Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 28 Gru 2014 02:25 

Cześć. Nie rozumiem pewnej rzeczy.

Nowi użytkownicy WDC mają podane, że " Uwaga! Gwarantowana zniżka nie przysługuje w przypadku biletów tańszych niż 99 PLN." Tym samym, na stronie Wizzaira podane są ceny 79 PLN/ 39 PLN WDC.

Czy to oznacza, że gwarantowana jest zniżka na bilety powyżej 99 PLN, a na te poniżej, może być, ale nie zawsze jest? Czy może po prostu Wizzair nie pomyślał o nowych członkach (tych po 14.10.2014) i informacja dotyczy jedynie tych "starszych" klubowiczów?

Czy ktoś kto ma od niedawna kartę WDC, czyli po 14.10.2014, nie może kupić biletu za 39 PLN - jeżeli jego cena wyjściowa to 79 PLN i pomimo napisu 39 PLN dla WDC?

Bardzo proszę o pomoc!

Z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

Obniżka w Wizz Air❗🤍💜 Hiszpania, Włochy, Portugalia, Cypr, Malta i inne kierunki od 129 PLN Obniżka w Wizz Air❗🤍💜 Hiszpania, Włochy, Portugalia, Cypr, Malta i inne kierunki od 129 PLN
Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
#222 PostWysłany: 28 Gru 2014 02:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Masz wszystko wyjaśnione w poście wyżej.

Peggy.Sue napisał(a):
Czy ktoś kto ma od niedawna kartę WDC, czyli po 14.10.2014, nie może kupić biletu za 39 PLN - jeżeli jego cena wyjściowa to 79 PLN i pomimo napisu 39 PLN dla WDC?

Owszem, może.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 28 Gru 2014 02:39 

Ten zapis jest "zaworem bezpieczeństwa" dla wizzair, by kupujący wdc nie mieli pretensji, gdyż np. na kierunkach skandynawskich oferuje bilety z wdc za 39 zł, te same bilety lotnicze są np. za te same 39 zł lub 59 zł bez posiadania wdc czyli za mniejszą różnicę niż owe 45 zł (w przypadku droższych biletów zniżka to 90 zł)

Przykład np. loty Katowice → Sztokholm Skavsta → Katowice wylot 21.01.2015r. (bez i z wdc po 39 zł)- powrót 15.03.2015r. (bez wdc 59 zł, z wdc 39 zł)
 PM off  

#224 PostWysłany: 29 Gru 2014 14:09 

Mam pytanie. Kupiłem członkostwo jakiś czas temu przy zakupie biletów. Chyba 130 zł. Niedawno zalogowałem się i zobaczyłem że mam aktywne choć byłem pewny że już dawno po . Czy jest możliwość że ściągnięto pieniądze za kolejny rok z karty którą wtedy płaciłem automatycznie ? Czy to możliwe w ogóle?
Nie mam żadnych powiązanych kart typu City. Albo Raiffeisen.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 29 Gru 2014 14:23 

Sprawdź datę ważności Twojego WDC w zakładce profil na samym dole. Członkostwo jest ważne przez rok od jego zakupu, nie jest automatycznie przedłużane.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:05 

witam, czy jak kupuje bilety dla 3 osob ze znizk i w tej rezerwacji ujme tez siebie (ja to wlasiciel karty wizz club i czlonek) ale nie polece z nimi tym lotem? to czy nie bedzie zadnych konekwencji na lotnisksu? oni bez problemu poleca?
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
romuald napisał(a):
witam, czy jak kupuje bilety dla 3 osob ze znizk i w tej rezerwacji ujme tez siebie (ja to wlasiciel karty wizz club i czlonek) ale nie polece z nimi tym lotem? to czy nie bedzie zadnych konekwencji na lotnisksu? oni bez problemu poleca?

Nie będzie żadnych problemów :)
romuald uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:08 

o ile się odprawią, wydrukują kartę pokładową i z nią oraz ważnym dokumentem podróży polecą to ZERO PROBLEMÓW! (a i członkostwo w wdc jest wirtualnym zapisem w mywizz, a nie kartą)
 PM off

#229 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:10 

ok dziekuje, super :)
na wszelki wypadek ja tez musze zrobic odrpawe dla siebie???czy nie trzeba juz? bo ja z gory wiem, ze nie polece :)

dziekuje gorny77 , pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie musisz się nawet odprawiać :)

Ostatnio edytowany przez michzak, 03 Sty 2015 18:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#231 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:11 

dziekuje dewid Tobie rowniez :)
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 03 Sty 2015 23:55 

Witam.
Mam takie pytanie.
W styczniu planujemy w 8 osób (5 dorosłych + 3 dzieci) lecieć z Polski do Niemiec Wizzairem. Żeby uzyskać zniżki trzeba by wykupić dwa razy członkostwo Wizzair Discount Club dla grupy, gdyż od zeszłego roku zmieniły się zasady i może lecieć tylko posiadacz zniżek + 5 osób. Pytanie moje jest następujące: znajoma ma wykupiony Wizzair Discount Club jeszcze na starych zasadach gdzie mógł lecieć posiadacz zniżek + 10 osób, tyle że ta znajoma nie leci. Jeśli złożylibyśmy się i kupili bilet tej znajomej, ale nie leciałaby, do tego 8 biletów ze zniżkami dla reszty czy taka rezerwacja by przeszła?
W warunkach członkostwa pisze: Po zarezerwowaniu taryfy klubowej Członek zawsze musi być jednym z podróżujących pasażerów. Ze zniżek dla członków Wizz Discount Club mogą korzystać osoby towarzyszące tylko w przypadku, gdy członek klubu jest podróżnym ujętym w rezerwacji, a rezerwacja jest dla maksymalnie 10 pasażerów (w tym członków klubu i dzieci z wyjątkiem niemowląt). Więc członek taryfy klubowej będzie podróżującym tyle że nie będzie lecieć samolotem.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 04 Sty 2015 00:08 

jak się Wam to kalkuluje to oczywiście wszystko będzie ok (właściciel wdc musi być na rezerwacji, ale nie musi lecieć)
 PM off  

#234 PostWysłany: 04 Sty 2015 00:37 

Kalkuluje się i wychodzi 40zł taniej na osobę za bilet czyli oszczędność 320zł. Jest to 100% pewne, że nie musi lecieć posiadacz członkostwa? Nikt tego nie sprawdza? Ktoś już leciał na takich zasadach? bo niechciałbym, żeby np. na lotnisku w Niemczech w drodze powrotnej zatrzymali nas.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 04 Sty 2015 00:39 

jakieś milion osób posiadaczy wdc tak już zarezerwowało, zaufaj mi bo mi też się zdarzyło wielokrotnie
 PM off
krasnal lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#236 PostWysłany: 04 Sty 2015 02:37 

Piotrek Podroznik napisał(a):
Kalkuluje się i wychodzi 40zł taniej na osobę za bilet czyli oszczędność 320zł. Jest to 100% pewne, że nie musi lecieć posiadacz członkostwa? Nikt tego nie sprawdza? Ktoś już leciał na takich zasadach? bo niechciałbym, żeby np. na lotnisku w Niemczech w drodze powrotnej zatrzymali nas.

Ja miałem tak rezerwowane i nie było żadnego problemu. Jeśli masz zrobioną odprawę online, to nawet nie ma kto się do Ciebie przyczepić ;)
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:32 

Czyli osoba nielecąca ze zniżką WDC powinna się odprawić online czy nie trzeba? Nie jest tak, że odprawionych wywołują na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie musi się odprawiać :)
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:41 

Hey! Jestem nowym posiadaczem karty Wizz w Raiffeisen
i chciałabym zarezerwować i zapłacić za lot ale totalnie nie wiem jak sie za to zabrać...

Czy wpierw żeby mieć te zniżki trzeba wnieść opłate za członkostwo WizzDiscount club,
które "nie może być dokonane za pomocą przelewy bankowego " - MOJE PIERWSZE PYTANIE, CZYLI JAK?????
Czy normalnie rezerwować bilet, bagaże i aż mnie do płatności skieruje kontynuacja rezerwacji... ?

Bardzo proszę o pomoc, bo lot za tydzień, a egzaminy na głowie.
+ nie działa mi dodzwonienie się do telecentrum.

#240 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie przelewem, to płatność kartą - dojdz do końca rezerwacji i sam zobaczysz możliwości :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości