Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 17 Sty 2013 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Warto też wspomnieć o Osaka Unlimited Pass:

1 dniowy - 2000Y
2 dniowy - 2700Y
1 dniowy z dojazdem na lotnisko - 2300Y
(2 dniowy z dojazdem na lotnisko nie wiedzieć dlaczego nie występuje, trzeba dokupić bilet w jedną stronę, najtaniej linia Nankai 890Y)
Jest to Pass tylko na metro w Osace, nie na cały region Kansai, ale zawiera w sobie kupony na zupełnie darmowy wstęp do 28 atrakcji i kupony rabatowe do następnych kilkunastu. Kupony są ważne wraz z kartą i jedynie w dniu/dniach jej ważności.
Za darmo są np. Wieża Tsutenkaku, rejs rzeką Tombori, rejs po zatoce repliką Santa Marii, wjazdy na drapacze chmur, diabelskie młyny, wstępny do spa i źródeł geotermalnych, ogród botaniczny, muzea... Co kto woli.
http://www.osaka-info.jp/osp/en/free/free.html

A w związku z tym, że z Kansai Thru Passa można korzystać rozdzielnie, o czym chyba niewielu wie, tzn. np. trzydniowy Kansai Thru pass można użyć we wtorek, czwartek i w sobotę, to stwarza to możliwości do kombinowania :)

Inaczej niż w przypadku Kansai Passa, dwudniowego Osaka Unlimited Passa trzeba korzystać w dwa następujące po sobie dni.

Noclegi na legendarnym liniowcu w Dubaju 🚢✨ 4* Queen Elizabeth 2 za 2786 PLN (z wyżywieniem) 🍴 Noclegi na legendarnym liniowcu w Dubaju 🚢✨ 4* Queen Elizabeth 2 za 2786 PLN (z wyżywieniem) 🍴
Azja w najlepszym wydaniu 😍🌴 Tajlandia w sezonie od 2813 PLN 😎 Loty z 5 miast ✈ Azja w najlepszym wydaniu 😍🌴 Tajlandia w sezonie od 2813 PLN 😎 Loty z 5 miast ✈
#102 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:54 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Przymierzam się do wycieczki do Japonii, mam kila pytań odnośnie tego (tak znam japan-guide.com i sprawdziłem tam to co chciałem)
Moje pytanie dotyczą tylko JR Raill Pass 7 dni
Na różnych stronach, które oferują pass, mogę sobie wybrać dzień rozpoczęcia korzystanie z passa (gdzie można znaleźć najtańszy PASS?)
-pass 7 dniowy, jest ważny przez 7 kolejnych dni i ostatniego dnia ważność kończy się o 23:59 tak ?

Wiem, że pass obowiązuje w zwykłych pociągach, jak to się ma do komunikacji miejskiej w takich miastach jak:
-Hiroshima, Kyoto, Nara, Osaka - wchodzę normalnie i pokazuję pass i podróżuję tylko pociągami?
-Czy pass zwalnia z czegoś jeszcze w komunikacji miejskiej, metro,bus? (jakie miasta)
-Co do Shinkansenów jak to jest z miejscówkami, są dodatkowo płatne, czy mogę wsiąść do wagonu bez miejscówki i siadam gdzie chcę?
-Z Tokyo do Narity mogę wrócić NEX'em oraz Skylinerem ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 30 Sty 2013 20:17 

jr pass jest tylko na pociągi jr
mię pojedziesz na nim metrem czy prywatna koleją, nie pojedziesz też tymi najszybszym szinkansenami tzn model pociągu ten sam ale nie zatrzymuje się tak samo w shinkansenach są też wagony bez rezerwacji. skylinerem czy nexem też nie pojedziesz jedynie do narity dojedziesz jr sobu line rapid, jedzie od stacji Tokio jakieś 90 min

rozwazalem passa ale jest strasznie drogi
na okolice osaki wystarczy Ci kansai thru pass, metrem jeździsz do woli i pociągami podmiejskimi do nary, Kioto, Kobe,

Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 26 Sty 2014 03:44 
Awatar użytkownika

Świetna relacja! Mimo że w samolocie byłam raptem z sześć razy, więc nikt mnie fanką latania nie nazwie, to ciekawie się czytało również te fragmenty stricte lotnicze ;) Japonia jest takim moim marzeniem ściętej głowy - a przynajmniej takim pozostanie, dopóki skończone studia nie pozwolą na jakiś konkretny zarobek, bo 5000zł za wyjazd w to konkretne miejsce to niedużo, ale jako kwota sama w sobie i owszem...Póki co zazdroszczę i jak tylko się wyśpię, to przeczytam relację z Nowej Zelandii :D
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 07 Lut 2014 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
yoitsdomka, zajrzałem tu po na prawdę długiej przerwie i cieszę się, że chciało Ci się przeczytać tę relację i Ci się podobało :-) Pozdrawiam i życzę przyjemnej lektury o Nowej Zelandii! :)

#106 PostWysłany: 30 Gru 2014 18:38 

Przeczytałam, kolejna wspaniała relacja!
 Profil Relacje PM off
tygrysm lubi ten post.

#107 PostWysłany: 31 Gru 2014 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Świetna relacja. Szkoda, że w Japonii byłem tylko 7h ze słynnej promocji. Pół roku później były lepsze promo i możnaby co nieco zobaczyć na miejscu.
 Profil Relacje PM off
tygrysm lubi ten post.

#108 PostWysłany: 02 Sty 2015 01:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Natalia, dzięki! :) Ta była moją pierwszą ;-)

Darek M., oj Japonia to definitywnie kraj w którym trzeba zostać dłużej, bo to miejsce jak żadne inne

#109 PostWysłany: 02 Sty 2015 02:24 

Hihi, ale przeczytałam ją jako drugą, więc trochę nie w kolejności.;)
 Profil Relacje PM off
tygrysm lubi ten post.

#110 PostWysłany: 05 Sty 2015 12:59 

Loty: 434
Kilometry: 719 327
nie ukrywam ze TONA przydatnych informacji.
Jestem na etapie dokładnego planowania wyjazdu na który już mamy bilety naczas "cherry blooms" w marcu/kwietniu.
(Lekkie utrudnienie polega na tym że to pierwszy daleki wyjazd z 6-miesięcną córką).

Dzięki!!!
tygrysm lubi ten post.

#111 PostWysłany: 06 Sty 2015 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
foxten, daj znać jaką planujesz trasę - też tam wtedy będę ;-)

#112 PostWysłany: 07 Sty 2015 12:40 

Loty: 434
Kilometry: 719 327
trasa jeszcze w powijakach. Na miejscu 13 dni od 21.03.2015.
Jak będę mieć szczegóły dam znać :) ale to pierwszy wypad w te rejony wiec pewnie skupimy się na "must see".

#113 PostWysłany: 21 Lut 2015 03:27 

witam razem z kolega bedziemy od 20.03.15 do 25.03 w tokio nastepnie osaka jakbyscie chcieli sie spotkac na miejscu = whisp
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 27 Lip 2015 06:28 

Elegancko napisana relacja do tego masa zdjęć, całość bardzo przejrzysta, pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off
tygrysm lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości