Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sie 2014 14:49 

Witam, wybieram sie w pazdzierniku tego roku do Indii, dostałem informacje, ze wlasnie od pazdziernika bedzie mozliwe otrzymanie wizy on arrival na lotnisku w Indiach. Probowalem potwierdzic te wiadomosc piszac maila i dzwoniac do ambasady w Warszawie, ale bez odzewu. Moze ktos z Was orientuje sie w tej sprawie? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳 Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳
Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍 Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍
#2 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:00 

niebieski
Napisz w tytule maila "URGENT URGENT URGENT!", u mnie w robocie zawsze tak robia, chyba w Indiach to znaczy, ze oczekuja pilnej odpowiedzi - moze i w ambasadzie to dziala?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Skąd masz tą informację o wizach jeśli mogę zapytać?
Wnioskuj normalnie o wizę - masz sporo czasu jeszcze.

#4 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Raczej nie w tym roku:
http://www.americanbazaaronline.com/201 ... -facility/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Nawet na głównej wisiało, z tym że na stronach ambasad cicho...
http://www.fly4free.pl/wizy-do-indii-be ... n-arrival/

#6 PostWysłany: 07 Sie 2014 18:44 

do virtus : Bylo na glownej, a przy okazji spotkalem goscia , ktory powiedzial mi to zanim wyladowalo na glownej na f4f.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Sie 2014 21:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
fajnie by było jakby się ktoś oficjalnymi kanałami dowiedział :D czyt. redakcja F4F :D

#8 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Podbijam temat, czy redakcja mogła by się dowiedzieć i potwierdzić oficjalnymi kanałami ?

#9 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:28 

niebieski
Mam dobry dostęp do ludzi z ambasady. Postaram się zdobyć informację w ciągu kilku dni.

Edit: mam już odpowiedź - wklejam poniżej.

The scheme has been talked about for some time, and was indeed announced by the previous Indian government. However, there have been elections in India since then and a new government has been in office for the last 3 months. They have not announced any certain date for when this scheme will come into effect, so until they do, we assume the October deadline is unrealistic.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
wntl uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 04 Gru 2014 14:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Ruszyla mozliwosc aplikowania o wize on-arrival (http://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html).

Z informacji prasowych oraz zawartych na w./w. stronie, wyglada na to, ze posiadacze polskich paszportow nie sa czescia programu.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Sty 2015 18:21 

srebrny
Lecimy na początku kwietnia. Jak myślicie, kiedy bezpiecznie zacząć procedurę wizową? Z tego co widzę są małe szanse na wizy on arrival dla Polaków do tego czasu. Czy ktoś o jakichś zmianach w tej sprawie?

#12 PostWysłany: 01 Sty 2015 18:33 

Znając podejscie urzędników w tym kraju, na on arrival zbyt szybko nie ma co liczyc. Wyrobienie wizy, o ile dobrze pamietam trwalo niecale 2 tygodnie lub krócej
Wyrabiałem w lutym.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Sty 2015 18:37 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
Na tej stronie: http://www.blsindiavisa-poland.com/content.php?pid=Mw
zalecają aplikować o wizę nie wcześniej niż miesiąc przed podróżą.

#14 PostWysłany: 01 Sty 2015 21:30 

Byłem niedawno w tym biurze. Wylot w marcu z TK. Pani zastanawiała się czy może zabrać ode mnie wniosek, bo niby za szybko. Ubłagałem ją, mówiąc ze specjalnie tu przyjechałem bo nie chciałem wysyłać kurierem :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Sty 2015 16:23 

Mnie to samo spotkało w połowie października - wylot mam pod koniec stycznia, niestety nic nie udało się wskórać i musieliśmy wyrabianie wizy odłożyć na później. Wniosek złożony w poniedziałek 29 grudnia - dzisiaj (2 stycznia) paszport z wizą gotowy do odbioru. Czyli 5 dni, a w tym czasie Sylwester i Nowy Rok, więc czas bardzo dobry :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości