Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 05 Paź 2025 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 585 094
Leciałem do Omanu z transferem w ZEA Szardza i miałem ze sobą w bagażu podręcznym Walkie Talkie ( wyprawa w góry Al-Hajar) . Wiem, że to nie dron, ale może być analogia, bo tez są zakazane w ZEA. Na transferze do Omanu nie był problemu, a przed gate jest security. Na powrocie postanowiłem wyjść na miasto i na security a dokładnie custom przyczepili się do Walkie Talkie. Zabrali paszport spakowali sprzęt i zaprosili na wyjaśnienia. Trwało to około 40 minut i po tym jak zaproponowałem, że wrócę na departure celnik odprowadził mnie na kontrole paszportową i znów byłem na transferze. Wszystko było miło i spokojnie z ich strony, ale trzeba uważać. Przed gate na lot do Polski znów security i tym razem się przyczepili. Opowiedziałem, że już mnie celnicy przesłuchali i mnie puścili, Myślę że z dronem może być podobnie bo dla obcokrajowców jest zakazany. Pewnie zależne na kogo się trafi na security na transferze. Przy wyjściu zawsze się przyczepią.
Jeszcze jedna ciekawa sprawa. Otóż wraz z żoną postanowiliśmy zwiedzić muzeum samochodów obok lotniska. Mieliśmy prawie 5 h czekania. Poszliśmy na smart gate i ja przeszedłem bo na tym paszporcie byłem już w ZEA. Żona miała nowy paszport i smart gate jej nie przepuścił a strażnik stwierdził że żeby wyjść na miasto potrzeba co najmniej 6 h pomiędzy lotami i jej nie puścił. NA szczęście w całym porcie jest free wifi więc komunikacja była.
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN
Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍 Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości