Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 521 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 10 Lis 2025 16:01 
Awatar użytkownika

platynowy
marcin.krakow napisał(a):
Koleś z Polski chce odwiedzić wszystkie kraje świata w 500 dni bijąc tym samym aktualny rekord (554 dni)
A jak tam jego zapowiadany rekord? Bo nie zostało już chyba za dużo czasu.
 Relacje PM off  

#502 PostWysłany: 10 Lis 2025 18:24 
Awatar użytkownika

Loty: 580
Kilometry: 1 032 816
złoty
Zrobił europe+ ameryke południową, w sumie ze 30-40 krajów jesli dobrze pamietam i go to przerosło
 Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

#503 PostWysłany: 10 Lis 2025 19:55 

Ostatnio trafiłem na ciekawe filmy autora kanału Jak To Daleko. W fajny sposób pokazał Białoruś, teraz (nie bez przeszkód) dotarł do Rosji. Można rzucić okiem w wolnej chwili.
 Relacje PM off
pietia lubi ten post.

#504 PostWysłany: 10 Lis 2025 22:18 

niebieski
https://gazeta-lokalna.pl/polski-youtub ... ka-wioska/

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#505 PostWysłany: 10 Lis 2025 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 220 640
Ottoman napisał(a):
Ostatnio trafiłem na ciekawe filmy autora kanału Jak To Daleko. W fajny sposób pokazał Białoruś, teraz (nie bez przeszkód) dotarł do Rosji. Można rzucić okiem w wolnej chwili.

Bardzo ciekawe filmy autora. Jest zajebiście i wszyscy są wniebowzięci.
 Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 11 Lis 2025 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 804 434
platynowy
Niestety pogoń za kontentem - pokazanie "zwykłego" kraju nie robi takiego wrażenia jak niby po sąsiedzku, ale jakże daleka Białoruś.

"Podróżować to żyć..."
 Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 11 Lis 2025 01:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Uwielbiam takie wideo Rage bajkowe, byle ludzie gadali o nim. Byłem w Białorusi, widziałem jak to jest, znam sporo uciekinierów z Białorusi więc nie będę oglądać super reklama jak tam czysto

Tak jak Pato vlogerzy co lecą do Erytrei i chwała się jak tam pięknie bo mają kręgle i ludzie fajny. Ale nigdy nie wspomną że to okropna dyktatura na pokroju Korei Północnej.

Tyle miejsc na świecie do pokazania, ale nie, jedzmy na Białoruś AD 2025
 Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#508 PostWysłany: 11 Lis 2025 10:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Ottoman napisał(a):
A co tam fajnego oprócz "pożytecznego idioty" lub ew. kopiowania propagandy sukcesu?
Retorycznie pytam.....
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#509 PostWysłany: 11 Lis 2025 19:52 

Ottoman napisał(a):

Co to znaczy "fajnie pokazać Białoruś" ? To coś podobnego do "wyłącz tv - włącz myślenie" ?
 Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 11 Lis 2025 23:35 
Awatar użytkownika

Loty: 730
Kilometry: 1 031 670
HON fly4free
Facebook mi chamsko promował tego typa. No i obejrzałem ze 3 odcinki z Mali.

Kurde, no.koncept super, sporo odwagi, jednak ta przebijająca przez całość pogarda dla innych plus grube błędy merytoryczne powodują, że tak naprawdę wstyd to oglądać.

Dla mnie całkowicie bezsensowne są takie relacje, które niby pokazują codzienne życie, ale nie oddają jego kontekstu.

Ostatnio edytowany przez pabien 12 Lis 2025 13:51, edytowano w sumie 2 razy
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#511 PostWysłany: 12 Lis 2025 02:41 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 590
Kilometry: 1 265 716
W sensie Peter Spiderman ?

#512 PostWysłany: 25 Lis 2025 17:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Zeus napisał(a):
Uwielbiam takie wideo Rage bajkowe, byle ludzie gadali o nim. Byłem w Białorusi, widziałem jak to jest, znam sporo uciekinierów z Białorusi więc nie będę oglądać super reklama jak tam czysto

Tak jak Pato vlogerzy co lecą do Erytrei i chwała się jak tam pięknie bo mają kręgle i ludzie fajny. Ale nigdy nie wspomną że to okropna dyktatura na pokroju Korei Północnej.

Tyle miejsc na świecie do pokazania, ale nie, jedzmy na Białoruś AD 2025

Trochę nie rozumiem.
Dlaczego ma nie pokazać Białorusi?

Białoruś jak inne państwa są ciekawe.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#513 PostWysłany: 27 Lis 2025 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 220 640
Pająk Wojownik odbił dzisiaj szampana - 1M
 Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 27 Lis 2025 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 468 306
srebrny
Jak zaczęły spadać te subskrypcje jak już wyciągnął tego szampana na live to w sumie mnie to rozbawiło

Co by nie mówić 7 lat kanał ma. 2,3k filmów.

#515 PostWysłany: 27 Lis 2025 14:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No cóż, ilość nie zawsze idzie z jakością.

Niestety w mojej siłce pokazują jego wideo, i nie mogę powiedzieć ze urzeka mnie jego twórczość...
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#516 PostWysłany: 28 Lis 2025 01:14 

Wyżej wymieniony gość i jemu wielu podobnych są idealnym przykładem, że mimo wszystko podróżowanie powinno być elitarne a nie egalitarne. Gość bez wykształcenia, wiedzy skacze po miejscach odwiedzając to co na jutubie ma się klikać a nie to co jest fascynujące, ciekawe i lokalne. Pokazuje zatem slumsy, burdele i przaśne miejsca oraz ile kosztuje w Tajlandii masaż w happy endem do każdego możliwego filmiku wstawiając w miniaturce dupeczki z AI. To niestety wiele mówi o czasach i ludziach w jakich i z jakimi przyszło nam żyć. I oczywiście jak każdy jutuber napisał już książkę. To zwykły potwarz dla Kapuścińskiego, Fiedlera, Halika , Verne'a czy innych, którzy kiedyś pokazywali nam świat. Na szczęście choć bardzo tego chciał nie został pierwszym podróżnikiem, który zdobył 1mln- to go na pewno boli, kij z tym , że typ nic nie wie o świecie, ale jego narcyzm, megalomania i wybujałe ego 1000 razy okrąży kulę ziemską.
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#517 PostWysłany: 28 Lis 2025 06:56 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 468 306
srebrny
Spokojnie spokojnie. Bedzie pewnie komunikowal ze jest JEDYNYM co po polsku lub JEDYNYM co ma kontent TYLKO podrozniczy, bo juz tak czytalem w komentarzach jak mu ludzie wytykali ze to nie jest prawda.

On na okladce swojej ksiazki ma napisane: "Jedyny Polak, który dotarł do najtrudniejszych miejsc na Ziemi".
Nawet pokusilem sie na zwrocenie mu uwagi w jakims komentarzu o to, ale odpisal ze to wina wydawcy i sam sie zdziwil...
Marco Polo sie znalazl :shock:

Ja generalnie przestalem ogladac juz jakis czas temu, szkoda czasu na to. Nie mniej jako zjawisko, mnie to interesuje. Doceniam umiejetnosc monetyzowania swojej popularnosci. O wartosci kontentu to szkoda pisać, szczegolnie na takim formum jak to.
Zeus lubi ten post.

#518 PostWysłany: 28 Lis 2025 10:20 

srebrny
@bigosm

A dlaczego to podróżowanie powinno być elitarne?
 Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#519 PostWysłany: 28 Lis 2025 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Piotr Pająk jako "podróżnik", nie umie pokazać czy opowiedzieć interesująco. Robi to wszystko aby było jak najwięcej subskrybentów, klikających, komentujących - dla niego to się liczy. Osoby, które na poważnie go oglądają to osoby, które co najwyżej polecą do Egiptu na tani all inclusive, albo do Pragi na knedliki.
Często opowiadając coś, gada głupoty. Gdzieś przeczytał jakąś nie potwierdzoną informacje i potem to powtarza w swoim filmie. Obejrzałem jego parę filmów i to mi wystarczyło by więcej go nie oglądać bo nic ciekawego tam nie ma.

Za to, cenię bardzo Bartka z "bez planu". Jego z chęcią oglądam.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#520 PostWysłany: 28 Lis 2025 18:01 

niebieski
h3rlitz napisał(a):
@bigosm

A dlaczego to podróżowanie powinno być elitarne?
No właśnie...? To samo można powiedzieć także o innych dziedzinach.
Ten "problem" dotyczy nie tylko podróżowania, na YT i nie tylko pełno jest atrakcyjnych i łatwo przyswajalnych treści. Od zawsze były one najbardziej popularne i sprzedawały się w największych ilościach. To co teraz mamy wynika z tego, że dużo łatwiej jest te treści produkować i dystrybuować.
Postęp - wszystko można zrobić łatwiej i taniej...
 Relacje PM off  

[ 521 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 12 gości