Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Paź 2013 10:52 

niebieski
jacek69 napisał(a):
mkobyszewski napisał(a):
Halucynacje z niedozywienia :) ponizej euro za km, na pewno w Berlinie jechales ta taksowka?

A Ty byłeś kiedykolwiek w Berlinie? Jakie masz halucynacje, skoro uważasz, że z ZOB na Tegel jest 10 km.?
Temat był o cenę przejazdu z ZOB na Tegel, a nie ile kosztuje km. przejazdu. Skoro już taki dociekliwy jesteś, to km. przy kursie powyżej 10km. kosztuje 1,28Euro w berlinie.

proponuje głupich uszczypliwości nie robić w przyszłości, bo mnie nie bawią,sorry.

Taxi z Tegel do ZOB kosztuje: 14.2 EUR.

W 4 os. bardziej opłaca się jechać taksą, przyjemnie i można pogadać z jakiś Turkiem ;)
 Profil Relacje PM off  

Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN Majówka na Costa Dorada 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2619 PLN
Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛 Widoki jak z filmu 🎬🌊 Przedłużony weekend na Sycylii 🇮🇹🤌 Loty i 4⭐ hotel za 809 PLN 💛
#22 PostWysłany: 22 Paź 2013 11:28 

jacek69 napisał(a):
Mozesz opuscic autobus na ZOB majac ten bilet, rowniez z powrotem nie bedzie problemu. Tylko uprzedz kierowce, bo bedziesz na innej liscie.

To może ja dodam jedną informację: do Berlina jadę 7 grudnia, do Warszawy wracam 11 grudnia. Pewnie będzie jakaś inna ekipa już, a nawet jak ta sama to i tak mnie nie będą pamiętać raczej. Myślisz, że może się to udać?

W stronę Berlina mnie to jakoś nie specjalnie boli bo po przyjeździe i tak już pewnie będzie tylko hotel i nic nierobienie, więc mogę nawet pojeździć tymi kolejkami wszystkimi.
Problem jest największy w drodze powrotnej. No bo jak mnie nie wpuszczą do autobusu to nie mam pojęcia czy zdążę dojechać na lotnisko komunikacją szybciej niż autobus.

Z drugiej strony na to patrząc nie będę próbował zmiany rezerwacji bo zapłacę za nią tyle co zapłaciłem za bilet :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 03 Sie 2014 12:52 

Loty: 63
Kilometry: 96 093
Witam,
mógłby ktoś odświeżyć temat? bo widzę, że niektóre odpowiedzi pozanikały.

Jak jest z transportem z SXF do centrum? Mam bilety na SXF i myślę, że z dojechaniem na ZOB nie będzie problemu ale nie wiem czy martwić się o powrót do PL jeśli nie wpuszczą mnie na ZOB w drogę powrotną. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

PS. Na innym forum czytałem na temat biletów całodobowych za 5 osób za 15,5 euro, prawda to?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Sie 2014 13:13 

niebieski
Połączenie bardzo dobre. Przy lotnisku masz dworzec, skąd co chwilę jadą pociągi w stronę centrum. O biletach grupowych nic nie wiem, więc nie pomogę. Sprawdź na stronie

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#25 PostWysłany: 03 Sie 2014 13:17 

niebieski
kamilooooo napisał(a):
PS. Na innym forum czytałem na temat biletów całodobowych za 5 osób za 15,5 euro, prawda to?

Tak istnieją takie bilety w tym, że kosztują od 16,20 euro za strefę AB po 16,70 za strefę ABC.
Są ważne od skasowania do 3 rano dnia następnego.
Z tego co pamiętam SXF jest już w strefie C.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Sie 2014 13:24 

Loty: 63
Kilometry: 96 093
Dzięki, a czy jest możliwość zakupy biletu grupowego 3 dniowego? Na jakiej stronie można to sprawdzić?

Domyslam się, że jest sporo autobusów i pociągów, ale u mnie decydującym jest kryterium ceny i nie chcę zapłacić więcej za kurs do centrum Berlina z lotniska niż za przejazd Warszawa - Berlin SXF. Jaki jest najtanszy sposób transportu z centrum na SXF?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 03 Sie 2014 13:38 

niebieski
kamilooooo napisał(a):
Dzięki, a czy jest możliwość zakupy biletu grupowego 3 dniowego? Na jakiej stronie można to sprawdzić?

Domyslam się, że jest sporo autobusów i pociągów, ale u mnie decydującym jest kryterium ceny i nie chcę zapłacić więcej za kurs do centrum Berlina z lotniska niż za przejazd Warszawa - Berlin SXF. Jaki jest najtanszy sposób transportu z centrum na SXF?

Hmm bilety grupowe są niestety tylko jednodniowe z tego co mi wiadomo.

Najlepiej zobacz u źródła czyli BVG
--->http://www.bvg.de/index.php/en/17181/name/Fares+Overview.html
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Sie 2014 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
kamilooooo napisał(a):

Niestety nie ma opcji biletów grupowych kilkudniowych.
Ale opcja niecałe 17 euro na 5 osob na cały dzien, jezdzenie do woli wszystkimi srodkami lokomocji które oferuje miasto jest bardzo korzystna.

Jeśli będziecie tam 3 dni, i zamierzacie zwiedzać, to może rozważcie opcje Berlin Welcome Card gdzie macie wejscie za darmo min na wyspę muzeum, i można pojechać zwiedzic Potsdam który o tej porze roku jest naprawdę wart obejrzenia
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Sie 2014 14:19 
Awatar użytkownika

Czasami jeśli jest problem ze znalezieniem transportu to warto spojrzeć na stronkę http://www.mitfahrgelegenheit.de/. To działa jak blablacar i jest tam wiele ofert przejazdów na najróżniejszych trasach, często także z lotnisk. Niemcy ogólnie raczej chętnie zabierają turystów i idzie się z nimi bez problemu dogadać. Ja jechałam tak dwa razy i bardzo sobie cenię.

#30 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:17 
Awatar użytkownika

Czy mógłbym prosić o najtańszą opcję dojazdu z Berlin ZOB do Primarka ? Kupiłem promocyjne bilety na polski bus i chciałbym jechać na jednodniową podróż czysto zakupową.
Poproszę o poradę jaki bilet najlepiej kupić dla dwóch osób w dwie strony Berlin ZOB - Primark - Berlin ZOB. Proszę również o poradę jaką linią/liniami tam dojadę.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Paź 2014 15:11 

niebieski
Z tego co pamiętam to Primark jest przy Alexanderplatz a tam z ZOB dojedziesz bez przesiadek U2 z Kaiserdamm / wychodząc z dworca autobusowego skręć w lewo i dojdziesz prosto do stacji (ok 300 - 400m), jedziesz ok 0,5h (na stacji masz plan trasy więc sprawdzisz ilość przystanków bo dokładnie nie pamiętam).
Co do biletów to sprawdź czy nie warto Tobie wziąć całodziennego, to będzie strefa ab, nie pamiętam ile jednorazowy kosztuje, ale ten to ok 6-7 euro (w biletomatach masz też język polski).
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Paź 2014 15:54 

Bilet jednorazowy na S-Bahn, U-Bahn strefa AB 2,60 euro, ważny 2 godziny. W automatach płatności tylko kartą Maestro i bliżej nieznaną kartą.

#33 PostWysłany: 05 Kwi 2016 22:12 

Widzę, że temat był tu poruszany, ale widzę tylko OP i podziękowanie, odpowiedzi nie :shock:
Mam wylot z Tegel, na którym przystanku Polskiego Busa wysiąść żeby było wygodniej? Wylot mam o 9 rano więc do Berlina będę musiał przyjechać w nocy. Liczę się z tym, że o tej porze najwygodniej może być taxi i ZOB pod tym kątem wygląda chyba lepiej, ale wolę dopytać, bo w Berlinie to byłem raz, jakieś 7 lat temu ;)

Ostatnio edytowany przez usurper, 05 Kwi 2016 22:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 05 Kwi 2016 22:13 
Site Admin
Awatar użytkownika

ZOB, SXF jest względem Tegel na zupełnie drugim końcu miasta (nic dziwnego patrząc na historię tych lotnisk)
 Profil Relacje PM off
usurper uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 05 Kwi 2016 22:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatnio trasę ZOB-TXL zrobiłem metrem+autobusem w pół godziny.

#36 PostWysłany: 11 Kwi 2016 15:21 

nick
Napisz mi proszę (może być na pw ;) ) dokładnie jak , bo będę potrzebował szybko się przemieścić w lipcu.
Może w 3 osoby jednak lepiej taxi ?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Kwi 2016 15:31 

srebrny
Proponuje taxi, wyjdzie nie wiecej lub niewiele wiecej, niz komunikacja.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Kwi 2016 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
W 3 osoby lepiej taxi , duzo wygodniej a cenowo podobnie. dla jednej osoby spokojnie starczy autobus i S-bahn , szybko i intuicyjnie , i tak jak kolega wyzej pisal ok 30 min schodzi.

#39 PostWysłany: 11 Kwi 2016 20:23 

Dzięki za odzew , według google maps to 7 do 9 km.

Czy ceny 4 euro na start i 2 za każdy kolejny kilometr są jeszcze aktualne ?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Kwi 2016 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Wpisz w mapach google Berlin ZOB do Berlin Tegel i wybierz komunikację publiczną, wybierz dzień i godzinę (+/-) i wydrukuj sobie trasę. I nie wiem co tutaj tłumaczyć, to proste jak drut przeca :lol:
Taxi ZOB-TXL:

Załącznik:
uberrr.jpg
uberrr.jpg [ 71.6 KiB | Obejrzany 3039 razy ]

jarek65w napisał(a):
nick
Napisz mi proszę (może być na pw ;) ) dokładnie jak , bo będę potrzebował szybko się przemieścić w lipcu.
Może w 3 osoby jednak lepiej taxi ?
pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości