Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wynajem Auta Cartagene
#1 PostWysłany: 24 Lut 2025 17:56 

Witam wszystkich ,mam pytanie czy ktoś wypożyczał auto w Kolumbii ? Jak wrażenia z jazdy ? tzn czy jest bezpiecznie na drogach czy lepiej jeździć autobusem? mam Plan aby wypożyczyć auto w Cartagenie i pojeździć 4 dni po okolicach ale szukam firmy wynajmującej auto która nie pobiera kaucji .
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez klapio, 25 Lut 2025 13:33, edytowano w sumie 1 raz
C
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 24 Lut 2025 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 244
Kilometry: 523 648
platynowy
Nie ma tragedii. Najgorsi są motocykliści-samobójcy. Jeśli nie masz doświadczenia z jazdą w Am. Pd. to umiarkowanie nie polecam.

Nieco więcej o jeździe w Kolumbii możesz doczytać w mojej relacji: rapa-nui-tak-przy-okazji,212,172205&start=40

W rejonie Cartageny nie jeździłem, ale podobno jest gorzej, a motocykliści jeszcze bardziej szaleni. Przejazd Uberem z lotniska (bo właśnie tam jestem i tym razem bez auta) to potwierdza.

BTW jakby mod poprawił tę „cartegena” i „Auta”, to byłbym wdzięczny, bo aż boli.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2025 22:17 
Awatar użytkownika

złoty
A taxi jest tam tak tanie, że nawet w 3 osoby nie chciało nam się jeździć komunikacją miejską, a lokalni wiedzą gdzie i jak jeździć, więc będzie kierowca razem z przewodnikiem
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2025 08:53 

My braliśmy auto w Bogocie a oddawaliśmy w Bucaramanga.
Poza miastem na prowincji bez problemu, ruch raczej spokojny.

Braliśmy auto w wypożyczalni Localiza. Wtedy opcje były 2, albo rentalcars (tę opcję wybraliśmy) albo bezpośrednio na ich stronie.

Obecnie z tego co patrzyłem, Localiza rownież jest dostepna w rentalcars (znikneła jakiś czas temu).
A z beśpośrednią stroną jest ten problem, że z łacząc się z Europy nie wyszukuje żadnych samochodów.
Trzeba uzyć vpn na dowolny kraj w Amerykach (ja próbowałem USA) i wtedy działa. Biorąc pełne ubezpieczenie chyba nie ma udziału własnego, choć karta kredytowa i tak będzie potrzebna.
 Relacje PM off  

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości