Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:02 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
becek napisał(a):
masz racje w 100%
przecież ten gazujący ochronę kibic-patriota na meczu legia -BVB to w rzeczywistości Michnik alias Szachtar w kominiarce
ale ja gupi jestem ze sie dałem na to nabrać
dziękuje ci ze mnie uświadomiłeś

Nadal jesteś słabo uświadomiony.
Szachtar to co najwyżej jest Donieck. Stefan Szechter Michnik to zbrodniarz komunistyczny.
pawelos lubi ten post.
19elnino20 uważa post za pomocny.

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#42 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
DenisP napisał(a):
luck1991 napisał(a):
Nie warto brać że sobą koszulki Legii. Lepiej założyć strój z napisem CR7 :-D

Eee tam wystarczy na wejsciu bluze zalozyc ;)

Też tak myślałem, wchodząc kiedyś na taki mały stadion na Konwiktorskiej :mrgreen:

Innych tematów nie ma co poruszać. Starczą mi perełki w stylu, że dzieciaki przychodzące z tatą na rodzinny to przyszli bandyci... Szkoły korzystające z zaproszeń dla całych klas, to pewnie tajne wylęgarnie przyszłych sekcji sportowych Legia, Lecha czy Ruchu.
Jaka to będzie frekwencja będzie bez fanatyków pokazały czasy ITI, Osucha w Zawiszy, niedawne frekwencje na Lechu, aktualna sytuacja na Wiśle, czy frekwencja na Lechii od początku bursztynowego molocha.

A w obawie o zdrowie psychiczne niektórych i zapobiegając zrujnowaniu ich pięknie wykreowanego obrazu zachodniej piłki nie będę wklejał tutaj linków jakie to spotkania kulturalnych kibiców przeciwnych drużyn mają miejsce przy okazji rozegrania każdej kolejki europucharów (LM+LE) oraz np w takich ligach jak szwedzka czy szwajcarska.

#43 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
wychodzi na to ze jest super i bezpiecznie
a kary i zamknięty stadion to wynik kolejnego spisku wymierzonego w Polskę
czyli jak zwykle

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 05 Paź 2016 15:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:28 
Awatar użytkownika

niebieski
No tak nie którym nie podobają się takie szkolne wylęgarnie bandytów i przyszłych penitentów zakładów karnych. Myślę, że w całej sprawie chodzi dokładnie o to, mamy być ugrzecznionymi, posłusznymi, niemającymi korzeni i wyzutymi z emocji ludźmi. Wszak faszyzm nie przejdzie.

#45 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Lubię rozmówców posługujących się takimi skrótami (@becek), zwłaszcza w obliczu zahaczenia o mało wygodny temat.

Ja nie z tych (wierz, lub nie), którzy węszą spisek. Przewinienie było, jest i kara. Co prawda trochę to pogmatwane za co dokładnie, ale nie ma co roztrząsać.
Był występek, jest i kara.

Tylko jak ktoś mi mówi, że strach iść na polski stadion w ekstraklasie to mnie ogarnia śmiech. Widocznie zapełniający się rodzinny (zresztą nie tylko on, cały stadion)to albo bandyci, albo samobójcy bo po akcji z Jagiellonią cała południowa trybuna powinna przecież świecić pustkami. A nie świeci.
Ciekawe też czemu nagle sprzedaż biletów na mecz ligowy przy Ł3 przyspiesza, gdy ultrasi ogłoszą, że będzie oprawa? Przecież wszyscy się boją rac?

Race są w całej Europie, nawet przy okazji europucharów, przekleństwa są (od puty po nutte), przyśpiewki (tu proponuję Anglię, tam to miewają fantazje) również, a i potyczek na mieście nie brakuje. Nie mówię, czy to jest pozytywne czy. Mówię, że tak jest i nie jesteśmy pod tym względem jakimś ewenementem.

Jak jest tak super fajnie, to rozumiem, że bez problemu pospacerujesz po Neapolu czy Sevilli w koszulce klubowej?

Ostatnio edytowany przez Tom K, 05 Paź 2016 15:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:46 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
@‌becek‌ - proszę , nie kompromituj się. Bilety w Polsce na mecz w 90 % (oprócz Anglii) , w takich samych cenach jak na zachodzie Europy , a poziom piłki 10 razy gorszy. Jakby nie fanatycy /chiligani czy jak tam ich nazywasz to wielu klubów już by dawno nie było..

Ostatnio edytowany przez samaki9, 05 Paź 2016 15:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 05 Paź 2016 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
pawelos napisał(a):
@‌becek‌ Jak ktoś, chce oglądać mecz w komfortowych warunkach z piwem i czipsami to ma pakiet canal +. U nas na Kolejorzu i każdym innym szanującym się klubie są sektory, chcesz iść okazjonalnie na mecz kupujesz bilet na trybunę piknikową, chcesz wziąć żonę i dziecko idziesz na rodzinny a jak chcesz emocji idziesz do kotła. Na Lecha chodzą całe rodziny z dziećmi, osoby starsze i pikniki i jakoś nie widziałem ani nie słyszałem żeby ktoś się bał o swoje zdrowie czy życie. Na ostatnim meczu przyjaźni z Arką było 40 tysięcy ludzi więc stadion był wypełniony i był cały przekrój społeczeństwa. Nawet w gnieździe ojciec z dziećmi był. Atmosfera była przednia. Wszyscy się dobrze bawili a że w między czasie trochę dymu z rac to nie widzę w tym nic zlego.

samaki9 lubi ten post.

#48 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:04 
Awatar użytkownika

srebrny
ktoś kiedyś powiedział "Polska to nienormalność" a wy jesteście tego żywym przykładem
bez bandyterki nie było by z czego utrzymywać klubów-to bardzo ciekawa teoria
tylko ze to nieprawda
w latach 60 i 70 frekwencja była porównywalna jak nie wyższa niż teraz(na starych stadionach), a nie było takiej bandyterki no i nie było opraw
schamienie i bandyctwo przyszło w latach osiemdziesiątych a nowa policja w latach '90 w porównaniu z ZOMO przestała sobie z tym problemem radzić
zatem powrot do korzeni to kwestia czasu
kto bedzie chcial to sobie pokrzyczy ale napadanie na ludzi siedzących na stadionie w końcu się skończy

przykład frekwencji dla kolegi z Lecha
Domowe Lecha Poznań w Ekstraklasie i frekwencje (sezon 1972/1973):

26.07.1972, Lech Poznań – Legia Warszawa 1:0 (45000)
16.08.1972, Lech Poznań – Stal Mielec 3:0 (50000)
17.09.1972, Lech Poznań – Zagłębie Sosnowiec 2:1 (40000)
30.09.1972, Lech Poznań – Gwardia Warszawa 0:0 (40000)
22.10.1972, Lech Poznań – Polonia Bytom 2:1 (35000)
07.11.1972, Lech Poznań – Pogoń Szczecin 0:0 (40000) – na Olimpii
18.03.1973, Lech Poznań – ŁKS Łódź 0:1 (ok. 60000)
01.04.1973, Lech Poznań – ROW Rybnik 0:0 (55000)
15.04.1973, Lech Poznań – Wisła Kraków 3:0 (50000)
06.05.1973, Lech Poznań – Ruch Chorzów 0:0 (40000)
20.05.1973, Lech Poznań – Odra Opole 2:0 (ok. 60000)
10.06.1973, Lech Poznań – Zagłębie Wałbrzych 0:0 (30000)
24.06.1973, Lech Poznań – Górnik Zabrze 0:0 (45000)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:14 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
ktoś kiedyś powiedział "Polska to nienormalność" a wy jesteście tego żywym przykładem
w latach 60 i 70 frekwencja była porównywalna jak nie wyższa niż teraz(na starych stadionach), a nie było takiej bandyterki no i nie było opraw
s

To odpowiedź dla pana "Ktosia" który tak powiedział

Dokładnie kluby w latach 60 i 70 utrzymywały się ze sprzedaży biletów, banerów reklamowych i transmisji w canal +. Nie czekaj w PRL-u panował socjalizm więc kluby były państwowe więc i pieniądze na kluby pochodził z państwowej kasy. Widzę jednak, że u Ciebie nostalgia do starych czasów pozostała.

#50 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:22 

Loty: 127
Kilometry: 216 898
Skoro @‌becek‌ pamiętasz lata 80 i 90, to proszę porównaj bezpieczeństwo na starych stadionach z tym co jest teraz. Bo ja przypominam sobie starą Żyletę, gdzie w pewnym momencie nie uzupełniano wyrywanych krzeseł; to był bez sensu, bo za chwilę i tak zostałyby wyrwane. Pamiętam takie mecze jak finał pucharu Polski w 1995 roku, gdzie na stadionie trwała ponad 2 godzinna bitwa (ale taka na poważnie, z armatkami wodnymi, policją na koniach i bronią gładkolufową). Pamiętam derby w 1997 roku, gdzie spalono część stadionu Polonii. O przyśpiewkach nic nie wspomnę, bo za cytat niektórych pewnie dostałbym dożywotniego bana. A teraz mamy ogólnonarodową dyskusję z powodu "nutte" i zadymy trwającej jakieś 1,5 minuty (jedynym poszkodowanym był chyba ochroniarz). No sorry, tylko ślepiec nie dostrzega zmian, jakie zaszły od lat '90. Żeby było jasne, nie pochwalam ani przesadnych przekleństw na stadionie ani tym bardziej zadym. Natomiast dostrzegam trend i wiem że proces "cywilizowania" kibiców trwa. I według mnie obecny etap tego procesu jest już akceptowalny. Czasami zdarzają się wpadki (jak mecz z BVB), ale w mojej opinii na stadionach jest teraz bezpiecznie.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:31 
Awatar użytkownika

srebrny

a ten mecz z Polonia to było miszczostwo świata
bylem, bylem :lol:

i pamiętam Żyletę gdy nie było krzeseł tylko ławki
te na szczęście uzupełniali po każdym meczu ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:51 

Wrzucając filmik sprzeda 2 (!) lat potwierdzasz moją tezę. Tak jak napisałem, wszystko się zmienia. Także trybuny na Ł3.
Tak na marginesie, Ci ludzie nie spadają z kosmosu raz w tygodniu, aby być "złymi kibolami" na Ł3. Oni gdzieś na co dzień pracują, mieszkają, mają rodziny. Tam też przeklinają, mają radykalne poglądy a czasami pewnie i komuś przywalą, jak ktoś im zajdzie za skórę. Ot, życie. Nie wiem, czemu akurat "kibolom" mamy wyznaczać wyższe standardy niż innym. Jak ktoś coś ukradnie, czy kogoś pobije, to nie jest eliminowany ze społeczeństwa do końca życia. Z reguły nawet nie dostaje kary więzienia, tylko za pierwszym razem sąd stara się go jakoś wychowywać. A Wy kiboli najchętniej to od razu pod ścianę, a zakazy to co najmniej dożywotnie. Dochodzi do takich sytuacji, że za odpalenie racy na stadionie grozi taka sama kara, jak za gwałt (!).
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 05 Paź 2016 17:07 
Awatar użytkownika

srebrny
a jaka jest różnica miedzy tym co było teraz a dwa lata temu
na obu filmach widzę bandyterke w kominiarkach na monitorowanym, nowoczesnym stadionie
chcesz różnicę miedzy latalmi '80,'90 a teraz ,a przeszkadzają ci dwa lata ?
daj spokoj

a w dawnych czasach nie latało się w kominiarkach
bo ich w sklepach nie bylo

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 05 Paź 2016 17:22 

Tak, gdyby nie Ci straszni kibole to by polska piłka się rozwijała, stadiony pekaly w szwach a Legia wygrywala lige mistrzów rok za rokiem... Wszędzie na świecie gdzie są fanatycy czasami dochodzi do incydentów a bez fanatyków nie ma atmosfery, także niech Janusze przestaną już wylewac swoje żale ;)

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 05 Paź 2016 17:41 

becek napisał(a):
a jaka jest różnica miedzy tym co było teraz a dwa lata temu
na obu filmach widzę bandyterke w kominiarkach na monitorowanym, nowoczesnym stadionie
chcesz różnicę miedzy latalmi '80,'90 a teraz ,a przeszkadzają ci dwa lata ?
daj spokoj

a w dawnych czasach nie latało się w kominiarkach
bo ich w sklepach nie bylo

Nie latało się w kominiarkach, bo nikogo to nie obchodziło. W kraju były ważniejsze problemy (np. inflacja na poziomie 1000%). A teraz ludzie nie mają problemów i tematem numer jeden na TVN czy w GW jest byle rozróba na stadionie. I potem słyszę biadolenie znajomego, że znowu coś się działo na Legii. Spytałem się go, a co go to interesuje (facet nigdy nie był i nie ma zamiaru iść na Ł3, piłka go nie interesuje). A on, że właściwie go to nie interesuje, tylko przeczytał na GW. No i w taki sposób problem "kibolstwa" kreowany jest jako problem narodowy. A najgłośniej krzyczą Ci, którzy nigdy nie byli i nie będą na jakimkolwiek stadionie.

A moja uwaga dotycząca 2 lat miała wykazać, że takie incydenty (poważniejsze lub mniej poważne) zdarzają się raz na jakiś czas (w tym przypadku 2 lata). Najlepiej, gdyby nigdy się nie pojawiały, tak wiem.
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#56 PostWysłany: 05 Paź 2016 18:03 
Awatar użytkownika

srebrny
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20793294,polacy-dla-zartu-zrobili-napoj-brexit-sprzedaje-sie-swietnie.html#Czolka3Img
http://www.plotek.pl/plotek/7,78649,20793524,ksiaze-george-zawsze-nosi-szorty-zastanawialiscie-sie-dlaczego.html#Prze
http://moto.pl/MotoPL/7,88389,20787256,the-grand-tour-otwierajaca-scena-za-3-2-miliona-dolarow.html#Czolka3Img
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20794286,joanna-mucha-nie-wytrzymala-zrugala-kukiza-na-sali-sejmowej.html#BoxNewsImg
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20788575,zadziwiajaca-promocja-virgin-mobile-kup-starter-a-kurier-przyniesie.html#BoxBizLink
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,54420,20791097,teatr-warsawy-walczy-o-siedzibe.html#BoxLokWawLink
to tylko niektóre dzisiejsze tematy
żaden z nich mnie nie interesuje ani żadnego nie otworzyłem
ale skoro są .....to przypadek? nie sadze
na pewno chcą przykryć coś co ma być przykryte
i kolejna teoria spiskowa
oj, ludzie :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 05 Paź 2016 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Jednak jakieś sukcesy w LM mamy :D http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/635383/medyk-konin-odwrocil-13-na-43-w-lidze-mistrzyn?src01=6a4c8&src02=facebook_sportowefakty

#58 PostWysłany: 07 Paź 2016 15:14 

Coś cicho w temacie, a wczoraj kosowska dzicz dała popis śpiewając ""Kill The Serbians, Kill the Serbians".
 PM off  

#59 PostWysłany: 07 Paź 2016 15:27 
Awatar użytkownika

niebieski
To jeszcze nic, tutaj będzie się działo http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms-2018,el-ms-2018-ukraina-kosowo-w-krakowie-na-stadionie-cracovii,artykul,723500,1,13493.html a przecież wiadomo, że Kosovo je Srpsko.

#60 PostWysłany: 07 Paź 2016 15:42 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
@‌Don_Bartoss‌
Ale Chorwaci którzy im wtórowali to juz pelna kulturka?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 55 gości