Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Cze 2016 08:47 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Zakładam temat żebyśmy tutaj prowadzili dyskusje, które niewątpliwie zaraz nastąpi pod postem z promocja Rayanair.

Moim zdaniem wielka szkoda, że UK wychodzi. Szkoda najbardziej ewentualnej alternatywy pracy na wyspach dla młodych ludzi oraz Polaków, którzy dopiero nie dawno wyjechali do UK przez co ich los jest niezbyt pewny.

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 24 Cze 2016 08:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#2 PostWysłany: 24 Cze 2016 08:54 

Obawiam się, że ta decyzja odbije się bardzo niekorzystnie na całej Europie, kto wie czy za chwilę śladem UK nie pójdzie np.Dania lub inne kraje.Zmiana zmianą pod warunkiem, że na lepsze, ja póki co zalet Brexitu nie widzę. :oops:
 PM off  

#3 PostWysłany: 24 Cze 2016 08:56 

srebrny
bardzo bardzo zle, to zly dzien dla Europy.

naiwni Brytyjczycy glosujacy zaplaca za to miliardy funtow, bedzie placz, bo funt nic nie warty i przez
recesje nie bedzie pracy. ale wtedy juz bedzie za pozno.

sprawdzal ktos z was ile wart jest dzisiaj funt w stosunku do dolara ? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Cze 2016 08:59 

niebieski
Wg TVN 24 BiS kurs funta względem dolara jetst najniższy od 80 lat ubiegłego wieku :/ (dokładnie 1985 roku)

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 24 Cze 2016 09:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:01 
Awatar użytkownika

Loty: 658
Kilometry: 846 831
niebieski
Przy okazji kolejnego referendum niepodległościowego myślę, że Szkocja na pewno opuści jeszcze Zjednoczone Królestwo i wróci do UE...
http://www.tvn24.pl/szkocja-i-irlandia-pln-przeciwko-brexitowi,655470,s.html

#6 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:01 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Ciekawe, w Czechach też mówią, że w przypadku Brexitu sami również zorganizują referendum w tej sprawie. Dania ponoć też ma taką ochotę.
Kto wie czy to nie koniec UEw obecnym kształcie, ba - czy to nie początek końca samej UK. Z tego co wiem i co czytałem Szkoci i Irlandczycy Północni chcieli zostać w Unii, co z resztą ma przełożenie na wyniki głosowania w tych krajach: Szkocja za wyjściem - 38 %, przeciw 62 %; Irl Płn za 44,2 przeciw 55,8 %. Także Brytyjczycy prawdopodobnie zdecydowali nie tylko o wyjściu z Unii ale o końcu Zjednoczonego Królestwa. I według mnie to prędzej to będzie dla nich problem niż samo wyjście z UE.

Nie wiem i podejrzewam że mało osób wie jakie tak na prawdę będą konsekwencje tego wyjścia. UE w obecnym kształcie jest kolosem na glinianych nogach z niewydolną, przerośniętą administracją z masą idiotycznych (nie mówię że tylko) przepisów. Jeśli będzie to oznaczać jakąś zmianę w myśleniu eurokratów to może ta zmiana wyjdzie nam (nam Polsce i nam UE) na dobre. Czy wyjdzie na dobre UK ? Tego nie wiem, ale mniej mnie to też interesuje.

Ostatnio edytowany przez Kravkrk, 24 Cze 2016 09:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:05 

niebieski
Podział wiekowy głosów:
18-24: 75% Remain
25-49: 56% Remain
50-64: 44% Remain
65+: 39% Remain
(Z nie oficjalnego źródła)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:07 

srebrny
beda konsekwecje - miliardy strat dla UK rocznie, kurs GBP/EUR bedzie zmierzal w kierunku 1:1

zobaczycie w UK jeszcze bedzie placz i zgrzytanie zebow. biznes sobie pewnie jakos poradzi
mowi o zwyklych ludziach. wszystko bedzie drozsze (import bedzie bardzo drogi)
uk wpadnie w recesje i nie bedzie roboty. a potem placz.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:09 

Wielka Nierządnica zrodzona w oparach Holocaustu i kolonialnego ludobójstwa zaczyna konać na naszych oczach. Wielka Nierządnica gotująca multikulturalną zupę, doprawianą antyspołecznymi postulatami, cieszącymi się tak dużym poklaskiem, głównie społeczeństw z obszaru Beneluksu, zaczyna wić się w śmiertelnych konwulsjach.
Muszę to napisać: jestem zaskoczony. Zaskoczony, że akurat oni. Kraj, za którego od dziesięcioleci walczyli inni, który drenował inne narody i cynicznie wykorzystywał ich cywilizacyjne zacofanie, teraz nie tyle przepiłował gałąź na której siedział – on obwiązał sobie oczy szmatą i z pieśnią „God Save the Queen” skoczył do basenu, w którym nie ma wody. Bananowy naród właśnie solidarnie włożył łapę do kontaktu. Jestem pełen podziwu.
Co będzie dalej, czyli BREXIT a sprawa polska. Czy Janina z Grójca, do wczoraj jeszcze naklejająca naklejki na banany Chiquita, dziś odbiera gorące bo świeżo wydrukowane wypowiedzenie? Czy Muhamed, Abdul i reszta rdzennych anglosasoafrykańczyków stojących do tej pory w kolejce za pracą wynagradzaną 7 funtów za godzinę wreszcie doczeka się materializacji swych pragnień? Co to będzie... i czym teraz będą nas straszyć? :)
 PM off
7 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:09 

Brawo Wielka Brytania!
O chęci opuszczenia UE mówią już Holandia, Szwecja, Dania i Austria. Marzenie staje się faktem. Marksistowski trup ze stolicą w Brukseli umiera. Z przyjemnością będę tym, który zgasi światło.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:10 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Tutaj fajna mapa obrazujaca kto jak glosowal. Troche jak PIS i PO u nas :)

Załączniki:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 89.92 KiB | Obejrzany 3413 razy ]

#12 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Duzo szumu, a w praktyce: do Brukseli wpłynie wniosek o wystapienie z Unii kiedy? nie wiem, prawdopodobnie wtedy rozpoczna sie przepychanki czytaj negocjacje warunkow rozwodu.
Zajmie to okolo 2 lat, ale ten okres moze byc bez zadnych ograniczen przedluzany i pojawiaja sie juz wypowiedzi urzednikow unijnych, ze nawet 10 lat. Zabawa na dlugie lata, a zachowujecie sie jakby jutro mial sie Swiat skonczyc. Poboja walutami, akcjami itp - kapital przeplynie z rak do rak i zycie bedzie sie toczyc dalej. Niebawem wiecej uwagi powiecac beda media 1/8 finalow w pilke kopana niz referendum.

Ostatnio edytowany przez correos, 24 Cze 2016 09:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#13 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:19 
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 616 736
platynowy
jak ktoś się dokopię, do danych mówiących o tym jak głosowali Ci z naszych Rodaków, którzy mogli/zdecydowali się zagłosować niech wrzuci info.

Image
 Profil Relacje PM off
RadekZamulacz lubi ten post.

#14 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:21 

correos napisał(a):
Zajmie to okolo 2 lat, ale ten okres moze byc bez zadnych ograniczen przedluzany i pojawiaja sie juz wypowiedzi urzednikow unijnych, ze nawet 10 lat.

Po tych dwóch latach UK nie obowiązują już traktaty.
 PM off  

#15 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:22 

Zbanowany
Ciekawe jak sie zachowa Irlandia Polnocna i Gibraltar.

EU nic nie uzyska z UK to raczej jak UK wytarga nastepne ustepstwa od UE, niemcy umoczyli juz Volkswagena a teraz moga miec dalsze klopoty z VW/Bentley BMW/Mini Mercedes/eksport beda ulegli w sprawie zadan UK co do dostepu do rynku UE .
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:23 

@correos nie widzę żadnych zalet w stanie przejściowym ani w oczekiwaniu na wprowadzenie w życie tej zmiany.
 PM off  

#17 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@singielka_1976
czy moj post wskazuje na zalety?
przyslowiowe bicie piany przez media
zachwyt/histeria zwolennikow przeciwnikow,
a zadna ze stron nie zna na te chwile jasnych +/- w pieniadzu
za rok, dwa i dalej
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:30 

niebieski
Przed chwila sprawdzilem sobie bilans hadlowy Wielkiej Brytanii.

Maja ujemny bilans handlowy (czyli wiecej importuja i eksportuja), ale za to duzo inwestycji zagranicznych, co w ogolnym rozrachunku na jedno wychodzi

#19 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:30 

@correos dla przedsiębiorców nie ma chyba nic gorszego od wielkiej niewiadomej, trudno się prowadzi interesy w warunkach niepewności.
 PM off  

#20 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:33 

niebieski
To chyba zalezy. Rynek walutowy bedzie przezywal swoje najlpesze momenty. Obrot to najwiekszy motor zysku

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości