Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 02 Lip 2014 21:00 

Loty: 127
Kilometry: 234 861
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,
Czy ktoś z obeznanych forumowiczów mógłby mi pomóc - w Chilijskim Lan-ie jest jeszcze przez dwa dni promocja na loty z Santiago do Buenos Aires w cenie 218 usd / osoba na loty w grudniu br. Czy jest możliwe że ta cena ulegnie znacznemu zmniejszeniu do tego czasu czy raczej nie liczyć na to i kupować bilety ?
Z góry dziękuję za informację, Kasia

Też udało mi się na tę promocję załapać :)

-- 02 Lip 2014 20:43 --

kredka napisał(a):
nicebastard napisał(a):
Ok, czuję się jak ostatni kretyn pisząc ten post, ale trzeba przełknąć wstyd ;)
Otóż sprawdzając swoja rezerwację na lot LANem wewnątrz Chile kupiony przez chilijską stronę okazało się, że pozamieniałem miejscami rubryczki z imieniem i nazwiskiem. Czy komuś zdarzyło się coś równie głupiego i czy może to być powodem komplikacji na lotnisku?

luxyfer napisał(a):
może być powodem, ale też nie powinno być problemu ze zmianą tego jak zadzwonisz do iberii

Skoro lot był kupiony przez stronę LANu, to dzwonienie do Iberii mija się z celem. Zadzwoń do biura LANu w którymś z państw europejskich lub wyślij im maila.

Dzięki za sugestie. Znalazłem podobne wątki na kilku zagranicznych forach i wynika z nich, że zamiana miejscami imienia i nazwiska nie powinna spowodować żadnych problemów, jeśli są wpisane bez literówek, ale może dla świętego spokoju zadzwonię do LAN. Obawiam się jedynie, że mogą przyczepić się do tego, że kupiłem bilety przez chilijską wersję strony, a tego wolałbym uniknąć, bo pomyłka dotyczy 3 lotów RT.

Sporo taniej niż ostatnio 🔥😲 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca (+ zwiedzanie Lizbony) za 1517 PLN❗🌴 Sporo taniej niż ostatnio 🔥😲 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca (+ zwiedzanie Lizbony) za 1517 PLN❗🌴
Grudniowa ucieczka do Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu nad morzem za 1399 PLN 😎 Grudniowa ucieczka do Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu nad morzem za 1399 PLN 😎
#142 PostWysłany: 03 Lip 2014 03:57 

nicebastard napisał(a):
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,
Czy ktoś z obeznanych forumowiczów mógłby mi pomóc - w Chilijskim Lan-ie jest jeszcze przez dwa dni promocja na loty z Santiago do Buenos Aires w cenie 218 usd / osoba na loty w grudniu br. Czy jest możliwe że ta cena ulegnie znacznemu zmniejszeniu do tego czasu czy raczej nie liczyć na to i kupować bilety ?
Z góry dziękuję za informację, Kasia

Też udało mi się na tę promocję załapać :)

-- 02 Lip 2014 20:43 --

kredka napisał(a):
nicebastard napisał(a):
Ok, czuję się jak ostatni kretyn pisząc ten post, ale trzeba przełknąć wstyd ;)
Otóż sprawdzając swoja rezerwację na lot LANem wewnątrz Chile kupiony przez chilijską stronę okazało się, że pozamieniałem miejscami rubryczki z imieniem i nazwiskiem. Czy komuś zdarzyło się coś równie głupiego i czy może to być powodem komplikacji na lotnisku?

luxyfer napisał(a):
może być powodem, ale też nie powinno być problemu ze zmianą tego jak zadzwonisz do iberii

Skoro lot był kupiony przez stronę LANu, to dzwonienie do Iberii mija się z celem. Zadzwoń do biura LANu w którymś z państw europejskich lub wyślij im maila.

Dzięki za sugestie. Znalazłem podobne wątki na kilku zagranicznych forach i wynika z nich, że zamiana miejscami imienia i nazwiska nie powinna spowodować żadnych problemów, jeśli są wpisane bez literówek, ale może dla świętego spokoju zadzwonię do LAN. Obawiam się jedynie, że mogą przyczepić się do tego, że kupiłem bilety przez chilijską wersję strony, a tego wolałbym uniknąć, bo pomyłka dotyczy 3 lotów RT.

Dodzwonisz sie do LAN za darmo jesli zadzwonisz ze skype'a na numer ich biura w USA +18664359526.

Nie przejmuj sie tym, ze kupiles bilet przez chilijska wersje strony. Moga sie zapytac na poczatku skad dzwonisz (czasem sie o to pytaja na poczatku rozmowy zeby zaproponowac Ci odpowiednia taryfe zwiazana z miejscem zamieszkania jesli bedziesz chcial zakupic bilet), mozesz im powiedziec, ze ze skype'a (mozesz tez twierdzic, ze rozmawiasz ze skype'a w Chile).
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 03 Lip 2014 13:18 

krzysztof_Peru napisał(a):
Dodzwonisz sie do LAN za darmo jesli zadzwonisz ze skype'a na numer ich biura w USA +18664359526.

Nie przejmuj sie tym, ze kupiles bilet przez chilijska wersje strony. Moga sie zapytac na poczatku skad dzwonisz (czasem sie o to pytaja na poczatku rozmowy zeby zaproponowac Ci odpowiednia taryfe zwiazana z miejscem zamieszkania jesli bedziesz chcial zakupic bilet), mozesz im powiedziec, ze ze skype'a (mozesz tez twierdzic, ze rozmawiasz ze skype'a w Chile).

Zadzwoniłem do ich polskiego biura. Miły człowiek powiedział, że bilety są już wystawione i nie może ich zmienić, ale ale może dodać notatkę widoczną dla personelu na lotnisku, która wyjaśni pomyłkę na wypadek, gdyby ktoś bardzo chciał się przyczepić.

#144 PostWysłany: 03 Lip 2014 21:45 

witam! mam problem z zakupem biletów w LAN chciałem kupić 4 bilety w promocji , oczywiście zaznaczam że kupuję z chile żeby było taniej przelicznik daję w peso chilijskim i w momencie wprowadzenia danych jak chcę zakończyć i przejśc do płatności to wyskakuje mi informacja że te osoby nie są z chile . Ktoś może coś pomóż ???
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 04 Lip 2014 11:38 

specialpl napisał(a):
witam! mam problem z zakupem biletów w LAN chciałem kupić 4 bilety w promocji , oczywiście zaznaczam że kupuję z chile żeby było taniej przelicznik daję w peso chilijskim i w momencie wprowadzenia danych jak chcę zakończyć i przejśc do płatności to wyskakuje mi informacja że te osoby nie są z chile . Ktoś może coś pomóż ???

To dziwne, bo nie trzeba być z Chile, żeby kupić te bilety. Jedyne co mi przychodzi na myśl to, że przy wpisywaniu danych w rubryce "Pais de emision" jest domyślnie wpisane Chile i trzeba to zmienić, choć nie sądzę, żebyś to przeoczył.

#146 PostWysłany: 04 Lip 2014 21:36 

bilety udało mi się kupić w promocji w końcu :) jest tylko jeden problem nie zmieniłem narodowości przy danych :( i na biletach zamiast miec PL i numer paszportu widnieje CL i numer paszportu mogę prosić numer do tego biura obsługi LAN w polsce może uda się to odkręcić albo zamienić bo koszt biletów to prawie 1300zł:(
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 06 Lip 2014 01:47 

specialpl napisał(a):
bilety udało mi się kupić w promocji w końcu :) jest tylko jeden problem nie zmieniłem narodowości przy danych :( i na biletach zamiast miec PL i numer paszportu widnieje CL i numer paszportu mogę prosić numer do tego biura obsługi LAN w polsce może uda się to odkręcić albo zamienić bo koszt biletów to prawie 1300zł:(

22 455 38 23

#148 PostWysłany: 08 Lip 2014 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
F4F wypełnia samoloty do Chile :-DDD
Melduję się jako pierwsza osoba która dobrnęła do Santiago w ramach "promocji" Iberii ;-) Wcześniej na forum ktoś jeszcze pisał, że wylatuje 8 lipca (ja 7), więc myślałam, że będę sama a tymczasem... Wsiadając do samolotu Berlin - Madryt usłyszałam język polski od dwójki moich sąsiadów. Rzuciłam na nich okiem, a akurat mężczyzna miał w ręku przewodnik po Chile :-) Okazało się że to pobratymcy z promo, choć na forum nie pisali. Bardzo przyjemnie gawędząc spędziliśmy lot - oni wybierają się na Wyspę Wielkanocną, choć nie w ramach jednej rezerwacji :-) Najlepsze jednak dopiero było przede mną ;-) W samolocie do Santiago (BTW straszny grat, bez indywidualnych ekranów, słabe żarcie, ogólnie przez to Iberii bym nie poleciła, ale za te pieniądze ;-) siedziałam obok młodego chłopaka. Już w drodze poprosił mnie o pożyczenie długopisu do wypełnienie deklaracji celnej, a po tym nasza rozmowa wyglądała następująco:
On: You're from Poland, why are you going to Chile?
Ja: Just some sightseeing, and you?
On: Well, I just found a really cheap ticket.
Ja: Oh really, me too! That's so strange...
On: Actually, I found it on Polish website, I don't remember the address, my friend translated it for me, it was something starting with "f"...
Ja i on chórem "Flyforfree" :-DDD
Nie sądzę żeby miał kiedyś to przeczytać, ale jeśli widzi to jego koleżanka to pozdrowienia dla Janna :-)
Ciekawa jestem, ile jeszcze podobnych osób było w samolocie, i co za niesamowite zbiegi okoliczności że się spotkaliśmy :-)
Samo Santiago na pierwsze wrażenie przyjemne, w dzień cieplutko, ranki zimne, ludzie przyjaźni ale absolutnie nie mówią po angielsku, nawet w recepcji miejscowego Ibisa na 3 kobiety żadna nic nie umiała powiedzieć ;-( No cóż, teraz pora na odpoczynek po locie :-)
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 08 Lip 2014 19:45 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Ladyage napisał(a):
No cóż, teraz pora na odpoczynek po locie :-)

a potem piscolę przy ul. Pio Nono polecam :)

Poniżej wklejam mapkę Santiago:

Image

Różowe punkciki to najbardziej knajpiano - rozrywkowa okolica, Bellavista.

Żółtym sprayem zaznaczyłem świetną okolicę na dobrą kuchnię i wino.

Czarny kwadracik obok tego to super knajpa z muzyką fortepianową na żywo, klimat dawnych lat, warto wejść na drina. Barman ma na imię Santiago, bardzo wyluzowany koleś, jak ktoś zna hiszpański to warto pogadać.

Kwadracik zielony to Donde Augusto - najlepsze owoce morza na świecie, knajpa mieści się w Mercado Central. Najlepiej po angielsku mówi kelner o imieniu Ariel, pozdrówcie go proszę od Johnnego z Warszawy ;)
http://www.dondeaugusto.cl/weben/index/index.htm

Nieco poniżej, błękitny punkt, to El Aji Seco - najlepsza w mieście restauracja peruwiańska, pyszne ceviche, absolutnie warto!
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_R ... egion.html

Jeśli już pisałem, to proszę usunąć ale będąc w Chile warto wypić:

Kunstmann, Austral - dobre piwa, Cristal - najpopularniejsze, całkiem OK, Escudo - niemal tak wstrętne jak nasze Tyskie
pisco - z lodem lub z colą i cytrynką, wtedy nazywa się piscola
terramoto (hiszp. trzęsienie ziemi) i jak ktoś da radę to aftershock
pisco sour - pisco z sokiem cytrynowym, pyszne!
i oczywiście wina. Casa del Bosque Sauvignon Blanc (ok 10 usd) lub trio ew. quattro (3,4 szczepy w jednej butelce). świetny sauvignon blanc robi Casillero del Diablo
na bogato (200 usd butelka) - wino Almaviva. Znam tylko z opowiadań, niestety...

Image
Ladyage lubi ten post.

#150 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:03 

niebieski
Ladyage napisał(a):
BTW straszny grat, bez indywidualnych ekranów, słabe żarcie, ogólnie przez to Iberii bym nie poleciła, ale za te pieniądze

Osoby, które lecą wkrótce mogą sprawdzić, czy odcinek MAD-SCL jest wykonywany przez odnowionego A340, czy też 'strasznego grata'. Samoloty po retroficie mają opis (widoczny choćby na CMT): Aircraft: Airbus Industrie A340-500, podczas gdy wersje przed liftingiem: Airbus Industrie A340-600.

Jestem ciekawy jakie będą wrażenia osób, które polecą odświeżoną maszyną. Dajcie znać na forum :)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Na loty w grudniu jest "straszny grat". Od czego to zależy?

#152 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:19 

niebieski
przemos74 napisał(a):

Grudniem bym się nie przejmował specjalnie, bo czasu jest dużo. U mnie jeden odcinek wykonuje odnowiony, a drugi stary samolot. Z info na FT wynika, że z 17 A340 we flocie IB 10 jest już po retroficie (najnowszy samolot oddali do użytku 1 lipca). 5 lipca odcinek MAD-SCL odbywał się na nowej maszynie, więc niektórzy mogą trafić na tę wersję już teraz.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Ok, dziękuję za informacje. W takim razie co jakiś czas będę sprawdzał na CMT czy coś się zmienia :)

#154 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:22 
Awatar użytkownika

srebrny
przemos74 napisał(a):

Ogólnie chodzi o to, że Iberia jest w trakcie odnawiania swojej floty A340-600. Podobno do końca roku mają być odnowione wszystkie, albo prawie wszystkie maszyny, mają być ekrany, nowe fotele itp. Nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale jest szansa, że do grudnia zmieni się Twój straszy grat na mniej strasznego, bo cały czas remontują kolejne sztuki.

#155 PostWysłany: 08 Lip 2014 20:31 

niebieski
przemos74 napisał(a):
Ok, dziękuję za informacje. W takim razie co jakiś czas będę sprawdzał na CMT czy coś się zmienia :)

Zamiast CMT proponuję sprawdzać jakie maszyny wykonywały loty na tej trasie ostatnio. Nie wiem, czy na CMT to będzie aktualizowane na bieżąco.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 12 Lip 2014 23:00 

Moi Drodzy,

mam takie pytanie - zakupiłam lot do Calamy w LAN, ale dostałam tylko potwierdzenie zakupu w pdf - wiecie może kiedy albo w jaki sposób dostanę e-ticketa?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 13 Lip 2014 17:38 

Możecie wyjaśnić co to jest CMT i jak się do tego dostać? :shock:

Ja sprawdzałem lot na http://www.seatguru.com/ i tam wyskakuje samolocik Airbus A340-600 (346) z pełnym wypasem tj: LCD wbudowane w siedzenie, dodatkowe zasilanie i co ciekawe wi-fi

#158 PostWysłany: 13 Lip 2014 17:47 
Awatar użytkownika

srebrny
www.checkmytrip.com
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 13 Lip 2014 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Na zakończenie mojego pobytu w Santiago kilka słów o samym wyjeździe. Z racji tego, że do dyspozycji na miejscu miałam tylko 5 dni, zdecydowałam się odpuścić sobie dalsze wyjazdy (Atacama itp.). Ubolewam nad tym, ale cóż - będę miała motywację wrócić jeszcze do Chile :-) Na forum (w tym wątku chociażby) wypowiadały się osoby, które naprawdę dobrze znają ten kraj. Ja po 5 dniach mogę co najwyżej powiedzieć, że liznęłam nieco Santiago i okolic. Osobom, które będą tam chociażby przejazdem w drodze do innych atrakcji Chile i które szukają sposobu na spędzenie tam paru dni mogę polecić następujące rzeczy (wszystko przetestowane przez mnie):

1) “Free walking tour” (in English) - nazwa odrobinę myląca, bo wycieczka oparta jest na idei “tours for tips”, czyli na końcu daje się napiwek przewodnikowi - można tyle, ile się uważa, choć rekomendowaną przez nich kwotą jest $5000 - oczywiście można więcej ;-) Sam tour naprawdę świetny, przewodnik (Franco) bardzo energiczny, przyjazny i znający się na rzeczy. Start o 10 lub 15 z Plaza de Armas, a potem m.in. pałac prezydencki, Museo Chileno de Arte Precolombino, Bellavista, Lastarria i inne aż do domu Pablo Nerudy, gdzie tour się kończy. Łącznie 4 intensywne godziny (z przerwą na lunch). Od domu Nerudy już tylko paręset metrów do Cerro San Cristobal, gdzie można wjechać funiculare na szczyt i podziwiać piękne widoki na miasto i andyjskie szczyty w tle. Najlepiej udać tam się w środku tygodnia, w weekend kolejki ogromne (głównie rodziny z dziećmi, na wzgórzu znajduje się także ogród zoologiczny). Przewodnik poinformował nas jeszcze o podobnej wycieczce po Valparaiso (o której ani słowa nie znalazłam wcześniej) i dał nam mapki jak tam dotrzeć (co też zrobiłam, opis poniżej). Polecam!

2) “Free walking tour” w Valparaiso - dojechałam tam autobusem Tur-Bus za stacji metra Pajaritos. Bilet tam $5500, bilet powrotny typu “open” $3700 - wracając podeszłam do kasy przewoźnika, i wypisano mi na bilecie godzinę odjazdu i numer miejsca w najbliższym autobusie. Podróż trwała ok. 1.5h, wysiadłam na centralnym dworcu w Valparaiso i chciałam złapać colectivo/micro do Plaza Anibal Pinto, ale na żadnej tablicy nie mogłam się dopatrzyć znajomych destynacji, więc z mapką w ręku prostą drogą doszłam na miejsce, co zajęło ok. 20 minut. Transport powrotny już znacznie łatwiejszy, bardzo dużo busów miało na tablicach “P. Montt”, co oznacza ulicę na której jest dworzec. Jednorazowy przejazd ok. $400.
Sama walking tour bardzo fajna, na początku byłam sama jedna i myślam, że nici z touru, ale okazało się że jednak nie. Gdy już ruszyliśmy z przewodnikiem (Alvaro) dołączyła do nas jeszcze para turystów z Brazylii. Nie wyobrażam sobie zwiedzania Valpo samemu, ascensores są niewidoczne z poziomu ulicy a wejścia do nich nieźle poukrywane. Przewodnik poprowadził nas po najładniejszych punktach widokowych i zabytkach. Cały tour trwał ok. 3 godzin i zakończył się obok nabrzeża. Na koniec oczywiście napiwek dla przewodnika.
http://www.freetourvalparaiso.cl

3) Dzień w Andach. W Santiago operują 2 wielkie firmy turystyczne: Turistik (największy) i Turistour (nieco mniejszy i odrobinkę tańszy). Oba reklamują się ulotkami we wszystkich chyba hotelach Santiago. Jedyną zorganizowaną wycieczką na którą się zdecydowałam (ceny tychże są raczej kosmiczne) była “Andes Panoramico” z Turistkiem (cena katalogowa $26.000, rezerwowane online 44 USD). Odebranie i odwiezienie do hotelu, a sama wycieczka to dzień w dwóch ośrodkach narciarskich w pobliżu Santiago: Farellones i Valle Nevada, z kilkoma godzinami na zimowe zajęcia (bądź też podziwianie Andów) w tym ostatnim, na wysokości 3000n.p.m. Widoki niesamowite, i na miejscu, i podczas niesamowicie krętej drogi (nie polecam osobom z chorobą lokomocyjną). Bez samochodu nie miałabym szans tam dotrzeć (a i samochodem w życiu bym się tej drogi nie podjęła). Wyjazdy tam organizowane są jednak tylko w sezonie zimowym. Niemniej jednak naprawdę było warto, Andy są piękne i majestatyczne.

4)Wycieczka do winnicy. Ja wybrałam największą w Chile winnicę Concha y Toro, z racji bliskiego położenia. Metrem numer 4 dojeżdża się do końcowej stacji Plaza de Puente Alto, a po wyjściu ze stacji można wsiąść do micro z tablicą “Concha y Toro” ($500) lub oczywiście wziąć taksówkę. Samo zwiedzanie najlepiej zarezerwować wcześniej na ich stronie, mają kilka tourów dziennie po angielsku i kilkanaście po hiszpańsku. Dostępne są 2 warianty, podstawowy ($9000) podczas którego zwiedza się ogrody winnicy, degustuje 3 wina i zwiedza “piwniczkę diabła”. Wybrałam tą właśnie opcję, ale w drugim wariancie ($19000) jest dodatkowo degustacja 4 innych win z sommelierem, więc jeśli ktoś jest fanem wina...Na koniec otrzymuje się w prezencie kieliszek z logo winnicy.

I jeszcze kilka ogólnych uwag o Santiago:
- najlepiej oczywiście podróżować komunikacją publiczną, rozbudowany system, trzeba wykupić kartę bip którą potem można dowolnie doładowywać.
- jadąc z lotniska wykupiłam sobie na tymże transport do hotelu z firmą transvip - mogę szczerze polecić, za $6800 podrzucą 6-osobowym busikiem gdzie chcecie. Z powrotem jednak, znając już system metra i mając kartę bip, użyłam kombinacji metro do stacji U. de Santiago ($630), a stąd Tur-Busem na lotnisko ($1500 w jedną stronę, kursują co 20 minut).
- tym co mnie uderzyło jest niesamowita ilość bezdomnych psów na ulicach miast. Myślałam że w Bułgarii jest pod tym względem źle, ale Chile bije ją pod tym względem na głowę. Straszne i smutne.

I to by było na razie na tyle, jeśli ktoś miałby jakieś pytania co do tego, co napisałam to śmiało :-)
 Profil Relacje PM off
merol777 lubi ten post.

#160 PostWysłany: 13 Lip 2014 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Ladyage napisał(a):
- jadąc z lotniska wykupiłam sobie na tymże transport do hotelu z firmą transvip - mogę szczerze polecić, za $6800 podrzucą 6-osobowym busikiem gdzie chcecie.

Sam zawsze tak robię. Gorzej jest z zamówieniem busika z powrotem. Miałem kiedyś przygodę, że zamówiłem busa a przysłali kierowcę z osobową toyotą. Upewniam się, że jadę za 6000, on że tak. A na lotnisku chcą ode mnie 2 razy tyle. Mała awantura i się udało ale pewnie niektórzy zapłacą...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość