Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 25 Wrz 2012 10:23 

Ja zamawiałem online tu http://www.jaltour.de/457.0.html przesyłka w ciągu tygodnia w cenie jrp. Napisz do nich maila jak masz pytania pomimo, że strona niemiecka to po angielsku można spokojnie ,

Urlop z wyżywieniem w Dubaju za 2786 PLN 🌤️👙 Pobyt w legendarnym statku Queen Elizabeth 2 Urlop z wyżywieniem w Dubaju za 2786 PLN 🌤️👙 Pobyt w legendarnym statku Queen Elizabeth 2
SZTOS🔥 Leć do Nowego Jorku już od 1095 PLN (w obie strony)🗽🤩✈️ SZTOS🔥 Leć do Nowego Jorku już od 1095 PLN (w obie strony)🗽🤩✈️
#82 PostWysłany: 25 Wrz 2012 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Ja akurat kupiłem tutaj:
http://www.jrpass.com/

Przesyłka kurierem z Wielkiej Brytanii dotarła do mnie dwa dni po złożeniu zamówienia.

Dla potomnych: Nie, nie ma limitu kilometrów, można jeździć dowolnymi pociągami JR poza Shinkansenami Nozomi i kilkoma innymi, można ale nie trzeba zrobić rezerwacji na miejsca w shinkansenie, po przyjeździe do Japonii trzeba wymienić exchange order (dokument który się kupuje) na właściwy rail pass. Najlepiej na lotnisku, bo tam wszyscy w punkcie obsługi JR mówią po angielsku. Dobrze mieć od razu wydrukowaną listę pociągów którymi się chce jechać, to od razu zrobią rezerwacje.

#83 PostWysłany: 25 Wrz 2012 13:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Super dzieki tygrysm :D Skozystam ze strony ktora podales.

#84 PostWysłany: 25 Wrz 2012 13:47 
Awatar użytkownika

Rezerwacje dobrze jest mieć, ale wcale nie trzeba ;) Zazwyczaj na 15-18 wagonów, 3-4 są bez rezerwacji i jeżeli nie jest to weekend ani święto, to ze znalezieniem miejsca nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 25 Wrz 2012 20:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Mateusz napisał(a):
Powiedzcie mi jak najtaniej dostać się do Kamakury z Tokio? Czy będzie tam widać Fuji?
Jak najtaniej do Narita dojadę z dzielnicy Asakusa?
Czy kupię gdzieś pass na metro w Tokio za 900 yenów (2dni) jak na lotnisku?

Do Kamakury: ze stacji Tokyo pociągiem JR Yokosuka Line. Z Shinjuku pociągiem JR Shonan Shinjuku Line (kierunek Zushi). Koszt jednego i drugiego 890Y lub na JR Pass. Nie wiem jak z Fuji, jak ja byłem to Fuji była cały czas we mgle i w ogole jej nie widziałem.
Ze stacji Asakusa do Nairty Keisei Limited Express za 1060Y z przesiadką na Aoto lub bezpośrednio za 1240Y.
Znalezione na Japan Guide ;) serio, tam jest wszystko. Pewnie o passie za 900Y też jest. Mi się wydaje, że były wszędzie w automatach, ale ręki nie dam sobie uciąć.

kangaroo1983, na zdrowie ;)

#86 PostWysłany: 26 Wrz 2012 15:44 
Awatar użytkownika

niebieski
No to sam sobie odpowiedziałeś, że się da :) Ja znalazłem info na japan-guide i być może tam jest nieaktualne.

#87 PostWysłany: 27 Wrz 2012 00:28 

kangaroo1983 napisał(a):
ZMR napisał(a):
Taki troche z Ciebie leniuszek co?!
Masz przeciez podana strone gdzie mozesz to wszystko sprawdzic.

Skarbie, nie jestem leniuszkiem i znalazlam juz sobie wszystko. A forum jest do tego zeby zadawac idiotyczne pytania jak moje w poprzednim poscie.

Nie moge sie z Toba zgodzić.Forum jest od sensownych pytan.Dlatego nazwalem Cie leniuszkiem;).
 PM off  

#88 PostWysłany: 27 Wrz 2012 01:20 

Dla szukania pociągów i transportu w japonii tylko hyperdia.com !

#89 PostWysłany: 05 Lis 2012 15:45 

Dzień dobry
Mam pytanie; proszę o informacje ile kosztował bilet kolejowy Tokyo – Kyoto
Byłem w Japonii 18 dnii przez pierwsze 4 po Tokyo chodziłem z synem i normalnie kupowałem bilety na przejazdy.
Następnie mieliśmy na 14 dni wykupionego JR-a i z jego pomocą podróżowaliśmy po Japonii (kupiony w Pradze Czeskiej – chyba najtaniej zw na kurs)
Podróżując za pomocą JR-a nie zwracałem (bo nie musiałem) uwagi na ceny biletów kolejowych
Trasa jaką pokonałem w 14 dni w tym roku z synem to: Tokyo – Nikko tu jezioro Chuzenji autobusem nie JR płaciłem normalnie – Kyoto – Kogashima tu też Sakurajima, Chiran (Muzeum Pokoju Pilotów Kamikadze) prom na Sakure i Chiran (autobus) płaciłem – Hiroshima tu też Miyajima – Osaka tu też w miasteczko-wsi Tanowa cały dzień na plaży (do Tanowy płaciłem za trzy lub cztery stacje - pociąg prywatny) i powrót do Tokyo a właściwie na Narite

Pytanie moje jest stąd ponieważ przyszłym roku wybieramy się do Japonii całorodzinie i chcę zaplanowac wydatki.

pozdrawiam
Marek
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 05 Lis 2012 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Zależy, czy Shinkansenem, czy zwykłym pociągiem. Shinkansen dojedzie do Kyoto w jakieś 2.5h i koszt około 10000-12000 jpy, pociąg zwykły jakieś 5-6h i koszt około 5000-6000 jpy.

#91 PostWysłany: 05 Lis 2012 16:52 

bardzo dziekuje przydatne informacje
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 14 Lis 2012 11:28 

Poskładałem swój powrót a w zasadzie nie tylko swój bo lece z kumplem.Pochwale sie.
Wygląda to tak:

A.Brak dolotu z PL

B.22.01.2012 MXP-NRT 14:55/10:40 23.01.2012 400 pln Hombu Dojo plus zwiedzanie Tokyo i moze okolic

C.26:01. NRT-SAPPORO 15:25/17:05 5190Y x4,16pln/215,68pln snowboard w Niseko

D.29.01 SAPPORO-OSAKA 15:10/17:25 4055 Y/168,51pln

E.29.01 OSAKA-HONG KONG 21:10/00:35 8490 Y352,81pln szybkie zwiedzanie Hong Kong

F.30.01 HONG KONG-COLOMBO przez SINGAPUR/6h 10:25/22:20 705,24pln szybkie zwiedzanie Singapur

G.COLOMBO-PARIS CHARLES DE GAULLE 1071pln 11dni na Sri Lance/zwiedzanie plus Paryż ewentualnie dojo Tissier

H.Brak dolotu do PL

Cena lotów:2913,24pln RT wraz z bagaźem sztuk 1x15kg w większosci poza podręcznymi oraz dodatkowy 1 posiłek na trasie SIN-CMB 35pln;/.Plus przeloty po JP.

Podsumowując.Nieznacznie cene podwyższa kurs jena oraz konieczność dokupienia 1 walizki na lotach JP-Sri Lanka.
 PM off  

#93 PostWysłany: 14 Lis 2012 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Marek23 napisał(a):
Dzień dobry

Pytanie moje jest stąd ponieważ przyszłym roku wybieramy się do Japonii całorodzinie i chcę zaplanowac wydatki.

Wszystko zależy od Waszego budżetu. JR Pass jest niewątpliwie najwygodniejszy, ale jednak najdroższy - a dla całej rodziny to jest już dość duży koszt.
Dużo tańszą alternatywą jest wyjazd w terminach, kiedy Seishun 18 Kippu (http://www.japan-guide.com/e/e2362.html) jest ważny - minusem jest to, że można podróżować tylko pociągami zwykłymi (dziennymi, choć są wyjątki) i traci się trochę czasu na przemieszczanie się. Można też wybrać Bus Pass (3,4,5 - dniowy) (http://willerexpress.com/x/bus/dynamic/ ... c/buspass/) - wygodny o tyle, że można podróżować busami w nocy (na przykład nocka na trasie Tokyo - Kyoto) oszczędzając dodatkowo sporo na noclegu.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 14 Lis 2012 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Sama właśnie spędziłam weekend nad planowaniem wyjazdu i szukaniem informacji o najtańszych sposobach podróży po Japonii, bo będziemy się starali utrzymać koszta w jakichś sensownych granicach i też wyszło mi, że busem najsensowniej. Szkoda tylko, że podróż Shinkansenem mnie ominie :<
Mamy tydzień na miejscu - jeśli chodzi o koszta podróży po Japonii wychodzi mi 10000 yen za 3 dniowy bus pass + 3600 yen za Nikko pass + ok 1250 yen pociąg Kyoto - Nara - Kyoto + bilety miejskie (500 yen w Kyoto, nie wiem jeszcze który bilet w Tokyo). Wychodzi ok połowę taniej niż JR pass.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 16 Sty 2013 12:52 

Sam wybrałem JRpass na 7 dni bo tyle właśnie spędzam w Japonii, jeżeli ktoś chce szybko przemieszczać się pomiędzy miastami to jednak jrpass jest najlepszy, dodatkowo doliczając przejazdy na lotnisko i oszczędności na komunikacji w miastach (Tokyo, Osaka-Kyoto - można na JRpass przemieszczać się całkiem sprawnie) to nie wychodzi tak drogo. Właśnie siedzę sobie w fajnym hostelu w Miyajimaguchi (Backackers) i jutro wybieram się na zwiedzanie Miyajimy (prom za free z JRPass).
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 16 Sty 2013 12:59 

Tomek73 napisał(a):
Sam wybrałem JRpass na 7 dni bo tyle właśnie spędzam w Japonii, jeżeli ktoś chce szybko przemieszczać się pomiędzy miastami to jednak jrpass jest najlepszy, dodatkowo doliczając przejazdy na lotnisko i oszczędności na komunikacji w miastach (Tokyo, Osaka-Kyoto - można na JRpass przemieszczać się całkiem sprawnie) to nie wychodzi tak drogo. Właśnie siedzę sobie w fajnym hostelu w Miyajimaguchi (Backackers) i jutro wybieram się na zwiedzanie Miyajimy (prom za free z JRPass).

Jak za free?
Przecież zapłaciłeś za JRpassa wiec płacisz za prom w ramach tego biletu.
 PM off  

#97 PostWysłany: 16 Sty 2013 13:05 

ZMR napisał(a):
Jak za free?

Taki skrót myślowy, chodziło mi o to że nie płacę dodatkowo za prom.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 16 Sty 2013 13:41 

Tomek73 napisał(a):
ZMR napisał(a):
Jak za free?

Taki skrót myślowy, chodziło mi o to że nie płacę dodatkowo za prom.

Tomek wiem!Ale jestem czepialski!:D
Baw sie dobrze w JP.
Ja siadam w NRT w środe.
 PM off  

#99 PostWysłany: 17 Sty 2013 01:04 

smkmx napisał(a):
Tym, którze zdecydują się na zwiedzanie Tokia metrem polecam bilet dwudniowy na wszystkie linie. Więcej informacji tutaj: http://www.tokyometro.jp/en/ticket/valu ... html#anc02

Bardzo ważna uwaga - bilet można kupić TYLKO na lotnisku! Można kupić oczywiście kilka sztuk, bilety opłacają się o wiele bardziej niż zwykłe jednodniowe, które można kupić we wszystkich automatach.

Może ktoś się orientuje:

1. jak najkorzystniej (koszt) dostać się do strefy linii metra z lotniska Narita ?

2. czy podbny bilet 2(+) dniowy jest dostępny dla przyjezdnych w Osace ?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 17 Sty 2013 02:28 

w osace jest kansai thru pass
jest 2 dniowy można jeździć metrem i podmiejskimi np do Kioto, Kobe czy Nary
dostępny na lotnisku i na większych stacjach np na namba albo umeda

co do Tokio to bilet na lotnisku albo jednodniowka z automatu za 1000 yen na Tokio metro i Toei
za 710 jest tylko na Tokio

kansai thru pass nie jest godzinowy, a ważny od pierwszego przejścia przez bramkę do ostatniego pociągu tego samego dnia

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości