Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Cze 2024 12:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Za FT. Niektorzy mowia ze nic nie urywa :-) Ale a) dawno nie bylo tu EZE w C, b) moze na 2ga najdluzsza trase TK jest OK?
A dodatkoqwo moze ktos wykombinuje cos wiecej, zwlaszcza na stopoverach/layoverach.
"6 FREE TRANSFERS PERMITTED ON THE PRICING UNIT - 3 IN EACH DIRECTION"
Sprawdzilem od 10/24 do 2/25, ale pewnie jest wiecej.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-06-23 o 12.02.07.png
Zrzut ekranu 2024-06-23 o 12.02.07.png [ 87.21 KiB | Obejrzany 3489 razy ]
Zrzut ekranu 2024-06-23 o 11.43.05.png
Zrzut ekranu 2024-06-23 o 11.43.05.png [ 110.29 KiB | Obejrzany 3489 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN
Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍 Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍
#2 PostWysłany: 23 Cze 2024 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 676 388
HON fly4free
Tydzień temu chciałem to wrzucić, ale stwierdziłem że za drogo. Dobrze, że ktoś się zdecydował Wchodziło więcej terminów, w tym majówka. Stopa w GRU mi się nie udało wymusić, ale jakoś długo nad tym nie siedziałem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Cze 2024 12:22 
Awatar użytkownika

platynowy
jakis potencjal jest:
THE FARE COMPONENT MUST BE ON
ONE OR MORE OF THE FOLLOWING
ANY TK FLIGHT OPERATED BY TK
ANY TK FLIGHT OPERATED BY CM
ANY CM FLIGHT OPERATED BY CM
ANY AR FLIGHT OPERATED BY AR
ANY LA FLIGHT OPERATED BY LA
ANY JJ FLIGHT OPERATED BY JJ
ANY LP FLIGHT OPERATED BY LP
ANY XL FLIGHT OPERATED BY XL
ANY 4M FLIGHT OPERATED BY 4M
ANY 4C FLIGHT OPERATED BY 4C
ANY G3 FLIGHT OPERATED BY G3
ANY AV FLIGHT OPERATED BY AV
ANY TK FLIGHT OPERATED BY AV.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 10 Lip 2024 16:09 

Loty: 464
Kilometry: 602 483
Dla tych co mają Golda w TK jest to najlepsza opcja na przedłużenie swojego statusu o 2 kolejne lata, wychodzi najtaniej a liczba mil którą się dostaje akurat wystarczy na przedłużenie statusu
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 24 Wrz 2024 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 676 388
HON fly4free
[TD] Teraz SCL w podobnej cenie. Na screenie loty w lecie - 2-17.07

Załączniki:
scl.png
scl.png [ 12.07 KiB | Obejrzany 2486 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Wrz 2024 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Znaczy w zimie :)
Właśnie leciałem do EZE w klasie bydlęcej. Ten stop techniczny w GRU to masakra, trwa strasznie długo, jest w tym czasie mnóstwo zamieszania, i w C też będzie, więc na tej nodze, kiedy jest głęboko w nocy to bardziej oferta dla tych, którzy śpią w każdych warunkach (a ci i w bydlęcej przetrwają :) )
 Profil Relacje PM off
nelson 1974 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 24 Wrz 2024 13:46 

srebrny
Tylko, że Y kosztuje 40% C, więc średnio się opłaca.
Do tego LF zwykle 100%,więc nie wiem, jak Ty, ale ja na siedząco średnio sypiam.
I tak, jak już wspomniano, za C będzie blisko 7x więcej mil.
Ale co, kto lubi 😉
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Wrz 2024 14:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Oj @jacek96 a co jeśli bilet kosztuje jednak 15% a mil wpada 1/3 mnej - czy nawet tyle samo? Piszę z autopsji. Wypada porównywać cenę promocyjną do promocyjnej a nie inaczej

A w moim poprzednim wpisie było głównie o upierdliwości międzylądowania- dla wszystkich.

Lecąc iberia czy latamem tego nie masz

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:01 

srebrny
To wrzuć tutaj za 1k Rt, może być nawet eze, jak na screenie, a nie scl, o którym piszemy.
Data obojętna.
Nawet może być LA, czy IB, choć TK, to inna liga 😉
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Powtarzam, piszę o niedogodności międzylądowania w GRU, na razie dotyczy to lotów do EZE, do SCL TK jeszcze nie lata.

Niech będzie, jedt jeden plus tego międzylądowania (pewnie jak ma się szczęście). Na GRU można zobaczyć taki śliczny pawilonik

Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:17 
Awatar użytkownika

platynowy
pabien napisał(a):
do SCL TK jeszcze nie lata.

Nie pamiętam, kiedy zaczynają, ale chyba wkrótce (a może nawet już zaczęli?):

https://loyaltylobby.com/2024/09/24/air ... rom-1791e/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:22 

HON fly4free
pabien napisał(a):
Znaczy w zimie :)
Właśnie leciałem do EZE w klasie bydlęcej. Ten stop techniczny w GRU to masakra, trwa strasznie długo, jest w tym czasie mnóstwo zamieszania, i w C też będzie, więc na tej nodze, kiedy jest głęboko w nocy to bardziej oferta dla tych, którzy śpią w każdych warunkach (a ci i w bydlęcej przetrwają :) )

W C nie ma specjalnego zamieszania, ok, trochę sprzątają zwalniające się fotele i zmienia się załoga, ale można spokojnie zająć się sobą oglądając film itp., albo rozłożyć fotel i spać. Postój w GRU trwa ok. 1h15-1h30 w zależności jak się trafi, z czego ostatnie 20-30 minut to już praktycznie przygotowanie do startu i kołowanie. Dla porównania - postój w SIN w drodze do MEL oznacza konieczność: 1) wyjścia z wszystkimi bagażami z samolotu 2) przejścia przez ponowną, dość upierdliwą (choć miłą pod kątem pracowników) kontrolę bezpieczeństwa 3) czekanie z pół godziny w gejcie. Jest za mało czasu, żeby w tym czasie dojść do jakiegoś landżu i sensownie z niego skorzystać np. biorąc prysznic. IMO to jest zdecydowanie bardziej upierdliwy postój niż po prostu pozostanie na pokładzie.

Ostatnio edytowany przez marek2011 24 Wrz 2024 15:26, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
18 grudnia (@tropikey)

@marek2011 w moim przypadku było to raczej 2h i z tego co widzę jest to normą.

Ok, może się mylę ale to międzylądowanie serio wydaje mi się być sporym minusem - robi ci się 17h lotu. W wersji dziennej było to zaskakująco do przeżycia, ale powrót będę miał nocny.

I zdaje się w C mają tę same procedury bezpieczeństwa co by znaczyło, że w pewnym momencie muszą zidentyfikować właściciela bagażu w schowku (chyba, że robią to jakoś inaczej w A350 w C są raptem 32 miejsca.

Edit - no w pełni się zgadzam, że opcja z wychodzeniem to wyższy level upierdliwości
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:38 
Awatar użytkownika

platynowy
Postój w GRU nawet w bydlęcej jest ok.... jeśli się wyjdzie że swojego boxu i poświęci czas na przeszkadzanie wszystkim przy otwartych drzwiach. Jest jakieś zajęcia i przez godzinę można powdychac normalne powietrze, no i człowiek przez chwilę się czuje prawie jak w Brazylii.
Ps. I po focie widzę, że również ten sport uprawiałeś.
 Profil Relacje PM off
pabien lubi ten post.

#15 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:43 

HON fly4free
@pabien: identyfikacja bagaży w C ostatnio przebiegała w ten sposób, że steward dosłownie przebiegł przez kabinę pobieżnie pokazując walizki i potwierdzająco pytał się, czy to moja. Kumpel spał w tym czasie i potwierdziłem, że to jego bagaż. Całość trwała w całej kabinie może 45-60 sekund.
Natomiast to że cała podróż się wydłuża to jest oczywiste - w tym sensie oczywiście bezpośrednie loty są wygodniejsze / krótsze.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
jaco027 napisał(a):
Ps. I po focie widzę, że również ten sport uprawiałeś.

Najpierw zidentyfikowałem miejsce leżące a później uprawiałem spacery, wyglądałem przez drzwi i przeszkadzałem sprzątającym (choć było mi trochę glupio)

Załoga samolotu zachowywała się przy tym cudownie, interweniowała dopiero wtedy, gdy się przeginalo z przeszkadzaniem.

No i fakt to powdychanie powietrza brazylijskiego przed powietrzem w Buenos, które o tej porze roku jest takoe jak nasze, tyle że niektóre drzewa jeszcze liści nie maja
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 24 Wrz 2024 16:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Welcome to the club
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Wrz 2024 15:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Szeryfito napisał(a):
Dla tych co mają Golda w TK jest to najlepsza opcja na przedłużenie swojego statusu o 2 kolejne lata, wychodzi najtaniej a liczba mil którą się dostaje akurat wystarczy na przedłużenie statusu

Czy faktycznie tak jest? Nie twierdzę, że nie, ale mi to nie wychodzi....
Z tego co widzę, loty z ARN są w taryfie J, za którą (z uwzględnieniem statusu Elite) według kalkulatora na stronie TK wychodzi na trasie ARN-IST-GRU-SCL (RT) łącznie ciut ponad 26k mil. O ile dobrze kojarzę, status przedłuża się o kolejne 2 lata, jeśli w pierwszym roku obowiązywania aktualnie posiadanego uda się zebrać 30k mil albo do końca drugiego roku 45k mil, zatem te 26k to za mało. Nie wykluczam jednak, że źle coś liczę (co by mnie w sumie ucieszyło i być może zachęciło do zakupu :D ).

EDIT: przepraszam - mój błąd, bo poszedłem na skróty i do kalkulatora na stronie TK wrzuciłem ARN-SCL, a po rozbiciu tego na odcinki ARN-IST + IST-GRU + GRU-SCL wyszło w taryfie J i z Elite 15.272 mil x 2 = 30544, więc przy założeniu zdobycia tych mil w 1. roku, faktycznie wychodzi na to, że jest akurat na ten cel :)

Czy ktoś bardziej obyty z liczeniem urobku milowego w TK mógłby potwierdzić powyższe?

Ostatnio edytowany przez tropikey, 29 Wrz 2024 18:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Wrz 2024 16:23 

srebrny
@marek2011
Jesteś przekonany, że postój w SIN zakłada ponowne security? Leciałem KLMem z AMS do DPS, z międzylądowaniem w SIN i o ile potwierdzam, że z samolotu trzeba wyjść, to wcale nie trzeba mieć oddzielnego security, bo nadal się zostaje pod gatem w "szklanej otoczce". Trzeba grzecznie posiedzieć 40 minut, odbić BP jeszcze raz i z powrotem zająć to samo miejsce...

No i jak to w SIN, nawet pilnując boarding group :lol:
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 29 Wrz 2024 19:58 

srebrny
TK jest odprawiany przy gejcie, gdzie jest wyjątkowo dod.security, a nawet posterunek policji😉
@tropikey dobrze liczysz, będzie tyle mil naliczonych. Trzeba zawsze oddzielnie odcinki wbijać.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piotrger oraz 4 gości