Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Senegal -> Mauretania
#1 PostWysłany: 09 Sie 2023 07:00 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 415 054
srebrny
Z racji braku lepszego tematu, zamieszczam to tutaj.

Szukam info, jak najlepiej ogarnąć lądowy transport z Dakaru do Nawakszut. Wiem jaka to odległość, czas, znam ceny biletów lotniczych. Bilet lotniczy w okolicy 800zł. Szukam alternatyw, przy podziale kosztów i transporcie 4 osób.
Czy ktoś z Was to przerabiał?

#2 PostWysłany: 09 Sie 2023 08:21 

Loty: 474
Kilometry: 1 050 826
srebrny
trasy nie przerabiałam, ale na dworcu w St Louis były busy do Mauretanii
DAD lubi ten post.
DAD uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 31 Mar 2025 17:23 

Cześć:)
Przejechałem tą trasę lokalnym transportem 29-30 grudnia 2024 roku. Z Portu w Dakarze pojechałem pociągiem za 500 franków (bodajże 4 przystanki) na duży dworzec autobusowy, skąd busem za 5000 franków pojechałem do Saint Louis. Stamtąd następnego dnia za 3500 franków sept place dotarłem na przejście Rosso. Prom był chyba darmowy, trochę trzeba było poczekać. Dalej do Nawakszut zbiorową taxi pojechałem za 400 ugija. Wszystkie przejazdy z dużym plecakiem na dachu. Ceny byłyby na taxi wyższe, gdybym poszedł sam. Skubią białych ile wlezie. Starałem podpinać się pod lokalsów i to oni ogarniali opłaty - czasami warto poudawać "sierotę" :) :) :)
 Relacje PM off
DAD lubi ten post.

#4 PostWysłany: 31 Mar 2025 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 415 054
srebrny
Dzięki. To stary post, wiec w sumie ogarnąłem sobie tez juz to sam. Zreszta napisałem nawet na ten temat relacje. Nawet relacje roku :roll:

No ale moze innym się przyda jeśli nie chcieliby szukać w relacji.

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości