Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Karta maestro
#21 PostWysłany: 28 Sty 2014 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
W Niemczech sa duze problemy w placeniu kartami ING, bank tlumaczy to "lepszymi zabezpieczeniami w PL niz w DE" cokolwiek ma na mysli :)
 Profil Relacje PM off  

Sporo taniej niż ostatnio 🔥😲 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca (+ zwiedzanie Lizbony) za 1517 PLN❗🌴 Sporo taniej niż ostatnio 🔥😲 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca (+ zwiedzanie Lizbony) za 1517 PLN❗🌴
Grudniowa ucieczka do Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu nad morzem za 1399 PLN 😎 Grudniowa ucieczka do Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu nad morzem za 1399 PLN 😎
#22 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Potwierdzam: w Holandii nie za łatwo jest zapłacić Maestro - czasem terminal nie przepuszcza, a jeśli tak to sprzedawca oczekuje płatności Visą...
Natomiast w Belgii praktycznie poza sieciówkami międzynarodowymi (Carrefour/Mc Donald's) to w ogóle mi się nie udało zapłacić Maestro. :x
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Maj 2014 03:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Powróce do tematu. Mam kartę Maestro do konta Euro w ING. Za żadne skarby karta nie idzie placic na Bravofly lub tez na innych tego typu stronach... JAk sprawdzałem w validate card to ... :

Luhn Algorithm Check
The credit card number you entered passed the Luhn Check and is therefore a valid credit card number!

Major Industry Identifier

This credit card number belongs to the Merchandising and banking/financial industry.

Issuer identification number

We couldn't find an institution that matched your credit card number. Sorry.

Personal Account Number

Your personal account number is XXXXX and your checksum is X.

Wiec generalnie nie widzi jej jako maestro. To karta no name. Ktoś ma podobny problem z Maestro/ ING czy to odosobniony przypadek? O millenium Banku mowiliscie, a coś o ING? Komus udało się placic on-line?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Maj 2014 08:39 
Awatar użytkownika

Loty: 613
Kilometry: 729 492
niebieski
Karta Maestro z Millennium działa na tripsta.it i vologratis.it, także można sporo zaoszczędzić, niestety bank wprowadził opłatę 4,99 zł na miesiąc

#25 PostWysłany: 27 Maj 2014 09:07 

patrykdo napisał(a):
mam kartę Maestro z Ing i podczas ostatniej wizyty w kraju tulipanów niestety nie zadziałała:(

Wlasnie wrocilem z Krety i karta Maestro"Voyager" wydana przez Millennium bank(podpieta pod rachunek w euro) totalnie nie dzialala.W momencie wlozenia karty do terminala ,nawet przed wprowadzeniem pin wszedzie wskazywalo blad.Przez to musialem dokonywac platnosci z przewalutowaniem.Sprawe zglosilem do Millenniumm.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Maj 2014 09:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
roznica miedzy kursem skupu a sprzedazy euro na alior kantor to 2 grosze
ewentualna strata gdyby sprzedac niewydana kase praktycznie zadna - skad w Was takie zamilowanie do płatnosci kartami ?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Maj 2014 10:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziekuje za odpowiedzi. A ktoś ma jakieś doświadczenia w płatnościach karta Maestro z Ing?

Szczególnie wkurza mnie ze nie można placic na tej stronie viaggiogratis.it. Są mega duże zniżki dla posiadaczy kart Maestro.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 27 Maj 2014 11:07 
Awatar użytkownika

niebieski
U nich nie przechodzi jakakolwiek Maestro niezależnie od banku - te zniżki są czysto wirtualne.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 27 Maj 2014 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
correos napisał(a):
roznica miedzy kursem skupu a sprzedazy euro na alior kantor to 2 grosze
ewentualna strata gdyby sprzedac niewydana kase praktycznie zadna - skad w Was takie zamilowanie do płatnosci kartami ?

Po prostu wole nosic przy sobie karte niz gotowke :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Maj 2014 11:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pawel_T napisał(a):
Po prostu wole nosic przy sobie karte niz gotowke :)

....by na forum pozniej opisywac swoje cieple relacje z Aliorem :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 27 Maj 2014 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Mareckipl napisał(a):
U nich nie przechodzi jakakolwiek Maestro niezależnie od banku - te zniżki są czysto wirtualne.

A ty pisałeś ze masz też Maestro. Z jakiego banku? Próbowales tam placic?

No to lipa. Nic nie zdziałam z karta z ING.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ponawiam pytanie. Czy komus kartą Maestro z ING udalo sie cokolwiek zaplacic na stronach z biletami?

I czy komukolwiek udalo się coś kupić dowolną karta maestro na viaggiogratis.it. Dziękuje za uwagę :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:23 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
iwan-82 napisał(a):
I czy komukolwiek udalo się coś kupić dowolną karta maestro na viaggiogratis.it. Dziękuje za uwagę :)

Na tej stronie nie da się kupić biletów żadną kartą Maestro. Dyskusja na ten temat była już kiedyś na forum.

#34 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:20 
Awatar użytkownika

niebieski
J29 napisał(a):
iwan-82 napisał(a):

Na tej stronie nie da się kupić biletów żadną kartą Maestro. Dyskusja na ten temat była już kiedyś na forum.

A to dziwne. Ale jak do nich napisałem @, dlaczego mi się nie udaje, to stwierdzili, że musi być credit card. Niby takie wyjaśnienie. Ale ciągnąłem temat dalej i niby przetestowali możliwość płatności i im przesło :D
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Karta Maestro
#35 PostWysłany: 05 Cze 2014 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

Szukam możliwości wyrobienia karty Meastro, najlepiej bezkosztowo lub jak najniższym kosztem.
Znalazłem fajną opcję - karta pre-paid Maestro w ING. Jedyny problem to taki, że nie jest możliwe wykonywanie płatności internetowych, co sprawia, że karta byłaby dla mnie bezużyteczna.

Czy ktoś może coś polecić? Jestem w stanie też zawrzeć umowę z bankiem o rachunek osobisty, jednak nie chciałbym ponosić dużych kosztów za rachunek, bo mam już konto w innym banku.
Dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Karta Maestro
#36 PostWysłany: 05 Cze 2014 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 613
Kilometry: 729 492
niebieski
Kartę Maestro możesz otrzymać do konta internetowego w Banku Millennium

#37 PostWysłany: 05 Cze 2014 19:09 

ja mam pekao sa, płatności internetowe przechodzą do tego jest ubezpieczenie podróżne i medyczne za granicą do konta. ja mam konto dla osób <30 r.ż, bez opłat, opłata za kartę 2zł, jak się ma 4 transakcje miesięcznie to też za 0.
 PM off  

#38 PostWysłany: 06 Cze 2014 23:15 
Awatar użytkownika

niebieski
W PKO juz nie wydaja. Pytalem sie. Nie polecam z Ing. Nie dokonasz zadnej transakcji na loty, hotele. Lepiej juz z Millenium.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 07 Cze 2014 14:58 

oczywiście, że wydają. Standardowo do konta jest Mastercard ale jak powiesz, że Ci zależy na maestro to bez problemu dostaniesz.
 PM off  

#40 PostWysłany: 07 Cze 2014 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
iwan-82 napisał(a):
W PKO juz nie wydaja. Pytalem sie. Nie polecam z Ing. Nie dokonasz zadnej transakcji na loty, hotele. Lepiej juz z Millenium.

Czemu wprowadzasz ludzi w błąd? Mam maestro z ING. Nie raz kupowałem nią bilety lotnicze, ostatnio jakoś 2 dni temu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości