Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 29 Lip 2016 14:30 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Czy ktoś ostatnio kupowałe bilet na ticketpro i nie wykorzysta kuponu bądź kuponów na Luxexpress? Chętnie przygarnąłbym dwa na przejazd w najbliższy wtorek.
 Profil Relacje PM off  

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#902 PostWysłany: 30 Lip 2016 21:58 

Jak w praktyce wygląda trasa Budapeszt - Warszawa?

Budapeszt - 16:00
Kraków - 22:40

Kraków 00:30
Warszawa 05:25

Lux Express ma jakąś swoją poczekalnię? Bo z tego co udało mi się znaleźć sam dworzec MDA jest zamknięty. A czekanie w środku nocy 2h na ławce wydaje mi się mało atrakcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#903 PostWysłany: 30 Lip 2016 22:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie jest zamknięty. Jest poczekalnia nocna w MDA.
A jak ktoś lubi muzykę rockową, to na Topolowej 42, wypić piwko i wrócić do Dworca.
 Profil Relacje PM off
Stefan997 uważa post za pomocny.

#904 PostWysłany: 31 Lip 2016 02:25 
Awatar użytkownika

Ta firma to istny koszmar, syf i dziadostwo.
Na początku lipca pozmieniali godziny odjazdów. To jeszcze wytrzymałem, ale to co działo się 14 lipca na przejeździe Kraków - Bratysława zapamiętam na długo.
Spóźniony 1.5 h był już na starcie w Krakowie. Oczywiście żadnej informacji. Trzeba samemu dzwonić do informacji.
Wyjeżdżamy z Krakowa i nagle kierowcy ogłaszają, że czeka nas krótki przegląd autokaru i że to jest normalna procedura.
Było to kłamstwo bo autobus się po prostu zepsuł i utknęliśmy w jakimś warsztacie na obrzeżach miasta kolejne 3h w środku nocy.
Ponownie żadnej informacji, kierowcy gdzieś sobie poszli.
Do autobusu wchodzili jacyś mechanicy z latarkami na kaskach jak górnicy. Klimat surrealistyczny...
W końcu ruszamy. Kierowcy oczywiście milczą.
Jedna pasażerka spytała się nich o co tu w ogóle chodzi?
Kierowcy na to odpowiedzieli, że im było wstyd powiedzieć prawdę i w końcu zdecydowali nic nam nie mówić!
Na pytane czy nie mogli podstawić innego autobus powiedzieli, że inne też się zepsuły.
Stracony czas nadrabiali w górach na Słowacji jazdą niczym wytrawni rajdowcy.
Smutne były ich rozmowy, w których jasno mówili, że ich grafik jest całkowicie przeładowany i są chronicznie zmęczeni...
Jazda tymi liniami jest po prostu niebezpieczna.
Na pamiątkę fascynującego pobytu w warsztacie zrobiłem zdjęcie ;)
Nie wspominając już, że w LUX expressowym autobusie nie ma nawet wody w automatach do kawy.

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 307.96 KiB | Obejrzany 2183 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#905 PostWysłany: 31 Lip 2016 09:24 

Zbanowany
hmm... ciekawe dlaczego ;) :D :D
https://www.luxexpress.eu/pl/sprzedaz-b ... 05082016-r

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 01 Sie 2016 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Nie to, że wiem na 100%, ale jeżeli miałbym stawiać kasę to postawiłbym na zamknięcie roku obrotowego. Kasa u kierowców w takiej firmie praktycznie uniemożliwia prawidłową inwentaryzację.
2 ludzi lubi ten post.

#907 PostWysłany: 02 Sie 2016 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
niebieski
Raczej wprowadzenie nowych cen do kas fiskalnych albo ich legalizacja czy jak to się tam nazywa.
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Działa Wam kod SUPERSALE? Mi nie obniża ceny.
 Profil Relacje PM off  

#909 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:39 

Działa. Na październikowe POZ-SXF-POZ pojawia się kolumna promocja.
 Profil Relacje PM off
iwan-82 uważa post za pomocny.

#910 PostWysłany: 03 Sie 2016 08:46 

@iwan-82

U mnie działa kod, ale tylko po wpisaniu go małymi literami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#911 PostWysłany: 03 Sie 2016 12:17 

Zbanowany
Ale to chodzilo o to ze nie obniza ceny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I to sie zgadza, ja przedwczoraj sprawdzalem - byla cena 26,45 (ze znizka PINS poziom 1). Teraz jest 26,00. poprostu tam gdzie byly ceny 31 zeta, teraz jest 52 pln. Jak zreszta pisalem wczesniej. Ze ceny do np. Pragi beda zaczynac sie od 49 pln. To jest przedsmak.

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#912 PostWysłany: 03 Sie 2016 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Zależy komu i gdzie. Ja na weekend w październiku KRK-BUD kupiłam 15,50zł OW.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#913 PostWysłany: 03 Sie 2016 12:31 

Zbanowany
I tych 15,5 juz nie zobaczysz, nawet jak ci sie plany pozmieniaja. A kupujac przed tygodniem bys mogla dostac zwrot, placac 21 zeta max. (nie wliczam ewentulnej znizki PINS)
No i niech ktos znajdzie mi to -50% zeby wychodzilo 10,50 (od tytulowych 21). Aaaa, wlasnie, nie ma w ogole.

Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 15 Sie 2016 12:26 

Burdzio napisał(a):
Raczej wprowadzenie nowych cen do kas fiskalnych albo ich legalizacja czy jak to się tam nazywa.

Wprowadzenie nowych cen na liście towarów/usług w kasie fiskalnej nie wymaga wyłączania ich z użytku na tak długi okres zwłaszcza, że w tych ich kasach pozycji jest raptem kilka (bilet, słuchawki, poduszka, itp.). Nie ma czegoś takiego jak legalizacja kasy, jest przegląd okresowy-ustawowy ale to serwis kas załatwia od ręki. Zamknięcie roku obrotowego (dziwnie to brzmi) też nie wymaga wyłączania kas z użytku bo każdy kto ma kasę, robi codziennie raport dobowy a co miesiąc miesięczny i przekazuje to księgowości. Powód więc musiał być inny choć teraz to już mało ważne bo przerwa trwała do 5 sierpnia.

Kurka wodna... dawno nie zaglądałem do tego wątku i jak teraz nadrabiam zaległości w czytaniu to zaczynają mi się jeżyć włosy na głowie widząc niektóre historie :roll: Jutro czeka mnie wieczorna podróż z Krakowa do Pragi i zamiast cieszyć się wyjazdem urlopowym, zaczynam się (może niepotrzebnie) obawiać co może pójść nie tak i czy, w razie czego, nie zacząć przygotowywać planu B, na wszelki wypadek :roll: Naprawdę, niepojętym jest dla mnie jak ktoś może zostawiać pasażerów na pastwę losu, w obcym kraju. Moja podróż jeszcze się nie odbyła a już miałem problemy z biletami gdy kupowałem je w lipcu. Wpisałem wówczas swoje dane jako dane drugiego pasażera więc musiałem bilety anulować i kupować ponownie (bo dane pasażera można zmienić ale wiąże się to z dopłatą do normalnej ceny a ja kupowałem w promocyjnej). Potem moja pomyłka z anulowaniem nie tego biletu co trzeba, wydałem w sumie kasę za 7 biletów a potrzebowałem 4. Na infolinii powiedziano mi, że jak zwróciłem to kasa na pewno dojdzie na konto. Dopiero w trzeciej rozmowie wyszło, że bilety międzynarodowe, z promocji, nie podlegają zwrotowi... (dziwne, że wcześniej, gdy podawałem numery tych anulowanych biletów, nikt mi nie powiedział "panie, ale to z promocji to nic pan nie dostaniesz") ale później, wyjątkowo, z racji tego, że i tak kupiłem ponownie bilety na tą trasę, zwrócono mi za całość tych anulowanych biletów. Mam nadzieję, że więcej przygód tego typu mieć nie będę. Zasugerowałem infolinii aby informację o braku możliwości zwrotu kasy za bilet międzynarodowy w promocyjnej cenie, dodano wytłuszczoną czcionką do okna po kliknięciu na bilet promocyjny (tj. szczegóły trasy).

Ostatnio edytowany przez tmk, 15 Sie 2016 14:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#915 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:01 

niebieski
Dwa pytania:
Gdzie zatrzymuje się Lux w Pradze? Mam przyjazd PB a wracam Luxem, więc nie będę wiedziała, gdzie przyjeżdża, żeby iść w to samo miejsce. Tzn wiem, że dworzec Florenc, ale co poza tym? Jakiś nr peronu, tam gdzie PB itp.? Będziemy z dziećmi, wolałabym nie latać po całym dworcu i szukać.

Druga sprawa - zwrot jednego odcinka trasy międzynarodowej z promocji za 19zł - ile dostanę zwrotu? Faktycznie grosze? W regulaminie baaardzo mieszają, niejasne to jest.
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dworzec nie jest taki duży. Zauważysz autokar.
 Profil Relacje PM off
bo76 lubi ten post.
bo76 uważa post za pomocny.

#917 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:21 

niebieski
Dzięki, bałam się, że to coś piętrowego, jak w Krakowie.
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak coś jest mapka:

https://florenc.cz/an_mapy_stanoviste.php?lan=en

LuxExpress odjeżdża z 8 Peronu a PB z 5.
 Profil Relacje PM off
bo76 lubi ten post.

#919 PostWysłany: 16 Sie 2016 07:49 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Dzisiaj pasażerowie Lux Expressu z Krakowa (odj. 0:30) dostali smsy, iż w związku z opóźnieniem odjazd odbędzie się o godz. 3:00. Kurs z Pragi.
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 16 Sie 2016 08:07 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
@bo76
Spróbuj zwrócić bilet przez stronę luxa to ci pokaże ile do zwrotu. Przy promocyjnych to zwraca chyba 30% ceny bilet minus opłata 5 zł czyli wyjdzie 70 gr.
bo76 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości