Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W tym temacie są informacje o nowych trasach/planach Flixbusa
O promocjach masowych/akcji promocyjnych zapraszam do tematu FlixBus - promocje & kody & nowe trasy (flixbus-promocje-kody-nowe-trasy,35,28550).

Temat do oddawania kodów -> flixbus-kody-znizkowe,1528,155917

[ 1408 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71
Autor Wiadomość
#1401 PostWysłany: 26 Lip 2025 20:25 

-- 26 Lip 2025 20:25 --

czy wam też na stronie flixbusa wyświetla się Opłata za obsługę 7,99? Do niedawna było to 3,99!!! Czyżby flixbus aż tak bardzo podniósł tą dziwną bezsensowną opłatę???

-- 26 Lip 2025 21:25 --

teraz wyświetla się już poprawnie 3,99 A było 7,99 dziwna sprawa
 Relacje PM off  

#1402 PostWysłany: 26 Lip 2025 20:27 

złoty
Tak, u mnie jest 7,99
 Relacje PM off  

#1403 PostWysłany: 28 Lip 2025 10:33 

złoty
@Wallander78 @Mar77 Ja was pogodzę. Przed chwilą sprawdzałem. W wersji na przeglądarkę internetową wyświetla się 7,99 PLN, w wersji na aplikację mobilną 3,99 PLN.
Ps. Nie macie znajomości w Wyborczej, Onecie albo innym poczytnym medium? Ta firma sobie zdecydowanie zbyt dużo pozwala.
 Relacje PM off  

#1404 PostWysłany: 28 Lip 2025 10:54 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Nie bronie flixa bo też mnie irytuje w niektórych sytuacjach ale w czym sobie za dużo pozwala .?? Że podwyższa opłatę ?? Jest wolny rynek przecież mogą ustawić sobie nawet na 30 zł opłaty manipulacyjnej ,jak ludzie odejdą od ich usług to może ktoś tam we flixie pójdzie po rozum do głowy ,
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1405 PostWysłany: 30 Sie 2025 18:25 

Loty: 162
Kilometry: 431 959
srebrny
benedetti napisał(a):
Chciałem kupić bilet na odległy termin na trasie KRK-Katowice i przeglądając różne daty zauważyłem, że ceny rosną, im odleglejsza data. Wygląda to tak, że na dwa miesiące do przodu jest najtaniej, a później jest tylko coraz drożej. Nie chodzi też o sezon, bo po wakacjach ceny są jeszcze wyższe. W wątku przeczytałem też, że Flix wrzuca pulę po danej cenie i choć ceny są dynamiczne, to z czasem raczej tylko wzrastają. Potwierdzacie, że tak faktycznie jest?

Czy praktyka, którą opisywał @benedetti kilka stron wcześniej dalej jest aktualna? Pytam, bo rzadko podróżuje autokarami w PL, a potrzebuje kupić przejazd z Wrocławia do Warszawy na październik i ceny w październiku są co najmniej 2-2,5 raza wyższe niż we wrześniu. Pytanie, czy czekać, czy może tanio to już było? :P
 Relacje PM off  

#1406 PostWysłany: 30 Sie 2025 19:38 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
oczywiście że tak. flixbus gra coraz więcej na swojej klienteli wypuszczając i powielając mity (które ktoś zapewne zna już z innych firm transportowych gdzie dana praktyka faktycznie działa).

Najpierw wmówi się za pomocą komunikatów prasowych że w żadnej walucie opłata za rezerwację nie przekroczy 1€ a potem nagle widzisz 7,99 zł opłaty. Ale o tym już cisza że podniesiono górną granicę.

Najpierw usłyszysz że w pryncypie czym wcześniej zakupisz bilet tym mniej zapłacisz. Jak wszyscy się do tego przyzwyczaili to praktykę odwrócono i najpierw szuka się łosiów co dadzą np. 300% ceny, potem 200%, potem 150% aż w końcu 100% albo przynajmniej 80%. Jak nikt się nie zkusi na przedrożone bilety to linię się wytnie zanim zacznie kursować albo przełoży jej start. Jak zapełnienie będzie słabe to się zrobi promocję na daną linię albo dany kraj z biletami za kilkadziesiąt zł.

Nie wspominając już o tym, że 99% klientów tej platformy sprzedażowej nie ma pojęcia z jakiego przewoźnika korzysta, bo przecież "kupiłam FLIXBUSA"

Takie rekiny biznesu że wolą oszukiwać gdzie się da, ale oficjalnie nie robią przecież nic zakazanego.
No I w sumie w ten sposób zyskali kapitał wart milardy euro...
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#1407 PostWysłany: 23 Paź 2025 09:30 

niebieski
Od dzisiaj mozna kupować bilety na flixbusa w koleo.pl
 Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#1408 PostWysłany: 23 Paź 2025 10:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Raczej tylko na połączenia z przystankiem początkowym i końcowym w pl. A i takie jak narazie nie wszystkie wyszukuje. No i tylko na max 30 dni do przodu.

Dziwne te Koleo. Sprzedają bilety na autobusy a na pociągi RegioJet nie.
 Relacje PM off  

[ 1408 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości