Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Mar 2017 10:02 

Czy mógłbyś sie skupić i jesli posiadasz jakoweś szczegółowe informacje w sprawie tego tematu "Transfer z lotniska w Da Nang do Hoi An" - to ich udzielić??

Tak by inni, mogli z nich na przyszłość skorzytać. Temat raczej nie jest od wymądrzania się i pouczania innych.

Przed wyjazdem na swoje pytanie nie uzyskałem odpowiedzi.
Po wyjeżdzie wrzuciłem swoją opinię. Powtarzam opinię. Nie prawdę całkowitą i jedyną. Nie każdy musi się z nią zgadzać.
 Profil Relacje PM off  

Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣 Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣
Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍 Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍
#22 PostWysłany: 12 Maj 2017 12:08 

Dla przylatujących/przyjeżdżających pociągami po 18:00, przez co nie mogą złapać publicznego autokaru do Hoi An, polecam znalezienie ludzi chcących się podzielić kosztami taksówki. Dla większości taksówek w Wietnamie, w tym zielonych My Linh, cena za przejechany kilometr różni się w zależności od wielkości samochodu. Np. Samochód Kia Ceed do którego ciężko upchać cztery osoby z walizkami(ale się da) kosztuje ca 12.700VND/km, a jakiś większy kombi w sam raz na cztery osoby to koszt 15.500VND/km co na 30km do Hoi An daje już 14PLN różnicy :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Sty 2019 10:51 

Jak sytuacja ma się obecnie? Coś się zmieniło?
Jak niedrogo dojechać z lotniska do Hoi An?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Sty 2019 21:14 

Ogólnie obiekt w którym się zatrzymujesz lub inna firma zaoferują transfer na trasie lotnisko da nang - hoi an za cenę 240-250k VND. Ja ten koszt dzieliłem z poznanymi na lotnisku ludźmi i zapłaciliśmy po 80k VND na 3 osoby.

Drugą opcją jest autobus nr 01, ale musisz sam zlokalizować najbliższy przystanek na tej trasie (załączam zdjęcie/link).
https://www.danangbus.vn/roadmap.html

O ile znalezienie pierwszej stacji w Hoi An jest łatwe (wrzuć w mapy Bus Station, Tân An, Hội An, Prowincja Quảng Nam, Wietnam), o tyle trudniej sytuacja wygląda w Da Nang. Mnie wysadzili gdzieś w połowie trasy (już w centrum Da Nang), ale potem w godzinę doszedłem sobie piechotą do lotniska.

Załączniki:
01 DA NANG - HOI AN_29_06_2017.png
01 DA NANG - HOI AN_29_06_2017.png [ 492.88 KiB | Obejrzany 1753 razy ]
 Profil Relacje PM off
martwod uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 02 Kwi 2019 05:07 

Z lotniska w Da Nang kursują busy różnych firm. Planowałem rezerwować przejazd od Hoi An Express (http://hoianexpress.com.vn/ha/st_activi ... g-one-way/), ale hotel zaproponował niższa cenę za transfer.
Gdyby nie to ze zmieniły się godziny lotu pewnie zdecydowałbym się na miejski autobus.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 02 Kwi 2019 05:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 497 247
Dla taxi i autobusów jest jeszcze alternatywa w postaci wypożyczonego jednośladu. Zaraz przy lotnisku znajduje się wypożyczalnia, dokładnie w tym miejscu:

https://goo.gl/maps/fv1pAzp3FRK2

Jeśli: nie masz ogromnego plecaka/walizki, czujesz się komfortowo prowadząc w wietnamskim ruchu ulicznym i masz uprawnienia do kierowania pojazdem (jest to temat trochę złożony w Wietnamie ale wszystko jest do zrobienia przy pomocy popularnej wyszukiwarki tudzież forum f4f ;) ) to jest to opcja warta rozważenia. Zyskuje się czas i niezależność, a własne moto jest ponadto nie lada udogodnieniem (i pewnie też oszczędnością pieniędzy) podczas wycieczki do My Son. Warto pamiętać, że ruch drogowy w Wietnamie jest niebezpieczny, więc nawet przy odrobinie wątpliwości lepiej poprzestać na opcjach bus / taxi. W innym przypadku moto w relacji czas i niezależność w stosunku do ceny wypada chyba najkorzystniej.

p.
jaco027 lubi ten post.

#27 PostWysłany: 02 Kwi 2019 08:19 
Awatar użytkownika

niebieski
GRAB ?
nie wiem dokładnie ile będzie kosztowało do tego miasta, ale dla zobrazowania cen

- Da Nang (hotel w północno-wschodniej części, na plaży) do Ba Na Hills, 200k VND w dwie strony :) (ponad 60km w dwie mańki), ugadane wcześniej z jednym z kierowców (ceny były 200-250k)
- Lotnisko - Hotel, 65k.

#28 PostWysłany: 04 Kwi 2019 10:52 

Ja jeździłem skuterem po Da Nang i Hoi An. Nie było lekko, ale daliśmy radę. Tylko, że miałem już 2 tygodnie zaprawienia z innych mniej zatłoczonych miejsc. Nie wiem czy bym się zdecydował wypożyczyć tam skuter w pierwszych dniach wizyty w Wietnamie.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Maj 2019 08:01 

Transfer z lotniska Da Nang do Hoi An nie powinien kosztować więcej niż 350k VND, z Hoi An do Da Nang płaciliśmy 250k VND.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Lis 2023 13:30 
Awatar użytkownika

platynowy
W 2023 linia nr 1 jezdzi do... Hue... :-)
A tak wyglada obecna mapka:
https://www.danangbus.vn/UploadImages/m ... 2023-1.jpg

Załączniki:
map - đến 01_9_2023-1.jpg
map - đến 01_9_2023-1.jpg [ 268.01 KiB | Obejrzany 899 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 02 Lis 2023 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 115 845
To mapka lokalnego transportu. Więcej szczegółów można znaleźć na fanpage na Facebooku po wpisaniu „Danabus”.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Lis 2023 19:04 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Hoi An Express 130k
puhacz lubi ten post.

#33 PostWysłany: 12 Mar 2024 09:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Przejazd prywatnym transportem między lotniskiem w Da Nang a Hoi An
- auto do 4 pasażerów 250k (10 USD)
- auto do 6 pasażerów 300k (12 USD)
- auto do 9 pasażerów 400k (14-15 USD)

Ceny w jedną stronę.
Jak ktoś będzie potrzebował to pisać na priv ogarnę dla was . Mieszkam w Da Nang
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.
potek7 uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 24 Sty 2025 18:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
.

Załączniki:
IMG_7440.jpeg
IMG_7440.jpeg [ 204.63 KiB | Obejrzany 536 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 24 Sty 2025 18:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Od 26/01 do 02/02
Większość firm transportowych wprowadza podwyżkę ze względu na TET
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 16 Lis 2025 06:01 

Loty: 1
Kilometry: 2 389
Sugerując się wcześniejszymi postami próbowałem złapać linię 1, która obecnie nie jeździ. Teraz do Hoi An z ronda koło jeziorka kursuje czerwone 02. Kursuje +/- 6:00 - 18.00. Koszt dojazdu 30000. Ten sam autobus jedzie także do Marble Mountain.

Przy okazji dodam, że żólta linia 3 jedzie z głównej ulicy przy terminalu do Ba Nah Hills. Ostatni odjazd stamtąd 19.oo

Po pięciu dniach w Da Nang i okolicach stwierdzam, że mają tu najbardziej nieprzyjazny system transportu publicznego z jakim miałem do czynienia. Zaznaczę, że mówię tu o zorganizowanym firmowanym logiem MZKą i z numeracją, a nie systemie "afrykańskim".

Po pierwsze mają tu dwa rodzaje przystanków jeden to czerwono-biały słupek połączony z żółtymi falami namalowanymi na jezdni. Drugi to niebieska tablica z napisem bus. Konia z rzędem kto mi powie czym się różnią. Często są obok siebie co nawet zaznacza Google map. Jak już jesteśmy przy GM to na próżno szukać na niej wymienionej przeze mnie linii 2.

Znaczna część czerwonych miejskich autobusów nie ma podświetlonej tablicy z numerem. Jeżdżą lewym pasem, bo prawy jest zarezerwowany dla motorów . Wieczorem, zanim go dojrzysz i podniesiesz rękę by go zatrzymać, znika hen hen daleko.

Czasem kierowcy sami się zatrzymują widząc z daleka pasażerów na przystankach, dlatego warto stać w widocznym miejscu. Kierowcy udzielają czesto złych informacji i nie wynika to z barier językowych tylko z niewiedzy. O ile w obrębie tego samego koloru przesiadki przebiegają bezproblemowo, o tyle lepiej nie wierzyć kierowcy czerwonych autobusow co do tras czy przesiadek na linie żółte i vice versa. To samo dotyczy przystanków. Nigdy nie wiesz czy dany autobus się tu zatrzyma czy nie. Zdarzało mi się, że kierowca zatrzymał się i najpierw coś gadał, a później pokazał znak "Solidarności". Nie wiedziałem o co mu chodzi. Odjechał. Później okazało się, że autobus nie miał tablicy z numerem, a kierowca wiedząc, że go nie zrozumiem pokazuje mi numer swojego autobusu. W tym przypadku była to chyba linia 2

Opłata za bagaż wciąż obowiązuje. Liczą sobie 8000 za większy plecak. Tyle samo kosztuje bilet na żółty aubous. Czerwone są droższe. Płatność tylko gotówką.

Plusy. Czerwone Autobusy mają WiFi. Z przodu znajdziecie hasło. Sieć to numer autobusu.

Tak wiem Grab tani, zdarzało się korzystać, ale ja należę do tych co mają fun w podróży MZKami i rozszyfrowaniu takich perełek.

Ostatnio edytowany przez rakus, 16 Lis 2025 07:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Lis 2025 06:50 
Awatar użytkownika

niebieski
-- Nie Lis 16, 2025 5:35 am --

kumkwat_kwiat napisał(a):
Pomyśl o busach do HUE, będą pewnie tańsze i częstsze niż pociągi.

Busy mają jedną wadę i moim zdaniem znaczącą , one jadą przez tunel . A najpiękniejszy i najciekawszy odcinek trasy jakim jest przełęcz Hai Van Pass omijają. A będąc w Wietnamie jeszcze w okolicy to dosłownie jak dać sobie w gębe strzelić.
Oprócz Hai Van Pass jest leszcze laguna Lap An też robiąca wrażenie . Także czasami oszczędności trochę przesłaniają wam piękno tego kraju.

-- Nie Lis 16, 2025 5:50 am --

Maly_Nicki napisał(a):

Co do taksówki - pod lotniskiem jest ich mnóstwo. Czy jadą szybciej - niekoniecznie, bo muszą pokonać tą samą drogę co autobus. Podróż autobusem jest dłuższa jedynie o to dojście z lotniska do przystanku. Ale ma za to plus w postaci przygody.

Trochę napinasz teorie , znam przypadki że ten autobus potrafi jechać do hoi an 1.5h
Ja czy to swoim autem czy po imprezce taxi jadę z okolic lotniska aż za hoi an ( mieszkam z drugiej strony) około 40 minut a nie szaleje ponieważ kamery AI oraz policyjne kontrolę polaczone z wysokimi mandatami zniechęcają skutecznie do tego.

Autobus - musisz dojść i do przystanku jak również od przystanku do hotelu . Rozumie że ktoś podróżuje budżetowo , ma do tego prawo i cieszę się że są tacy ludzie jeszcze którzy udowadniają że się da , ale twierdzenie że autobus ma podobny czas transportu co taxi jest przesada na wyrost chyba pod tęczę że " jechałem autobusem ponieważ po co przepłacać jak czas ten sam co taksówki" , to jest grupa pasjonatów podróży w każdej formie i nikt nie potępia twojego sposobu podróżowania.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 16 Lis 2025 07:22 
Awatar użytkownika

złoty
Tak, autobus nr 2 jedzie znacznie dłużej niż auto, które można spokojnie załatwić za 250k w hoi an, z da nang kierowca, który nas wiózł z lotniska do hotelu też zaoferował kurs do hoi an taniej niż grab, ostatecznie z wizytą po drodze w marble mountain zapłaciłem 300k, jeszcze co do trasy nr 2 to google map pokazuje złą trasę w hoi an przy plaży, jakby ktoś nie znalazł kursów autem, a są reklamy to mogę wysłać nr Whatsapp na priv za 250k z hoi an, jechaliśmy do centrum Da nang przy plaży ok 40 minut
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Lis 2025 07:50 
Awatar użytkownika

niebieski
+84 866152501
Firma Dragon Tours
Kierowca czeka na ciebie na terminalu z karteczka z twoim imieniem

My często korzystamy z ich usług

Pamiętajcie że między 15 a 24 lutego jest Tet w 2026
Ceny transportu idą w górę średnio 30-40%
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości