cze 2023 22:11 

Z obserwacji to strona działa na razie dramatycznie:

1. Dokończyć proces udało mi się dopiero za 3 razem, bo co chwila im się coś wysypywało.
2. Aktualnie po zalogowaniu mam komunikat, że płatność nieudana, a jak kliknę zapłać ponownie to pokazuje transakcja pomyślna. Kasę z konta ściągneło. Może na razie hindusi ręcznie księgują wpłaty :) Po zapłaceniu był komunikat, że przetwarzanie płatności może potrwać do 24h.

Ostatnio edytowany przez marcinsss, 02 Cze 2023 08:21, edytowano w sumie 1 raz
Porządkowanie forum.
 Relacje PM off
Maktravel uważa post za pomocny.

#96 PostWysłany: 01 Cze 2023 22:28 

niebieski
No tak w stylu Wizzaira, są w formie. Najlepsi informatycy w Europie. Przepraszam, jeżeli ktoś z forum jest tam w IT ;)
smariuu lubi ten post.

#97 PostWysłany: 02 Cze 2023 15:28 
Awatar użytkownika

srebrny
dominiaz napisał(a):
Kupione w wersji za 478 zł :)

Misiatek napisał(a):
Z tym zapisem o 15% mogą sobie blokować dowolne trasy, bo to jest przecież niesprawdzalne.

@dominiaz Daj znać jaka dostępność terminów w czerwcu na popularnych wakacyjnych kierunkach (np. TFS, FNC, BCN), bo jestem ciekawy, czy zapis o 15% już poszedł w ruch. Pewnie w kolejnym miesiącu będzie wiadomo więcej, bo zainteresowanie wzrośnie i szczyt sezonu wakacyjnego.
 Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 02 Cze 2023 15:48 

Ostrzeżenia: 1
platynowy
dominiaz napisał(a):
Z obserwacji to strona działa na razie dramatycznie:

1. Dokończyć proces udało mi się dopiero za 3 razem, bo co chwila im się coś wysypywało.
2. Aktualnie po zalogowaniu mam komunikat, że płatność nieudana, a jak kliknę zapłać ponownie to pokazuje transakcja pomyślna. Kasę z konta ściągneło. Może na razie hindusi ręcznie księgują wpłaty :) Po zapłaceniu był komunikat, że przetwarzanie płatności może potrwać do 24h.

Przez apkę zero problemów, po zalogowaniu pobiera dane wł i zapisanych kart.
Ale płatność i subskrypcja tylko z karty.
piwili napisał(a):
Velanar napisał(a):
A jak mam WDC grupa i wezmę lot z Multipass, to mogę reszcie osób kupić z WDC? Ktoś wie?

Oczywiście, zgoła różne usługi.

Ciekawe jak długo utrzymają się te ceny multipass.
Bo Wizzair oferując ten program zapewne liczy na pracujący lud w UK, Norwegii czy Niemczech :) :D
 Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 02 Cze 2023 15:57 
Awatar użytkownika

srebrny
@dg72 Zdecydowanie tak.

Ja dodatkowo widzę potencjał na odwiedzenie w 6 jesienno-zimowych miesięcy kierunków z którymi do tej pory było mi "nie po drodze". Elastyczność w planowaniu na kilka dni/tygodni w przód będzie tutaj zaletą. Na razie obserwuję rozwój sytuacji.
 Relacje PM off  

[ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości