Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#121 PostWysłany: 04 Kwi 2017 12:35 

Cześć!
Mam pytanie czy ktoś się orientuję czy z e-visą na lotnisku w Hanoi (lub jakimś innym) muszę jeszcze iść do okienka Landing Visa (tam gdzie chodzą ludzie z promesami) czy od razu idę na odprawę paszportową?
Czy ktoś wrócił ostatnio i ma wieści na temat sprawności działania tego systemu (e-viza)? Z poprzednich postów wynika, że generalnie lekka panika i dezorientacja wśród pracowniku lotniska :) co nie wróży szybkiego załatwienia sprawy :(

Dzięki!
Pozdrawiam
F.
 Profil Relacje PM off  

Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊 Grudniowe all inclusive w Egipcie 🌴 5* resort w Marsa Alam z aquaparkiem za 1602 PLN 🌊
Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍 Tajlandia w sezonie za 3495 PLN ☀️🌴 Bezpośrednie loty (z bagażem) na Phuket + 14 noclegów w 5* hotelu 🌊😍
#122 PostWysłany: 04 Kwi 2017 13:02 
Awatar użytkownika

Filipo77 napisał(a):
Cześć!
Mam pytanie czy ktoś się orientuję czy z e-visą na lotnisku w Hanoi (lub jakimś innym) muszę jeszcze iść do okienka Landing Visa (tam gdzie chodzą ludzie z promesami) czy od razu idę na odprawę paszportową?
Czy ktoś wrócił ostatnio i ma wieści na temat sprawności działania tego systemu (e-viza)? Z poprzednich postów wynika, że generalnie lekka panika i dezorientacja wśród pracowniku lotniska :) co nie wróży szybkiego załatwienia sprawy :(

Dzięki!
Pozdrawiam
F.

U mnie wyglądało to tak, że ruszyłyśmy z naszymi e-visami od razu do okienek odprawy paszportowej gdzie nastapiło ogromne zdziwienie tymi świstkami papieru i odesłano nas do miejsca, gdzie stali ludzie z promesami i zdjeciami itp. Jeden z pracowników bez kolejki z nami tam podszedł, tam zabrano nam paszporty, które procesowało chyba z 5 osób po czym stwierdzili, że nas zawołają :) i zawołali po jakichś 15 minutach. Okazało się, że ktoś tam podpisał tą e-visę i z taką ruszyłyśmy do okienek, gdzie już poszło sprawnie i wbili pieczątkę wjazdową. Ważne! Nie wyrzucajcie tej podpisanej e-visy bo będą ją sprawdzać przy wylocie.
Pozdrawiam
Aga
 Profil Relacje PM off
Filipo77 lubi ten post.
Filipo77 uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 04 Kwi 2017 23:20 

hej, wyjeżdżam do Wietnamu, przy czym nie jestem pewna, czy nie odwiedzę jeszcze Kambodży, czy widzicie jakiś problem w tym, że wyrobię e-vizę, a kolejno jak już będę w Kambodży, to wyrobię kolejna e-vizę, lot powrotny mam z Wietnamu, a między wyjazdem z Wietnamu a wjazdem upłynęłoby ok. 7 dni.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 05 Kwi 2017 00:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌ineskeywest‌

Nie widze problemu, ale prosze nie zapomnij, ze potrzeba ok. 3 dni na e-vise, pozdr. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
ineskeywest lubi ten post.
ineskeywest uważa post za pomocny.

#125 PostWysłany: 07 Kwi 2017 08:29 

Dzięki Aga! :)
Dziwię się, że minęło parę miesięcy a e-viza wciąż wywołuje takie zamieszanie i dezorientacje u wietnamskich pograniczników.

Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś swoje doświadczenia z e-vizą na lotnisku to chętnie poczytam :)

Pozdrawiam
F.

aagu28 napisał(a):
Filipo77 napisał(a):
Cześć!

Dzięki!
Pozdrawiam
F.

U mnie wyglądało to tak, że ruszyłyśmy z naszymi e-visami od razu do okienek odprawy paszportowej gdzie nastąpiło ogromne zdziwienie tymi świstkami papieru i odesłano nas do miejsca, gdzie stali ludzie z promesami i zdjeciami itp. Jeden z pracowników bez kolejki z nami tam podszedł, tam zabrano nam paszporty, które procesowało chyba z 5 osób po czym stwierdzili, że nas zawołają :) i zawołali po jakichś 15 minutach. Okazało się, że ktoś tam podpisał tą e-visę i z taką ruszyłyśmy do okienek, gdzie już poszło sprawnie i wbili pieczątkę wjazdową. Ważne! Nie wyrzucajcie tej podpisanej e-visy bo będą ją sprawdzać przy wylocie.
Pozdrawiam
Aga
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 07 Kwi 2017 09:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Wchodząc na stronę o aplikowanie o e-vise chciałem sobie wybrać datę od 30.04.2017 do 20.05.2017, ale mi nie daje takiej możliwości. Od razu wskakuje 11.05.2017. To domyślnie ta data ważności się zmienia w zależności od dnia, kiedy się aplikuje? Generalnie będę w Wietnamie w maju, pewny mam wylot 15 maja, czyli rozumiem, że mam czekać do co najmniej 12 kwietnia żeby mi ta data wskoczyła?
Po co im religia, co wpisywaliście, czy to może rodzić jakieś konsekwencje?

Załączniki:
evisa.jpg
evisa.jpg [ 19.96 KiB | Obejrzany 1994 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 07 Kwi 2017 09:31 

Loty: 363
Kilometry: 826 589
Filipo77 napisał(a):
Cześć!
F.

W naszym przypadku - przylot do Hanoi 10 marca 2017 (Emirates) - nie było żadnych "schodów" - po wyjściu z samolotu dostaliśmy do wypełnienia deklarację zdrowotną i po jej wypełnieniu pomaszerowaliśmy prosto do odprawy paszportowej. Tam cała procedura trwała minutę - po zeskanowaniu kodu z e-wizy na ekranie komputera pogranicznika pokazał się mój wniosek ze zdjęciem, krótki rzut oka na moją gębę, zgadza się , stempel i WITAMY W WIETNAMIE.

Wylot mieliśmy z Sajgonu i też bez żadnych problemów.

Żadnej paniki na wlocie i wylocie nie stwierdzono :D

pozdrawiam

Maxon

#128 PostWysłany: 10 Kwi 2017 12:00 

Dzięki Maxon, oby tak gładko poszło na lotnisku w Hanoi :)

F.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 10 Kwi 2017 12:04, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 13 Kwi 2017 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
niebieski
@‌cypel‌ dosłownie 3 dni temu wypełniałem wizę Wietnamską online i żadnych takich problemów. Może dlatego, że mój wjazd ma być jutro. Sprawdź daty.

Teraz najważniejsze, że na lotnisku skasują Was 30 USD, a jak zrobicie to online to tylko 25 USD.

Pozdro :)
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#130 PostWysłany: 13 Kwi 2017 11:07 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌Piotras_5‌ dzięki
Już wiem, że data ważności jest ustawiana domyślnie w zależności od dnia kiedy wejdziemy na stronę. Dzisiaj jest to 17.05

Ponawiam pytanie o religię, czy to może rodzić jakieś konsekwencje?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 13 Kwi 2017 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do religii nie mam zielonego pojęcia. Ja wpisałem Christian i wizę dostałem. Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo trzeba by znać kogoś z urzędu imigracyjnego w Wietnamie. ;)

Pozdro!
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#132 PostWysłany: 13 Kwi 2017 12:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
cypel napisał(a):
Ponawiam pytanie o religię, czy to może rodzić jakieś konsekwencje?

Guideline podaje:
Kod:
Religion: Fill in your religion if have, and fill in “no” if you do not have

Nie powinno byc zadnych konsekwencji z tego powodu, skoro konstytucja Vietnamu oficjalnie przewiduje wolnosc religii. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#133 PostWysłany: 18 Kwi 2017 09:44 

niebieski
Jak dużo miejsca zajmuje wiza wietnamska w paszporcie? Pytam, ponieważ mam dość mało miejsca
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 18 Kwi 2017 10:04 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
całą stronę :)

#135 PostWysłany: 18 Kwi 2017 14:40 

JONASZ napisał(a):
Jak dużo miejsca zajmuje wiza wietnamska w paszporcie?

W przypadku e-visa - stempelki wjazdowy i wyjazdowy oraz stemplowana dwuwierszówka o ważności wizy

Jak widać aplikując o e-visa oszczędzisz:

- pieniądze bo tańsza
- miejsce w paszporcie
- lasy
:D

Minusem jest to , że nie wszystkie przejścia graniczne akceptują e-visa

#136 PostWysłany: 20 Kwi 2017 10:24 

Mam pytanie, lecę do Wietnamu w maju i chce wypełnić wniosek o e-vise, przy składaniu wniosku należy załączyć skan paszportu oraz zdjęcie. Może głupie pytanie ale tak dla pewności, to ma być zdjęcie aktualne, nie to z paszportu??
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 20 Kwi 2017 10:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Z paszportu. Zresztą w instrukcji też jest tak pokazane.
Swoją drogą wczoraj składałem wniosek, żona już dostała a ja ciągle nie. Ciekawe, w tym samym czasie praktycznie poszły wnioski, różnica 20 minut.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 20 Kwi 2017 16:32 

@bass1
Jeżeli na aktualnym zdjęciu jesteś podobny do tego z paszportu to nie powinno być problemu - ja nie miałem :)
Pamiętaj tylko o zdjęciu na wprost bez okularów - bo to z kolei jest bardzo wyraźnie sformułowane w instrukcji.

@cypel
Ja dostałem potwierdzenie dzień później niż moja Najjaśniejsza Połówka - więc się nie martw i cierpliwie czekaj :)

#139 PostWysłany: 21 Kwi 2017 07:11 

ok, dzięki za odpowiedzi, to daje z paszportu:)
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 21 Kwi 2017 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tymi okularami to też kij wie...
Moja żona ma z okularami zdjęcie w paszporcie i takie też załączyła do wizy - dostała ją. :P
Także to zależy chyba od tego co masz w paszporcie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości