Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Paryż - Bordeaux
#1 PostWysłany: 04 Paź 2012 01:11 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Potrzebuję dostać się 22/23 grudnia, jakimkolwiek środkiem transportu tańszym niż TGV, które w tym momencie wyskakuje mi za ~60e ;)

Z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
 Temat postu: Re: Paryż - Bordeaux
#2 PostWysłany: 04 Paź 2012 08:16 

niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Potrzebuję dostać się 22/23 grudnia, jakimkolwiek środkiem transportu tańszym niż TGV, które w tym momencie wyskakuje mi za ~60e ;)

Z góry dziękuję!

tak na moje oko to jest za wcześnie na kupno biletu na TGV na ten termin i, z tego co widzę, wynika to z nieustalonego nowego rozkładu jazdy(zmienia sie 2 tygodnie przed Twoim terminem ale sa to zmiany kosmetyczne).
nie wiem kiedy zostanie wstawiony nowy rozkład. na pewno dużo przed data 9. grudnia, tez na niego czekam.
spójrz na termin 3 tygodnie wcześniej i zobacz jakich cen i godzin odjazdów możesz spodziewać :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Paź 2012 09:55 
Redaktor F4F

Na stronie http://www.voyages-sncf.com/?rfrr=HomePage_body_france można już podglądnąć i przed świętami nie wygląda to za dobrze :P Dlatego szukam możliwej alternatywy. Chyba, że sprawdzam złą stronę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Paź 2012 10:00 

niebieski
Na stronie http://www.voyages-sncf.com/?rfrr=HomePage_body_france można już podglądnąć i przed świętami nie wygląda to za dobrze :P Dlatego szukam możliwej alternatywy. Chyba, że sprawdzam złą stronę?

sprawdzasz dobra stronę ALE, jak za pewne zauważasz, tych pociągów jest mało w ciągu dnia.
spójrz, tak jak wcześniej napisałem, ile ich jest 3 tygodnie wcześniej a zobaczysz ze jest ich sporo więcej. po prostu nie ma jeszcze wszystkich połączeń ustalonych, trzeba poczekać az pojawia sie wszystkie pociągi na czas po 8. grudnia.
nie ma sensu kupować czegokolwiek teraz bo potem bilety będą pewnie po 20-30euro i to na kilka pociagow rano/kolo poludnia....
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Paź 2012 14:23 

Loty: 263
Kilometry: 396 134
niebieski
W związku z tym, że obecnie studiuję w Bordeaux, to może przyda Ci się kilka informacji:

- jak już ktoś tu wyżej napisał, na razie bilety na TGV na ten termin w większości nie są dostępne, w związku ze zmianami, jakie będą od 9/10 grudnia. Bilety na te terminy będą w sprzedaży od 11 października. Na ogół pierwsze miejsca sprzedawane są od ok. 25 EUR, więc jeśli tym razem będzie tak samo, to może Ci się uda kupić bilet w bardzo dobrej cenie.

- możesz próbować umówić się z kimś na jazdę samochodem - w tym celu polecam www.covoiturage.fr. Jeśli dobrze kojarzę to na tej trasie koszty to na ogół ok. 40 EUR, ale sprawdź sobie jeszcze.

- jest jeszcze możliwość jazdy autokarem Eurolines, z tego co kojarzę, to widziałam kiedyś reklamę, że cena zaczyna się od 28 EUR, ale to musisz sobie zweryfikować. Nie wiem też, jak wygląda przedsprzedaż biletów.

Czyli generalnie polecałabym poczekać do 11 października i zobaczyć jak będzie z pociągami. A jak się nie uda kupić w dobrej cenie, to zainteresować się alternatywnymi środkami transportu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Paź 2012 21:14 

Loty: 16
Kilometry: 34 366
to jest dobra, bo tansza alternatywa dla TGV do podrozowania po Francji http://www.eurolines.fr/en/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Paź 2012 22:03 

niebieski
maango napisał(a):
to jest dobra, bo tansza alternatywa dla TGV do podrozowania po Francji http://www.eurolines.fr/en/

8 godzin(zamiast 3) i wcale nie tańsze bo najtańsze są po 28 euro a TGV będzie dostępne za ok 20...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Paź 2012 10:18 
Redaktor F4F

Bilety na TGV kupuję normalnie, tj. jak na samolot? :)

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Paź 2012 10:39 

niebieski
Bilety na TGV kupuję normalnie, tj. jak na samolot? :)
Dzięki

uff, no mozesz sie podrapac za uchem na szczescie ale to nie wiem czy to takie konieczne:)

wchodzisz na stronę i kupujesz.bilet przychodzi chyba na mejla, juz nie pamiętam, żadna to filozofia.
na wszelki wypadek zorientuj sie(ale to możesz równie dobrze na stacji wsiadając do pociągu!) czy ten bilet trzeba na stacji jakos skasować(bo jak sie kupuje na stacji to trzeba).
nie szukaj pierwszeństwa wejścia na pokład bo TGV to klasa sama w sobie ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Paź 2012 07:36 

Loty: 263
Kilometry: 396 134
niebieski
Właśnie dostałam powiadomienie, że przedsprzedaż SNCF otwarta.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Paź 2012 11:18 

niebieski
dd89 napisał(a):
Właśnie dostałam powiadomienie, że przedsprzedaż SNCF otwarta.

i najtansze bilety sa po 40 euro...
nie wiem czy juz wykupili te po 20(bo na pozostałe dni z wyjątkiem 21-23 są!) czy moze ich nie dali.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości