Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 25 Sty 2012 12:42 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Ta druga opcja 2 klucze 2 pokoje.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Alicante za 571 PLN 😮 Loty piątek-niedziela i 2 noce w hotelu ✈️🛌🏖️ Wycieczka do Alicante za 571 PLN 😮 Loty piątek-niedziela i 2 noce w hotelu ✈️🛌🏖️
Rusz w rejs po Karaibach 😮🏖️ Zobacz 6 wysp + loty z Warszawy za 6644 PLN ✈️🛳️⚓ Rusz w rejs po Karaibach 😮🏖️ Zobacz 6 wysp + loty z Warszawy za 6644 PLN ✈️🛳️⚓
#122 PostWysłany: 29 Sty 2012 18:20 

niebieski
Czy ktoś ma jakieś pytania odnośnie Imperial Plaza bo w tej chwili jestem wlasnie w tym hotelu. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 29 Sty 2012 18:51 

Skorzystałeś już z masażu?:) Może orientujesz się czy przypada jeden na pobyt czy jeden na każde 3 dni pobytu?:)
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 29 Sty 2012 20:07 

niebieski
Witaj, przy rezerwacji na 3 dni i wiecej nalezy Ci sie masaz pol godziny lub sesja Hammamu, ale....
Zapytalem sie w recepcji czy moglbym skorzystac z polgodzinnego masazu w ramach mojego pobytu, bo tak jest napisane w rezerwacji... gosc powiedzial mi ze zapyta sie w administracji i da mi odpowiedz nastepnego dnia, to bylo jakies 2 dni temu, ale do tej pory nie podszedl do mnie i nie odpowiedzial czy tak czy nie. Mnie osobiscie nie wypada lazic do niego jeszcze raz, mam swoj honor i nie bede sie prosil. I tak hotel jest super, ma wszystko czego oczekuje. A dookola mnostwo tanich knajpek gdzie mozna dobrze zjesc :) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 29 Sty 2012 20:10 

niebieski
dodam jeszcze ze opcja kabla VGA-VGA do telewizora nie sprawdzila sie. To jakies tv do telewizji sieciowej i wg mnie opcje podlaczenia komputera ma wylaczona, bo jak przegladam menu to ikonka komputera jest wygaszona. Pozostaje 10 programow, z czego tylko BBC mi przypadl do gustu, wiekszosc programow jest dla żabojadów :)
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 29 Sty 2012 20:14 

niebieski
Fajne jest to, ze jak jada 4 osoby i maja 4 jedynki to mozna sie dogadac i jesli sa wolne pokoje obok siebie i dadza je wam, to mozna pootwierać drzwi wewnetrzne miedzy pokojami... i miec, przy dobrej woli obslugi hotelowej... mieszkanie 4 pokojowe :)
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 03 Lut 2012 17:43 

niebieski
Czy ktoś się wybiera do Imperial Plaza w Marrakeszu?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 03 Lut 2012 18:13 

Jasne, że tak. Pod koniec kwietnia.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 03 Lut 2012 18:41 

Zbanowany
Ja się wybieram w drugiej połowie maja...
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 03 Lut 2012 19:04 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi dwoma jedynkami?

Darek
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 05 Lut 2012 03:00 

niebieski
Z tymi dwoma jedynkami sprawa jest prosta. Kazda z jedynek ma, tak jak kazdy pokój w hotelu wyjscie na korytarz. Jednak, jezeli pokoje sa jeden obok drugiego, mozna poprosic o otwarcie drzwi, które łączą pokoje wewnętrznie, tworzac tak jakby mieszkanie 2 pokojowe z 2-ma osobnymi lazienkami i 2ma sypialniami. To bardzo wygodna opcja :)

ps. Swoją drogą dla tych, którzy wybieraja sie do Hotelu Imperial Plaza postaram sie zamiescic garsc praktycznych informacji, jak do niego dojechac w Marrakeszu i co jest ciekawego dookoła, typu knajpki, sklepy, wypozyczalnie samochodów, atrakcje turystyczne itd :) Hotel jest wporzo, zasługuje na 4 gwiazdki. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 13 Lut 2012 10:10 

Zbanowany
dos70 napisał(a):
Z tymi dwoma jedynkami sprawa jest prosta. Kazda z jedynek ma, tak jak kazdy pokój w hotelu wyjscie na korytarz. Jednak, jezeli pokoje sa jeden obok drugiego, mozna poprosic o otwarcie drzwi, które łączą pokoje wewnętrznie, tworzac tak jakby mieszkanie 2 pokojowe z 2-ma osobnymi lazienkami i 2ma sypialniami. To bardzo wygodna opcja :)

ps. Swoją drogą dla tych, którzy wybieraja sie do Hotelu Imperial Plaza postaram sie zamiescic garsc praktycznych informacji, jak do niego dojechac w Marrakeszu i co jest ciekawego dookoła, typu knajpki, sklepy, wypozyczalnie samochodów, atrakcje turystyczne itd :) Hotel jest wporzo, zasługuje na 4 gwiazdki. Polecam.

Hej dos70,

Kiedy możemy się spodziewać tego obiecanego poradnika ? ;) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 13 Lut 2012 18:08 

niebieski
Muszę sie zebrać w sobie i napisać. Napisze na 100 proc. Prosze o jeszcze troche czasu :)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 17 Lut 2012 13:37 

dos70 napisał(a):
Muszę sie zebrać w sobie i napisać. Napisze na 100 proc. Prosze o jeszcze troche czasu :)

Zbierz się więc w sobie bo na Ciebie liczymy hehe
ja się wybieram dopiero od 21 kwietnia, póki co nie mam jeszcze biletów lotniczych zaplanowanych na tę okoliczność ale celuję w transfer z przesiadką w madrycie, jakbyś więc mógł w nieco dłuższym skrócie opisać swoją podróż od samego początku tj. wylotu uwzględniając ceny itp,
kluczowe porady poza dojazdem ile czasu zajmuje co warto zobaczyć, gdzie zjeść czy wyskoczyć jak kształtują się ceny itp. :)

Osobiście wybieram się sam jak już wspominałem od 21 kwietnia tak więc jeśli ktoś będzie w tym okresie to również ew prośba o info.

#135 PostWysłany: 17 Lut 2012 14:30 

niebieski
Opiszę wszystko w czasie weekendu, tak jak napisałeś, możliwie z jak najwieksza szczegolowoscia. :)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 20 Lut 2012 14:37 

niebieski
tak jak obiecałem, I cz. relacji w oddzielnym temacie: "Hotel Imperial Plaza Marrakesh - relacja z podróży"
viewtopic.php?f=127&t=10288
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 19 Kwi 2012 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
Kto się wybiera do Maroka do tego hotelu - maj, czerwiec ?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 27 Maj 2012 13:04 

Loty: 6
Kilometry: 8 772
Co się stało z relacją na forum z Imperialu ? właśnie wczoraj wróciłem, więc jakby ktoś miał pytania to śmiało ;)
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 31 Maj 2012 16:02 

niebieski
Zatem jakie są Twoje wrażenia, bo jestem ciekawy. Podobało się? Czy przydał się opis?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 31 Maj 2012 17:58 

Loty: 6
Kilometry: 8 772
Witam. Opis oczywiście się przydał, tak więc ze swojej strony dziękuję, że chciało Ci się wszystko opisać po powrocie!
Wrażenia jak najbardziej pozytywne, tymbardziej że była to moja pierwsza wycieczka w tamte rejony.. Denerwujaca na poczatku ta nachalnosc, wszelkiej masci naganiacze i trabiacy na Nas taksowkarze :) pozniej czlowiek sie przyzywyczaja..

Hotelowi nie mam nic do zarzucenia, byliśmy traktowani jak turyści płacący normalną cenę. Recepcja tym razem była przygotowana na cenę, przy meldowaniu mieli wszystko podliczone (110 MAD za dobę, 7 nocy za 2 pokoje wyniosło mnie 1770 MAD (w tym 1,5 E city tax za dobę). Pani Kaowiec jak ją nazwałeś zapytała tylko przez co rezerwowałem hotel. Poprosiłem o dwa pokoje obok siebie (nie było z tym problemu), nie było jedynie przejścia wewnątrz pokoi. Korzystaliśmy i tak tylko z jednego, ponieważ dostaliśmy pokoje z 2 dużymi łóżkami i balkonikiem.
W hotelu czysto, Pani sprzątająca zachodziła nawet jak nie wywieszaliśmy kartki żeby posprzątać (może dlatego że zostawialiśmy jej tipy, w dni w które chcieliśmy żeby posprzątała). Jedynym problemem fakt, że 3 dni z rzędu około południa nie było wody... awaria przeważnie naprawiana po kilku minutach od zgłoszenia (z recepcją ciężko się dogadać, bo słabo u nich z angielskim ;)
Frekwencja na poczatku srednia (w dniu naszego przyjazdu, mieli moze kolo 10 przyjazdow, pozniej pojawily sie 2 autokary Niemcow)

Z takich praktycznych informacji: z Jemaa można dojechać autobusem nr 1, a nie 2 jak opisywałeś (może 2 też jezdzi, jednak napewno nie tak czesto jak 1 :) cena sie zgadza 3,5 MAD.

Od boya hotelowego dowiedzielismy sie ze cena taxi z Imperialu na lotnisko to nie 120, ani 100 MAD jak wolaja pod hotelem a 40! Wg niego z wlaczonym taksometrem wychodzi kolo 30. My jechalismy za 50.

Najsmaczniejsze jedzenie rzeczywiscie bylo w tej knajpce ktora opisywales (Chez Begujeni, czy cos w tym stylu), czasem stolowalismy sie kolo tego kampusu studenckiego, gdzie raz nas probowali oszukac - za zarcie warte ok 60 MAD policzyli 100! skonczylo sie na 70, bo nie bylem pewny ceny. Bardziej cywylizowanie jest po drugiej stronie ulicy, w restauracji NEOBAROCCA, gdzie jest juz trochę drozej, ale to jedyne miejsce w ktorym dostalismy prawdziwy rachunek.
Najbardziej oczywiscie teraz mi brakuje ichniejszego soku pomaracznowego! :)

Pozniej moze cos jeszcze dopisze, jak ktos ma pytania chetnie odpowiem :)

Oprocz Imperialu nocowalismy jeszcze w Medynie przy Jemaa, takze tez moge cos niecos opowiedziec ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: semizkum oraz 6 gości