Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 06 Mar 2025 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 239
Kilometry: 450 552
srebrny
Czynią wiem czy to tajniak skoro widzialnego go kilka osób od nas i Ty też?
2 ludzi lubi ten post.

Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN Relaks w Hurghadzie 🏝️🎄 All inclusive w The Grand Resort za 1803 PLN
Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍 Wyprzedaż Pegasus Airlines: loty od 495 PLN ✈️ Kuwejt, Gruzja, Turcja, Arabia Saudyjska, Egipt, Irak, Oman i Kirgistan 😍
#82 PostWysłany: 06 Mar 2025 11:50 
Awatar użytkownika

DAD napisał(a):
theqkash napisał(a):
Jednakże wszystko poszło sprawnie z asystą obsługi, a kolejny samolot na nas czekał. Finalne o dziwo to nawet pierwszy na pokład wszedłem.
Prawdopodobnie lecieliśmy tych samym lotem do BUD.

Czekał, ale możliwe, że dopiero po zrobieniu zamieszania. Pierwsze stanowisko obsługi naziemnej w PVG było takie, że jak nie zdążymy to sobie mamy kupić nowy bilet do domu i "tak to działa w Chinach" ;)

Ale jak pojawiła sie skala i udało się mnie (i być może innym też) porozumieć, to sami potwierdzili, że po naciskach skontaktowali się z Ningbo aby tam zagwarantować przesiadkę.

Tak czy inaczej zapewnie jeszcze od PVG lecieliśmy tymi samymi lotami ;)

A ludzie którzy maja przesiadkę w Ningbo, zwłaszcza z bagażem rejestrowanym, raczej muszą sobie zapewnić szybkie nogi i stalowe nerwy ;-)
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 09 Mar 2025 12:09 

O, świetnie. Na powrocie z ICN do BUD mam dwie przesiadki po 3h każda - w Pekinie i Szanghaju :D. Brzmi jak fun...

Czy z posiłkami coś się zmieniło? Jestem vege, a nie mam możliwości modyfikacji zamówienia na stronie MU. Dalej do wyboru mięso lub mięso? Na 5 lotach trochę średnio mi się uśmiecha być bez jedzenia.

PS. Czy ktoś wie czy jest jakaś możliwośc załatwienia tego mailowo, czy zostaje tylko telefon na niemiecką linię? :(
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 09 Mar 2025 12:10 

złoty
Dzwon do Niemiec wszystko załatwisz.
Do jedzenia był ryz z krewetkami lub makaron z wołowiną

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
kotbarspin lubi ten post.

#85 PostWysłany: 09 Mar 2025 17:29 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
@kotbarspin Wegetariańskiego nie dostaniesz bez wcześniejszego zamówienia. Jak leciałem, to obok była para, która próbowała dostać coś bezmięsnego, bo twierdzili, że nie udało im się dodzwonić i zamówić. Pani w ramach dobroci dawała im dodatkowe paczuszki orzeszków ziemnych.

#86 PostWysłany: 15 Mar 2025 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 638 942
niebieski
Czy jak się leci Shanghai Airlines mozna nabić mile i XP w Flyingblue?

#87 PostWysłany: 15 Mar 2025 20:47 

HON fly4free
30 sekund googlowania: https://www.flyingblue.pl/en/earn/partn ... na-eastern
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 15 Mar 2025 23:09 

platynowy
@Robaku Można, ale zależy od klasy rezerwacyjnej. Na moich lotach pomiędzy Budapesztem i Szanghajem była klasa Z, więc niedająca mil w FB. Ale dalej pomiędzy Chinami i Japonią była klasa B, dzięki której wpadło jakieś 1300 mil.
Robaku lubi ten post.

#89 PostWysłany: 16 Mar 2025 18:00 

niebieski
Ja akurat lecę z BUD via XIY via PUD do AKL, i też musiałem odebrać bagaż na pierwszym domesticu i nadać go ponownie na resztę odcinków. Z powrotem pewnie będzie podobnie, na szczęście mam zapas czasu. Jedyny zgrzyt, to wszystkie transfery, które czasami trwają, zwłaszcza z international na domestic. A obsługa na lotnisku, średnio ogarnia inny język ;)

Poza tym, nie ma na co narzekać, no może nie ma za dużego wyboru alko. Ja trafiłem tylko na Budweisery. Żarcie jak na chińczyka całkiem dobre, obsługa miła. No i najważniejsze, cena...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 16 Mar 2025 20:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek1984
Mam na oku taki sam lot tylko do KIX a nie AKL.
Xian Pudong Kioto.
I tam jest po około 2h czasu na przesiadkę.
Planuje lecieć w Y+ takze pewnie z samolotu wysiedzę wcześniej ale nadal nie wiem czy to odpowiedni czas

#91 PostWysłany: 17 Mar 2025 05:30 

niebieski
@Robaku ja bym powiedział, że tak na styk. Ale nie ryzykowałbym, bo jak zrobi się dłuższa kolejka, to możesz mieć klopsa.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#92 PostWysłany: 20 Mar 2025 23:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki znalazłem coś z 2,5h przesiadka.
A czy ktoś wie jak wyglada dostep do salonikow przy Y+?

#93 PostWysłany: 20 Mar 2025 23:41 

HON fly4free
Y+ nie daje generalnie dostępu do poczekalni; jedne z niewielu znanych mi wyjątków od tej reguły to premium w NH oraz SK.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 21 Mar 2025 08:41 

Jeszcze LA na lotach międzynarodowych w Ameryce Południowej
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 21 Mar 2025 11:36 

HON fly4free
Tak, tyle że PE w LA technicznie jest odpowiednikiem biznesu na trasach po regionie.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#96 PostWysłany: 07 Kwi 2025 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 615 977
niebieski
Szybkie pytanie. Czy odprawa na lotnisku bez odprawy online wcześniej (brak dostępu do rezerwacji na stronie linii) w BUD idzie sprawnie jak ma się tylko bagaż podręczny? Będę miał 3 h między dotarciem na lotnisko w BUD, a odlotem do Chin i zastanawiam się czy to wystarczający czas ;)

#97 PostWysłany: 07 Kwi 2025 14:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak jest sprawna.
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#98 PostWysłany: 07 Kwi 2025 14:20 

złoty
Idzie bardzo sprawnie.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.

#99 PostWysłany: 07 Kwi 2025 18:56 

platynowy
Potwierdzam. Zjawiłem się na lotnisku jakieś 2,5 godziny przed godziną odlotu, było kilkanaście osób w kolejce, którą obsługiwały chyba 3 stanowiska. Po może kwadransie było po wszystkim. Kontrola bezpieczeństwa też parę minut.

#100 PostWysłany: 16 Kwi 2025 09:56 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Kilka dni temu odbyłem loty na trasie HKG - NGB - XIY - BUD. Napiszę tylko o serwisie, bo to dla mnie dziwactwo z jakim się nie spotkałem jeszcze. Pierwsze dwa loty trwały mniej więcej tyle sam czyli 2,5h. Na pierwszym locie był pełny, klasyczny ciepły posiłek, ale nie było ani jednego serwisu z napojami. Tylko przed lotem rozdali po małej butelce wody. Na drugim locie był pełny serwis z napojami i to dwukrotnie, ale nie było jedzenia, poza tym, że rozdali po suchej, słodkiej, nadmuchanie bułeczce. To nawet nie była kanapka, tylko słodka bułeczka. Lot międzykontynentalny trwał około 11 godzin i dziwo w pierwszych 5 godzinach lotu były dwa pełne ciepłe posiłki, ale kolejne 6 godzin już nic.

Dodatkowa uwaga - zapytałem AI z którego terminala w XIY odlatują loty międzynarodowe, potem zapytałem ponownie o mój lot i dostałem odpowiedz, że terminal nr 3. Uznałem to za tak proste pytanie, że nie zweryfikowałem odpowiedzi - na miejscu okazało się, że wszystkie loty międzynarodowe są z terminala nr 5, który jest całkiem gdzie indziej i trzeba tam jechać metrem. Gdyby nie pomoc jednaj cudownej Pani, która biegała ze mną po terminalu nr 3 i załatwiła mi voucher na transport autem pomiędzy terminalami, to bym nie zdążył. Byłem dosłownie 3 minuty przez zamknięciem odprawy - widzieli, że biegnę i z daleka wołali czy ja na Budapeszt i wytrzymali zamknięcie odprawy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości