Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Paź 2019 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
Mam doświadczenie spania na dziko w Alpach austriackich. Nie było problemów, żeby spać na dziko w jakiś ustronnych miejscach oraz z dala od atrakcji turystycznych. W ten sposób przespałem kilka dobrych nocy. Najczęściej zjeżdżałem rowerem z głównych dróg nieco na bok tam, gdzie ciężko dojechać autem i nie było problemu z rozbijaniem się incognito. Oczywiście jak wszędzie, rozbijałem się wieczorem i zwijałem rano. Raz nawet chyba na prywatnym terenie się rozbiłem, gdzie z lokalnej drogi było namiot widać, ale nikt się rano nie pojawił, bo też budynków nie było w pobliżu. Więc zdecydowanie w Szwajcarii byłoby podobnie z tym rozbijaniem. Wydaje mi się, że problem z rozbijaniem na dziko jest wtedy, kiedy jedzie się samochodem. Samochód trzeba gdzieś zaparkować, więc w takie miejsca najczęściej jeżdżą inni ludzie i trudniej się schować. A rowerem czy pieszo z plecakiem problemów by nie było, bo zawsze można wejść tam, gdzie sokoli wzrok nie sięga, a prawdopodobieństwo, że ktoś się pojawi w trudno dostępnym miejscu między zmierzchem a świtem jest bardzo małe, a jeśli już ktoś by się pojawił to niegroźny turysta.
 Profil Relacje PM off  

Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣 Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣
Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍 Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍
#22 PostWysłany: 30 Paź 2019 16:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja bylem autem I spalem w namiocie, ogolnie robilem tak jak ty, namiot rozbity po zachodzie, bez halasu, ognisk czy latarek, spakowany zaraz po wschodzie I dalej. Auto zaparkowane jakies 200m z dala zebym slyszal wlamanie itd. Ogolnie bezproblemu, miejsca wybieralem rozne, lasy, przy parkingu przy drodze itd. Ale bylo to raczej krzaki z dala od cywilizacji niz kampingi z widokiem :-)
 Profil Relacje PM off
NikodemFM lubi ten post.

#23 PostWysłany: 30 Paź 2019 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
To fakt, z widokowymi noclegami nieraz może być wtedy problem, coś za coś. Ale czasami może się udać i to całkiem dobrze. Mi przykładowo się udało w kilku miejscach, tu 2 przykłady:

Załącznik:
P1300502.JPG
P1300502.JPG [ 518.23 KiB | Obejrzany 4101 razy ]

Załącznik:
P1300291AAAA.jpg
P1300291AAAA.jpg [ 544.42 KiB | Obejrzany 4101 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 01 Lip 2024 09:18 
Awatar użytkownika

Wybieram się do Szwajcarii na 4-5 dni i chciałem spać pod namiotem. Czy ktoś ma do polecenia jakieś sprawdzone pola namiotowe ? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Lip 2024 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
Opisalam kilka w sasiednim watku: pod-namiotem-w-szwajcarii-opisy-kampingow-i-pol-namiotowych,1367,143462

Te miejsca maja sie dobrze, bo bylam na nich wiele razy od czasu napisania tamtego posta. W sumie moge dodac jeszcze kilka miejsc, ale wszystkie beda w podobnej okolicy.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości