Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Link do ETA: https://www.canada.ca/en/immigration-re ... ation.html

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Gru 2017 15:08 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Bo jest w systemie odprawy pasażerskiej pod nr.paszportu. Sprawa wyjaśniona, wyrok wydany :D

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
#122 PostWysłany: 06 Gru 2017 18:14 

niebieski
Leciałem ostatnio przez Kanadę, z krótkim stopoverem w Toronto i Montrealu. eTA wyrobione parę tygodni przed wylotem, email z potwierdzeniem eTA przyszedł parę minut po podaniu danych na ich stronie. Na żadnym lotnisku nie pytano mnie o żadne wydruki, potwierdzenia itd, wszystko poszło sprawnie (poza dłuuuuuuuugim czekaniem na bagaże w Toronto ale to inna bajka).

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 18 Sty 2018 01:13 

Cześć,
wybieram się z rodzinkądo Kanady i muszę wystąpić o wydanie ETA. Mam trochę wątpliwości i może pomożecie mi w tej kwestii. Czy nazwiska i imiona wpisujemy używając polskich liter czy nie wolno ich używać? to samo się tyczy adresu zamieszkania w Polsce. czy wypełniając wniosek o wydanie ETA dla niepełnoletniego dziecka wniosek podipisuje rodzić swoim imieniem i nazwiskiem czy imieniem i nazwiskiem dziecka. MOże pytania troochę głupie ale chcę uniknąć kłopotów przy wejsciu do samolotu. A tak z innej beczki przyrezerwacji lotów przy nazwiskach mogęuzywać polskich liter?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 18 Sty 2018 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Imię i nazwisko zapisujemy tak jak w strefie odczytu maszynowego na paszporcie. Dozwolone są tylko francuskie znaki diakrytyczne: é, è, ë. Podobnie bilety kupuje się bez polskich znaków.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 18 Sty 2018 10:54 

Dzięki wielkie. A nie wiecie jak z tym podpisem w przypadku skladania wniosły w imieniu dziecka? Na objaśnieniami jest napisane że trzeba wpisać imię i nazwisko osoby w i.inni której się składa wniosek ale dla mnie to trochę dziwne podpisywać się za kogoś.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 18 Sty 2018 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
A jak jest w instrukcji:
https://www.canada.ca/content/dam/ircc/ ... polish.pdf ?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 18 Sty 2018 11:14 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Dla mnie ciekawostka - na granicy (lotnisko w Toronto) wszystkie sprawy załatwiałem z maszyną, nie musiałem wypełniać żadnych formularzy (pomimo tego, że samolocie je rozdawali), nikt mnie o nic osobiście nie pytał, tylko Pan odebrał ode mnie papierek, który wcześniej mi wypluła maszyna;
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 20 Sty 2018 11:32 

krasnal napisał(a):
Miałem że spacją, nie było problemów.

Mam ten sam problem i nie wiem co zrobic... na wniosku eTA mam nr paszportu ze spacja....czy ktos kiedys miał jakieś problemy przez to ?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 20 Sty 2018 20:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Artur76 spoko.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 20 Sty 2018 21:13 

cccc napisał(a):
@Artur76 spoko.

To znaczy ,ze nie ma to znaczenia!
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odprawa ...
#131 PostWysłany: 21 Sty 2018 13:22 

Czy występują problemy ze skanowaniem paszportu do wizy/eTA na Okęciu?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odprawa ...
#132 PostWysłany: 21 Sty 2018 13:27 

srebrny
Mogą się zdarzyć,jak skaner odmówi posłuszeństwa ;)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 21 Sty 2018 14:23 

Czy jak zrobilem przerwe w nr paszportu,bede mial problem ze skanowaniem .... szukam tu kogos kto na wniosku eTA mial tak samo i skanowal paszport :?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 21 Sty 2018 20:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Artur76, wg. przepisow ma niby znaczenie, ale mysle ze powinno przejsc.

Kod:
PART 2 (B): Passport details of applicant
Be extra careful when you enter your passport information.
If you enter the wrong passport number, you may not be able to board your flight to
Canada.
 You may only find out at the airport if you made a mistake.
 You’ll have to reapply for an eTA.
 Depending on your situation, it may not be possible to get an eTA at the last minute.
Tips to enter your passport number correctly:
 Enter the passport number that is at the top of the passport information page (the page with
your photo).
o Do not enter the number on the first page of your passport, or the number at the
bottom of the page with your photo.
 Most passport numbers are 8 to 11 characters long. If the number you plan to enter is much
shorter or longer than this, check that you are using the right number.
 Passport numbers are made up of a combination of letters and numbers. Be extra careful with
the letter O and the number 0, and the letter I and the number 1.
 Don’t enter any special characters (like a hyphen) or spaces.

https://www.canada.ca/content/dam/ircc/ ... nglish.pdf

Zapytaj na wszelki wypadek w ambasadzie. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 21 Sty 2018 20:32 

LOT lata codziennie do Toronto.... i konsultantka na infolini (z ukrainskim akcentem) uswiadamia mnie ze oni za to nie odpowiadaja tylko straz graniczna....KOMPLETNA BZDURA !!! Pani nie wie,ze to pracownik lotu skanuje paszport na odprawie...a straz graniczna nie ma wgladu w system kanadyjski ... ambasada nic nie wie,przynajmiej ta pani co siedzi na recepcji....drugi telefon do LOTu i juz bez ukrainskich akcentow,ale bez niczego konkretnego....pracownik poszedl gdzies,ale niczego sie nie dowiedzial....WNIOSEK!!!Chyba tylko ja mam ten problem choc lot juz przewiozl pewnie tysiace pasazerow do Kanady od czasu wejscia systemu w zycie....
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 22 Sty 2018 00:05 

srebrny
Nie ma sensu dzwonić w takiej sprawie na infolinie. Konsultanci nie mają o takich sprawach zielonego pojęcia - trzeba by zapytać jakiegoś agenta na check-in albo gate agenta.

#137 PostWysłany: 28 Sty 2018 19:25 

Loty: 72
Kilometry: 104 258
Mam pytanie odnosnie potwierdzenia nr Eta. Skladalem wniosek pol roku temu, numer eta i zaakceptowanie wniosku dostalem po kilku minutach. Problem nastapil teraz, gdy chcialem sprawdzic moj numer w ich systemie. Sprawdzalem na stronie podanej we wniosku (dane wprowadzalem kilkukrotnie, sprawdzalem dokladnie czy nie popelnilem bledu) i nie znajduje mnie w systemie. Czy ktos sie spotkal z czyms takim wczesniej?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 28 Sty 2018 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
@Lopezo
Cytuj:
If you have an approved eTA, a 'no match' result may mean that you entered incorrect information on your eTA application form that, if not corrected, could result in you not being able to board their flight to Canada.

If you try again and still see a 'no match' result, use this enquiry form. Under 'Type of application', select 'Electronic Travel Authorization", then "Case Specific Enquiries".
Link do formularza: https://secure.cic.gc.ca/enquiries-renseignements/canada-case-cas-eng.aspx?

#139 PostWysłany: 28 Sty 2018 19:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Lopezo ETA moze zostac anulowana, nawet jak otrzymales potwierdzenie. ;)
Powody moga byc rozne, np. jestes scigany, czy toczy sie przeciwko Tobie postepowanie karne, jak rowniez wynikly jakies niescislosci zwiazane z Twoja aplikacja, czy tez nieprzestrzeganie przepisow zwiazanych z poprzednim pobytem.
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 28 Sty 2018 20:05 

Loty: 72
Kilometry: 104 258
Nigdy nie byłem karany, w Kanadzie tez nigdy przedtem nie bylem. Chciałem się wybrać w tym roku po raz pierwszy. Chyba jeszcze raz sprawdzę swoje dane:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość