Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sie 2023 09:31 

Loty: 79
Kilometry: 139 687

Dokąd
  • Lima

Data wylotu
  • 25.04.2024

Data powrotu
  • 12.05.2024

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 3400 Latam / os

Dodatkowe informacje
  • Hejo, jak wyzej, poszukuje lotu do Limy w terminie zahaczającym o majówkę przyszłego roku, przykladowe terminy
    25.04 - 11/12.05
    18.04 - 04/05.05

daty nie są jakieś bardzo sztywne natomiast zależy mi na wykorzystaniu wolnego w majówkę (+ maksymalizacji wolnego w postaci wykorzystanych weekendow), zdaje sobie sprawę, że z tego powodu może nie udać mi sie złowić najniższej możliwej ceny. Jak narazie znalazlem w podanych datach tylko LATAM:

MAD - LIM - MAD za ~3400
    MAD - LIM - MXP OJ za ~3290

Moze dzięki Waszemu doświadczeniu uda się tą cenę jeszcze zbić, chętnie przyjmę też porady czy nie warto jeszcze powstrzymać się z zakupem (tak, wiem, nikt nie ma szklanej kuli ;))
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 14 Sie 2023 14:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przy aktualnych cenach, upolowanie Limy z Europy za powiedzmy około 2000 PLN to dopiero sztuka. Ostatnio (miesiąc temu) BER-LIM-BER za około 2700 zł. Ogólnie ceny lotów do Ameryki Płd. poszybowały wysoko. Czy spadną? Tego nikt nie wie.
Do tej pory m.in.: Algieria, Côte d'Ivoire, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda || Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Oman, turecki Kurdystan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Meksyk + Europa.
Image
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Sie 2023 14:17 

Loty: 136
Kilometry: 278 480
HON fly4free
Jak chcesz robić optymalizację dni/wolnego to miejsce wylotu też ma znaczenie żeby nie tracić czasu na ewentualne nocki+ kasy na noclegi.
Przez US do 3tys z GVA zejdziesz, tylko patrz punkt wyżej :)
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Sie 2023 15:59 
Awatar użytkownika

złoty
Trzeba spokojnie poczekać co najmniej do października, listopada, czasu jest dużo, a jak ktoś kąpany w gorącej wodzie to musi zapłacić
 Relacje PM off
istenpl lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Wrz 2023 12:36 

Szukam dokładnie takiego samego lotu jak autor posta, również zależy mi na wykorzystaniu majówki. Iberia miała teraz bardzo sensowną ofertę, gdzie w podobnych terminach (parę do wyboru) wychodziło 3200zł za lot BER-LIM-BER (przesiadka MAD). Niestety za długo zwlekałem i dzisiaj już stawka wskoczyła na 3900zł. Dodam, że mi bardzo zależy na wylocie z Berlina, bo mam tam łatwy dojazd, więc odpadają dodatkowe koszty na dostanie się do Madrytu czy Paryża.

Według Google Flights taki lot za 3900zł nadal łapie się w przedziale "tanio", zastanawiam się więc czy nie pogodzić się ze stratą tych 700zł w stosunku do poprzedniej taryfy i i tak tego nie zabookować, ale może Waszym zdaniem warto jednak jeszcze się wstrzymać? Zdaje sobie sprawę, że nikt tu szklanej kuli nie posiada, ale sam mam bardzo małe doświadczenie w kupowaniu lotów międzykontynentalnych, więc może ktoś z autopsji doradzi czy loty na kwiecień/maj w tym kierunku już teraz będą raczej tylko drożały czy jednak może też stanieć? Lub może ktoś latał z Iberią i wie czy lubią pożonglować cenami i wrócić do tańszej czy raczej podwyżki oznaczają spadek dostępności miejsc i taniej już było? Wszelkie porady będą bardzo mile widziane.

nelson 1974 napisał(a):
Ostatnio (miesiąc temu) BER-LIM-BER za około 2700 zł. Ogólnie ceny lotów do Ameryki Płd. poszybowały wysoko. Czy spadną? Tego nikt nie wie.

W jakich liniach widziałeś taką cenę? Przesiadka w Europie czy podwójna przez USA?
 Relacje PM off
istenpl lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Wrz 2023 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 268
Kilometry: 525 273
niebieski
oskk napisał(a):

nelson 1974 napisał(a):
Ostatnio (miesiąc temu) BER-LIM-BER za około 2700 zł. Ogólnie ceny lotów do Ameryki Płd. poszybowały wysoko. Czy spadną? Tego nikt nie wie.

W jakich liniach widziałeś taką cenę? Przesiadka w Europie czy podwójna przez USA?

https://www.fly4free.pl/loty-do-peru-za-2669pln/

Tak jak ktoś wyżej pisał - czekać, obserwować, do maja jeszcze bardzo dużo czasu.

#7 PostWysłany: 29 Wrz 2023 11:35 

Dziś kolejny skok cenówki i poszybowało w okolice standardowych 5000zł :) Może jednak trzeba było się skusić za te 3900, teraz to już faktycznie tylko pozostaje czekać.
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Wrz 2023 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 260 290
niebieski
@oskk
Proszę, nie siej paniki. Ja przez te alarmy cenowe na kayaku, to już bym dawno włosów nie miał, albo osiwiał.

Jest i MAD i BCN w podobnej cenie 3.1k . Ja bym tam brał BCN bo mam tanio W6 spod domu.
Załącznik:
BCN LIM.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 02 Paź 2023 11:01 

jimi napisał(a):
@oskk
Jest i MAD i BCN w podobnej cenie 3.1k . Ja bym tam brał BCN bo mam tanio W6 spod domu.

Z tym, że mi nie chodzi o MAD/BCN tylko o BER, bo Berlin mam pod nosem, a dostać się do BCN/MAD to kolejne kilkaset złotych plus kombinacje ze zgraniem tego tak, żeby nie stracić kolejnych dni urlopowych. I tutaj 3.2k to był deal, który obawiam się, że może już się nie powtórzyć. Ale masz rację, nie ma co panikować bo szkoda nerwów, pożyjemy zobaczymy.
 Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 02 Paź 2023 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 260 290
niebieski
oskk napisał(a):
Szukam dokładnie takiego samego lotu jak autor posta, również zależy mi na wykorzystaniu majówki.

oskk napisał(a):
Z tym, że mi nie chodzi o MAD/BCN tylko o BER, bo Berlin mam pod nosem, a dostać się do BCN/MAD to kolejne kilkaset złotych plus kombinacje ze zgraniem tego tak, żeby nie stracić kolejnych dni urlopowych.

Teraz to się zastanawiam, czy mam chyba jakiś problem ze zrozumieniem języka polskiego...
Ale OK, jak masz blisko do Berlina to może do Drezna też. Możesz pokombinować z przesiadkami i zwiedzić Bogotę i/lub Kartagenę. Nie za 5k. Może nie za 3.2 ale za 3.6, ale jak by to powiedział mechanik: śledzić, obserwować.
Załącznik:
drs.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#11 PostWysłany: 18 Paź 2023 16:05 

oskk napisał(a):
jimi napisał(a):
@oskk

Z tym, że mi nie chodzi o MAD/BCN tylko o BER, bo Berlin mam pod nosem, a dostać się do BCN/MAD to kolejne kilkaset złotych plus kombinacje ze zgraniem tego tak, żeby nie stracić kolejnych dni urlopowych. I tutaj 3.2k to był deal, który obawiam się, że może już się nie powtórzyć. Ale masz rację, nie ma co panikować bo szkoda nerwów, pożyjemy zobaczymy.

ja dalej szukam lotu / czekam na spadek ceny do ok 3k .zeby sie zmiescic w podanym zakresie urlopowym ale mam cos co moze Cie zainteresowac - spojrz sobie, wychodzi 12 dni urlopu, 18 niepelnych dni na miejscu ;) - 2937pln

Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Paź 2023 14:24 

Kupione za 2640 pln bezposrednio iberia.com w datach 25.04 - 10.05 z Berlina przez VPN z argentynskiego IP :)
dzieki wszystkim za pomoc, dla mnie cena bardzo akceptowalna bez OTA i w sztywnych datach
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:21 

istenpl napisał(a):
Kupione za 2640 pln bezposrednio iberia.com w datach 25.04 - 10.05 z Berlina przez VPN z argentynskiego IP :)
dzieki wszystkim za pomoc, dla mnie cena bardzo akceptowalna bez OTA i w sztywnych datach

Ta zmiana VPN naprawdę coś daje?
P.S.
Jakiego VPN używasz?
 Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:31 
Awatar użytkownika

złoty
To jest bez sensu marnowanie czasu, w ciągu ostatnich 2 lat dwa razy byłem w limie, ostatnio wróciłem tydzień temu i moje 2 loty razem były tańsze niż ten jeden, więc lepiej dobrze poszukać niż bawić się w vpn
 Relacje PM off
rado90 uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 28 Lis 2023 08:25 

@kostek966 tak właśnie mi się wydawało. Próbowałem kiedyś przez VPN i nic to nie dawało, zastanawiałem się czy ja coś źle robię czy to nie ma sensu...
Mógłbyś polecić jak znaleźć tani lot do limy koniec kwietnia/maj. Przeszukałem przez google flight większość europejskich miast i ciężko poniżej 3k znaleźć + dolot i cena robi się średnia
 Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 28 Lis 2023 12:22 
Awatar użytkownika

złoty
Gotowca nie ma, trzeba cierpliwie szukać, najlepiej linie poł. amerykanskie i hiszpańskie, szukałem Meksyk na listopad i kicha, teraz się zaczęło coś pojawiać, więc czasem trzeba być cierpliwym i czekać do końca, największy problem jest jak ktoś "musi" , ja nie muszę i jak znajdę to lecę, a jak nie to czekam na inną okazję, mam tak jeszcze kilka celów i jak się trafi to biorę, a jak nie to kiedyś w końcu wpadnie, to jest proste i trudne zarazem, bo jak ktoś musi np 15 marca być w konkretnym miejscu to przeważnie nawet czarodziej nie pomoże, ale jak ktoś ma luz to coś na 99% trafi, szczególnie z pomocą forum, bo tu dobrych ofert nie brakuje, trzeba tylko systematycznie przeglądać wyszukiwarki i forum
 Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 03 Gru 2023 08:35 

rado90 napisał(a):
Ta zmiana VPN naprawdę coś daje?
P.S.
Jakiego VPN używasz?

kurcze szczerze to pierwszy raz mi sie zdarzylo zeby roznica w cenie wynosila kilka stow, generalnie tak jak pisze @kostek966 - strata czasu. Mozliwe ze w tym konkretnym przypadku zadzialal jakis regional pricing ze wzgledu na kiepska sytuacje ekonomiczna Argentyny ale to tylko moje domysly, tak czy siak mi sie udalo. VPN to global protect.

kostek966 napisał(a):
To jest bez sensu marnowanie czasu, w ciągu ostatnich 2 lat dwa razy byłem w limie, ostatnio wróciłem tydzień temu i moje 2 loty razem były tańsze niż ten jeden, więc lepiej dobrze poszukać niż bawić się w vpn

zalezalo mi na konkretnej dacie i pewnosci celem dostosowania urlopow części ekipy (plany urlopowe :O, nie zazdroszcze), ze da sie taniej - zawsze sie da, dla mnie cena w porzadku ;)
 Relacje PM off
rado90 lubi ten post.

[ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości